min rygg gör jätteont och jag lyssnar på musik och har en ledig fredag.

jag har jätteont i min rygg.
det är ganska obehagligt faktiskt, gör bara konstant ont och det har gjort det sen imorse när jag gick iväg till skolan. och jag vet inte varför. kanske för att jag stod klämd mellan massa människor i tisdags och min väska grävde sig in i axeln, men jag tror inte det. för då borde smärtan kommit tidigare. det gör iallfall hiskeligt ont.

min dator har kraschat och därför sitter jag vid den andra. vi ska försöka ordna det i helgen (eller, pappa ska väl ordna det, jag ska titta på och försöka förstå.) känner mig ganska ensam utan den på något sätt och det är ju lite dumt, men jag gillar att sitta där ganska sent och prata med roligt folk. och kolla klipp på youtube. och skriva. och .. ja.

just nu lyssnar jag på, ni kanske har gissat, my chemical romance och låten cancer som jag fastnat för. annars går blindsides EP the black rose varmt i min stereo. WOW - vad jag gillar dom låtarna, det är något med texterna. dom kan sina saker, dom vet hur livet är. dom.. ja.

hejdå.  nu ska jag se idol

jag ska inte ens ge mig på att beskriva känslan jag har..

jag vill beskriva den känslan jag har nu, för den är så bra och får mig att må så bra, men den är svårdefinerad. sjukt svårt att sätta ord på. jag är bara.. lycklig!!! så lycklig och glad och glad och nöjd över att jag gick och såg blindside ikväll för konserten var så bra och jag har aldirg svettas så mycket i hela mitt liv eller varit så skabbig - men det var så värt det ! för, jag stod typ längst fram och och och.. ja. var så nära .

deras låtar inger mig hopp. och .. jag vet inte. något. en bra känsla.

jag kan inte ens uttrycka mig eller stava så jag ger mig itne på att försöka besrkvia konserten mer, det kommer komma, en annan dag. nu måste jag bara smälta det.

over and out . ♥

Promise you won't let me fall asleep never to wake up
Til my breath is gone don't let the color of my eyes fade

-hej

precis jättenyss utspelade sig en jätterolig replik skiftning mellan mig och en kompis. jag sitter fortfarande och skrattar även fast det var flera minuter sen det hände. för det var kul. sen så lyssnar jag på mcr och det är inte något jag helst vill flasha i bloggen, för jag diggar dom inte sådär jättemycket även fast jag blir ganska så välinformerad, av matilda, om det lilla bandets upptåg och intressen och födelsedagar och favoritfärg och och och och och .. ja. allt. haha. (kanske inte födelsedagar och favoritfärg, men saker ! som man egentligen inte borde kunna) men den här låten, helena, gillar jag verkligen verkligen verkligen. jag sätter den på repeat och lyssnar om och om igen och, okej jag tycker själv att jag är lite komisk, i min nya spelningslista har jag lagt den som var tredje låt.

men jag diggar den och nu sitter jag här och hör den för miljontegången på några dagar och jag gillar den. det är något med den. jag vet inte vad, men jag gör det. så tack. jag är trött och borde sova för ögonen faller ihop gång på gång på gång och jag ska sova snart. pappa hotade just med att dra ut jacket. haha.

godnatt ♥

jag hoppas och tänker och funderar och tar mig om mitt onda huvud och och och och.. ja.


 igår var jag på teater trots bristande ekonomi och trötthet och magont och huvudvärk och jag vet inte allt. men jag är glad att jag gick för jag gillade pjäsen. det var något med den som.. jag vet inte vad det var, men den var bra. det är hur häftigt som helst att se en skådespelare på scen och jag börjar önska att jag kommer hamna där en vacker dag. stå och iklä mig rollen som en annan människa, och spela den människan så pass bra att man berör människorna som betalt pengar för att komma och titta. Det är det jag vill, med mitt liv. egentligen. tror jag. men jag vågar inte riktigt tro på det och hoppas på att lyckas, att bli något, för jag har för dåligt självförtroendet och lider nog en ganska stor brist på talang för att nå någonvart med mitt skådespeleri. men man kan ju få drömma lite, och önska och hoppas och föreställa sig och längta och .. beundra de som gör det och som gör det fruktansvärt bra.

                                                                      
 
                                                                              
det var en trevlig kväll och jag är glad och stolt över att jag inte lät mina ögon slås igen för då skulle jag gått miste om mycket magik. var ganska intressant att bara lyssna också, men eftersom min hjärna höll på att säga "linda, sov lite, det är lungt" så var jag tvungen att öppna dem igen.

och föresten, igår gjorde jag en så pinsam och rolig och knäpp sak att jag var tvungen att skaka på huvudet åt mig själv och le urskuldrande  mot mig själv och mot alla andra.

regina spektor.


idag är det tisdag. eller, onsdag.

klockan är sent och jag borde egentligen sova men jag kan inte.
jag är förvånansvärt pigg faktiskt.
dock kommer piggheten med en smula huvudvärk - biefekt måntro?

