idag.

ett stort avslut närmar sig och jag kände det för första gången idag när jag dels kollade datum i min kalender (som jag inte har så nu ljög jag, men ni fattar) och började rensa ut kläder ur gaderoben för att packa i väska som ska skickas med föräldrarna som besöker mig i helgen.

känns väldigt konstigt. och den konstiga känslan blandat med förvirring inför hösten gör inte saker lättare. inte någonstans. jag gillar det inte. inte alls.

tankar

jag sitter och funderar. efter en hel dag i solen när tankar på hösten har trängts undan av solens strålar och goda vänner så insåg jag att jag måste ta tag i mig själv. söka något. söka det jag tror att jag vill gå och bestämma vad jag vill göra. för sista ansökningsdagen närmar sig och jag måste iallfall söka och se vart det leder.

frågan är bara om jag ska söka en linje en del av mig vill gå. en väg jag vill vandra. men inte i höst tror jag. för jag tror jag vet vad jag vill. jag vill till landet på andra sidan havet och jag vill lära mig brittisk engelska och kunna gå på musikaler med matilda och ha brunch med elisabeth och julien då och då. och det kan ju bli så, även om det inte blir London. för då kommer jag se till att jag hamnar i London gång på gång på gång, och som en god vän sa "du kanske aldrig kommer därifrån."

så nu tänker jag. ska skriva ett personligt brev till bibelskola och kanske ett till teaterskola i skåne. men det är svårt att veta vad man vill. vad som blir bäst.

en fantastisk dag.

En fantastisk dag i ett vackert Skåne har jag haft, även om det inte kändes så till en början. En resa till Höganäs med tre vänner, en ursprunglig turnémedlem och två inlånade för denna riggning, för att bygga upp scenen inför morgondagens tre föreställningar med kabare rättvis. Efter lite trassel med sladdar och lampor och ett litet kaffemissöde så åkte vi hem igen. Och då kom solen!! Så efter lunch la jag mig på en filt ute på det jättegröna gräset med spring awakening musiken i öronen och en bra bok tillhands och bara njöt. Av sol. Värme. Ledighet och det blåa havet och den blå himmelen.


Och nu? Ja, nu tittar jag på bilder från min eftermiddagscykeltur till staden och njuter av de vackra färgerna som hör våren till. Jag älskar det.

         

transtrand

   
 
det finns platser som är så fantastiska att ord inte räcker till att  beskriva dem. jag har spenderat ett par dagar på en sådan plats. en plats där jag nästintills vuxit upp och som är fylld av minnen och värme. fjällkyrkan. storstugan. mellanstugan och lillstugan. lugnet och friden ligger över gården som ett täcke och det är fantastiskt att vara där.

ett fantastiskt dygn.det finns människor som allt känns så klockrent med. det är så det ska vara. man ska hänga. och inte bara en gång i halvåret. utan mer. hade en fin dag i stockholm med matilda, solsken och glass och sen dök jeanette upp med nya solglasögon och fin jacka och vi satt och hade det bra vid karlbergsslott. blev härligt solvarm och dåsig. sen gick vi på resturang och jag åt musslor för första gången och åt annnat gott och drack gott och hade det gott. en massa prat om allt möjligt, och en massa drömmar som bubblade upp. london till hösten - ja tack. sen vandrade vi åt olika håll, jag och matilda köpte chips och åkte hem till henne för spring awakening och prat prat prat och jag var så trött att ögonen gick i kors när jag somnade vid fyra någongång. vaknade sent idag och åt frukost och glass i solen. sen hem. till ekerö. och städa städa packa packa. transtrand imorgon. världens vackraste plats.

p&f ftw ♥


en söndag. och en lördag. och en måndag.

igår - klädde jag mig i kjol och vit tröja och jeansjacka och blommig sjal och kände mig som någon ur grease ungefär för att ta buss och tunnelbana och buss till malin och tjugoårsfest med muffins, te och goda vänner. kom hem i lagom tid för film med familjen och slutligen en dejt med min fina, fina säng.

idag - vaknade. gick upp. åt frukost. åkte iväg med lillasyster till solna för att handla lite grejer. införskaffade tre tröjor och två par örhängen och en cdskiva och var framförallt shoppingassistent till min syster. en kaffe och en glass och sen for vi hem för pizza med brodern som har fått sig ett trumset som han hamrar på.

imorgon - förhoppningsvis blir dagen solig och jag kommer köpa mina solglasögon i gamla stan och träffa matilda hela dagen. och sen middag på kvällen med matilda och jeanette. känns fint. en fin plan.

ps. jag gillar ordet fint.