dagen har gått åt till tårar, skratt och jobbtänkande. barnvaktat och jobbintervjuats och jag vet itne allt. jag har lite ont i fötterna av skorna och önskar att jag hade en fin vinterjacka.

as soon as you stepped througt my door, I saw you for the first time all over again

idag är det söndag. slutet på en vecka, början på en annan - en i stort sett PRECIS likadan vecka. igen. och igen. och igen. det känns som om alla veckor ser nästan precis likadana ut, med några få undantag. om jag när det här året är slut, ser tillbaka på året som gått så kommer jag bara minnas små, enstaka händelser, resten kommer försvinna i någon slags gråaktig dimma.
och på ett sätt så vill jag inte att det ska vara så, för det här är trean, mitt sista år i gymnaiset. jag vill minnas det. och jag menar inte att jag inte kommer minnas det, men .. de små sakerna liksom.

och nur är det snart jul men innan dess ska massa saker hända känns det som. och saker som jag vill ska hända. som att jag får börja jobba snart. som att dom ringer från stadsteatern och behöver mer folk (för hey- dom har mtt nummer) och att.. ja.

min ljusglimt i novembermörket och dysterheten är att Blindside kommer hit. till Sverige. till Hemlandet. till kafe 44 för att spela. jag kan inte beskriva i ord hur glad det gör mig, för deras musik har ... ja deras musik har.. den är OTROLIG helt enkelt. jag älskar den och jag älskar hur christian hoppar runt på scenen och dansar och hur Simon drar fingrar över gitarrens strängar och skapar fantastisk musik, eller hur Tomas öser på basen och hur Marcus bankar livet ur trummorna. det är total närvaro och man känner att dom älskar det dom gör, och det får mig att älska det dom gör ännu mer.

image191

http://www.youtube.com/watch?v=RtqvSzshdzA - jag älskar den här videon. jag älskar när Christians arm växer ut och blir låång och man ser hur han verkligen vill få hinna ikapp. och jag älskar hur han mot slutet gör en liten volt i luften för att landa på de bruna och blöta löven och jag älskar hur han ser in i kameran och jag älskar närvaron!!! och sen så älskar jag slutet-slutet när han hinner upp henne, men hon hinner upp honom också och dom kramas - det är kärlek. det är så äkta.

http://www.youtube.com/watch?v=1eRmV_JVMqw&feature=related - helt fantastiskt och helt otroliga är dom och hela videon andas .. jag vet inte. någonting stort och fint och bra och .. ja.

ingen rubrik ingen rubrik ingen rubrik ingen rubrik.

New York 2011


Det regnar, men det hindrar inte att en ständig strid av människor försöker knuffa sig förbi Linda och Matt där de står, kalla, blöta och vilse i storstaden. Trots Matts konstanta utrop ("HALLÅ, människor. vi är faktiskt kända") så stannar ingen och hjälper dom hitta vägen till hotellet.


Linda roar sig lite med att slå Matt för varje gul bil som tutar förbi (och det är mååånga!!!!) och Matt försöker gnällande få henne att sluta, men det gör det hela ännu mer roligt så hon fortsätter slå.


"Gul bil"


"Gul bil"


"Gul bil"


"Gul bil"


"Gul bil"


Matt vrider sig, hans överarm är nu ganska blå.


"Du kan inte slå på alla. Det är fusk. Det finns ju typ, tusen miljarder gula taxibilar här."


Linda ler stort och måttar in fem slag efter varandra.


"Jag vet. Jag älskar den här staden."


jul, jul stråålande jul.

idag är det tisdag och det snöar på riktigt utanför fönstret. jag sitter i mitt rum med musik i öronen och varmt ansikte, börjar jag bli sjuk måntro?!

så idag har jag varit ledig och varit på intervju på ICA. gick sådär om jag ska vara ärlig, jag var glad men det kändes .. jag vet inte. och sen är det osäkert om jag kan arbeta de tider de vill och så var det tre andra och han ska höra av sig nästa vecka för provjobbning och efter det får man veta. så nu ska jag försöka hoppa på jobbet hos min morbror för att få in lite pengar till jul. kan behövas .. så jag ska föröska ordna det så snart jag bara kan, och sen så kommer jag få lite pengar. hoppas jag. och jag hoppas fortfarande på icajobbet eftersom man får fett bra med lön och det är bra att få in en fot för sommarjobb och julextrajobb.

nu ska jag försöka fixa ljudet på min dator och se lite vänner.

okej. jag vet. två blogginlägg på bara några timmar. men det här är viktigt !!!!

Blindside, som bara råkar vara ett av mina favoritband, kommer till stockholm den 27 novemebr, alltså om typ två veckor och lyckan är faktiskt seriöst gjord. jag har gått och tänkt jättelänge att dom får masa sig hit och nu kommer dom och jag älskar det.

någon som vill följa med och se ett grymt bra band?!

image188

barnvakt ?

jag sitter numera nere i mitt rum och skriver på mitt trådlösa tangentbord när jag bloggar. pappa installerade internet hit idag och det känns väldigt skönt att ha tillgång till det utan att behöva bråka med fyra syskon. så nu sitter jag här och ser skärmen växla mellan någon jobbig grönaktig nyans och en vanlig - jag gillar den vanliga mest.

idag är det fars dag och vi har firat pappa med paket och tårta hos mormor och morfar. jag har känt mig ganska trött hela dagen och gäspat hit och dit.

när vi kom hem loggade jag in på min hotmail. och fann ännu ett mail från ett ställe som ville kalla mig på intervju, bara jag är säker på att ha 50 timmars erfarenhet av barnvakteri och tycker det är kul, men det tror jag både att jag har och tycker. frågan är bara hur jag ska få ihop allt, nu när jag hoppas som tusan på jobbet på Ica. kanske att kan kan kombinera dessa två, eftersom barnvaktsjobbet bara är tio timmar i månaden, minst, och man får välja passen själv.

ska sätta mig och klura lite. vet inte hur jag ska svara på mailet, måste också bestämma mig ganska snabbt för dom vill helst se en på intervju denna vecka ....


vintern är här. snön är här. det är snart juuuul.

idag är det lördag och det är snö utanför fönstret - helt fantastiskt vackert. men kallt.
och jag har inte riktigt något att skriva, förutom det. att det är vinter och snart jul
och att jag verkligen börjar få små föraningar av julkänsla.

igår träffade jag massa fint folk och det var trevligt !
trevligt folk är alltid fint. mina darlings var i sthlm liksom !!

jag har fått jobb. eller, typ.

jag har fått jobb. eller, typ.
alltså - dom ringde från BÅDE ICa på ekerö och McDonken i vällinby, idag. med en halvtimmes mellanrum. och jag fick lite glädjefnatt.

ett jobb liksom. PENGAR!!

jag är glad och hoppas nu att min träff med ICaStefan ska gå bra på tisdag kl.11 . ska ringa upp mcdonken imorgon, för mitt i mitt glädjerus över Ica trasslade jag bort mig och sa inte ja till en intervju och frågade sött om jag kunde ringa på tisdag om jag inte fick andra jobbet, och det fick jag, men det kanske är bra att visa sig intresserad och så.

och nu hoppas hoppas hoppas jag att jag får det här jobbet på ICA och att jag inte behöver gå in på arbetsförmedlingens hemsida en gång till, eller gå runt och fråga.                 Hoppas Hoppas Hoppas.

skor skor skor !

     

okej. Jag har köpt ett par skor som kanske inte riktigt är jag, men dom var jättebilliga och ganska så fina och jag tänker såhär - hundra kronor är inte så mycket och om man ska ut eller göra något roligt så är det alltid bra att ha ett par fina skor.

fynd eller fiasko ? vad tycker ni, kära vänner.

och dom är lite korviga eftersom det är coolt. ..
och för att det är en storlek för små i benen så jag kan inte ha dom helt upp. haha
.

Linda Linda Linda Linda Linda Linda Linda Linda Linda Linda Linda Maria Martinson

idag är det måndag och min elfte dag som ledig, ledig, ledig. Det känns faktiskt ganska skönt att säga,  LEDIG! men snart är ledigheten slut och skolan börjar igen, men innan dess har jag en dags ledighet till att njuta av. jag har egentligen inte gjort något av min ledighet ! eller, det är klart jag har - jag har fikat, fikat, fikat, sett på film, gått på lite bio, träffat lite människor och haft det allmänt trevligt, men inget stort och flashigt och neonfärgslysande stort !! jag har mest bara varit.
tänkt.
och verkligen försökt få ordning på lite tankar som snurrar fortare än getingarna på landstället mellan öronen. och jag försöker, hela tiden, jag försöker verkligen att inte tänka så mycket och bara vara. inte se mig själv från ett utomstående perspektiv och analysera minsta rörelse jag gör. det är som om jag är två personer, en som gör massa saker, och en som kommenterar. Linda1 och Linda2.

min favorit Linda är nog Linda3, hon som finns i Historien, i Boken som jag inte kan sluta älska. och det är bra, men det känns också lite... underligt. det är bara bläck och papper och en äcklig bok - men den är fin på sitt sätt. och det här inlägget känns lika meningslöst som alla mina andra, att jag avslutar det nu utan att egentligen sagt eller kommit fram till något väsentligt.

embrace this feeling.

Det hände en häftig sak, jag fick svar på ett meddelande som jag skrev på myspace, användade min brors inloggning, till EF. Det tycker jag är coolt, och visst, dom är inte jättekända eller så, men jo - dom är kända, men iallfall, dom svarade! på det jag skrev! och var nyfikna och intresserade och .. och .. ja. häftigt var det.
och grejen med deras musik är .. att den är djup, den har något liksom som fångar en, som fångar mig. jag slappnar av till den, känner en massa saker och bara är. På deras spelning i somras var jag helt.. uppfylld. Jag älskar det.

                      

www.myspace.com/ef - deras myspace sida . (har visserligen haft den som länk typ tusen gånger, men den här gången måste ni gå in och kolla. deras musik är mäktig)

www.efmusic.nu - deras hemsida !