för jag älskar ingen alls, sånt där är slöseri med tid, men då slösar vi bort våra liv.

så var man hemma igen. och med hemma menar jag skåne och det röda huset, inte ekerö. känns ganska konstigt att det är så, men det är bara att vänja sig för det kommer vara så en lång, lång tid. borlänge och festivalen känns långt borta, men såhär i efterhand är jag nöjd. visst, sista kvällens höjdpunkt med håkan blev inte riktigt vad jag hade velat att det skulle bli, men det var en magisk konsert iallfall. den mannen är fantastisk. och trots att vi trillade och en kille i röd jacka hjälpte mig upp (TACK!!) så var håkan lika bra som alltid. trist bara med samma repetorar som vanligt.
annars då? jo. massa bra band har jag sett och många höjdare.miss li var en sådan, kent likaså och mando diao. har sett typ, jättemånga band. jag och min bror och kusin satt och räknade det på hemvägen och jag har sett typ sexton hela konserter, och sammanlagt tjugosex band/artister. jag har haft kul. och det trodde jag inte efter min kaotiska tågresa upp där liggunderlaget försvann och jag mötte janet och felicia på campingen och undrade vad sjutton jag gjorde där, kul att se dem. men inte resten av de 26999 människorna. jag var för trött för festival. men, lite band, lite sol, lite skratt och dryga kommentarer fixade en ganska lyckad festival!

roligaste - (i efterhand) att köra janet på en kundvagn från ica maxi till campingen.
äckligaste - vårt camp!!
häftigaste - kents scenshow kanske.
snyggaste - hmm.. gitarristgustav tror jag. eller.. (nej. det var det kanske inte. eller., jo. eller. jag vet inte)
sunkigaste - vårt camp!
galnaste - millencollin kanske. och håkan. på olika sätt
läskigaste- att ramla (vi levde oss in för mycket i musiken tjejer, det är en LÅT, han vill inte att man SKA ramla!!!)

jag har fått andra perspektiv på livet och ny musik att fylla mina öron med. och efter åtta och en halvtimmes tågresa hem (!!!!) så var det roligt att höra matildas röst i min brusiga telefon och höra henne pladdra på i en halvtimme. ska bli kul med stockholm om några veckor. men också knäppt. för mina stockholmsdagar bara krymper och sommarlovet också. det känns som om det är slut redan, men det är det inte. jag ska ju jobba typ sju veckor till eller något. jag vet inte hur länge.

jag är iallfall ledig imorgon. godnatt mina vänner. dröm sött.

lakritstuggummin och jordgubbstårta

tiden går snabbt och nu har årets ljusaste natt varit. jag har jobbat och sovit och ätit och badat och solat och nästan blåst bort och då skämtar jag inte. både igår och idag när jag cyklade från jobbet blåste det så mycket att jag verkligen fick hålla i mig för att inte välta omkull och flyga till danmark.

om några dagar fyller någon år. jag vet inte vem. igår hade jag namnsdag och fick tårta idag för det faktiskt. och på onsdag far jag till peace and love och jeanette och felicia och håkan och miss li och gänget !!! känns jätteknäppt att något mna pratat om jättelänge är här. blir konstigt efter när mna inte kan prata om det i "snart är det peace". men kul ska det bli.

vi har fått två hästar i hagen utanför huset (LANDET BOR JAG PÅ.) och igår namngav vi dem. efter en liten disskussion leddes vi in på mat, och den midsommarmat vi ätit och osten vi hade ätit hette KOLIBRIE, en brieost alltså. så nu heter ena hästen koli och den andra brie, och den lilla kalven som föddes i den andra hagen igår (jag kan SE hur du matilda himlar med ögonen och skrattar) heter ost. kort och gott. så går det till på landet.

helsingborg till hösten känns deffinitvt då jag tackat ja till platsen... GALET!!!

skåneland.

Nu är jag nere i Skåneland och skriver. Dagarna rullar på och jag har jobbat två redan... Det är, ja. Jag har ju inte gjort så mycket. Bara massa information och rundvandringar och sånt. Men det känns okej. Läskigt att ha så mycket ansvar, men det är säkert stimulerande när man väl lärt sig vad man ska göra.


Jag saknar inte Stockholm så mycket, men det kommer nog kännas om ett tag. Men jag ska ju iväg på peace and love om en vecka och sen blir det två veckor här och sen Stockholm en dryg vecka och sen tillbaka ett ganska bra tag. Men då lär jag vara inkörd och det lära vara lättare att göra allt som ska göras. Känns lite segt bara, och nervöst. Imorgon jobbar jag mellan två och elva och det blir ett rejält pass. Sen jobbar jag till på tisdag för ledigt en dag, en väldigt speciell dag.


Och så är det de här med fotbollen...

Här nere tog vi itu med våra känslor genom att gå ut på gräsmattan och spela en varm och svettig fotbollsmatch på sex personer. Mitt lag vann och jag gjorde en del av målen faktiskt. Fotboll är kul när man orkar, man blir ju ganska seg och trött och svettig och varm. Det är kul iallfall. Trist att vi förlorade, jättetrist. Men. Ja.


Jag fyller år om en .. vecka!!!!!


tolfte juni tvåtusenåtta

dagarna går på, det är knappt att jag hinner med. veckan som gått sen studenten har kantats av vänner, mat och solsken. torsdagen efter studenten, dagen efter, blev det studentmottagande av Clara sen några timmar med matilda oh felicia i ett försök att smälta allt och dricka chailatte och äta pommes frites. sen fredag med mormor och morfar här och presenttittande, lördag med resa till västerås med daniel och påhälsning hos en fin jeanette. därifrån som sen besökare till burströms och sen natt med te och prat och present. sen hem söndag morgon, segling med familjen och en ganska slapp dag, en väldigt trött Linda somnade vid elvatiden.

måndag hos felicia vid vattnet med rosanna,rebecca och felicia (förstås). tisdagkväll hos matilda och fotboll och chips och cola och rent och onsdagen slapp dag med glass och film och supernatural och chips och te. och gårdagens kväll bestod av middag med familjen och sen film och mys och idag in och träffa fina therese. och nu är jag hemma. lillasyster har fest och jag ska städa mitt rum. för imorgn kommer förmodligen janet hit och sover, och sen är det konsert och sen är det dop och sen firande av matilda som fyller äldre och söndag fyller morfar gammalt och sen på måndag.. ja då åker jag till skåne och min sommar. min verklighet. för jag ska flytta dit i höst. jag ska lämna alla och upptäcka en helt ny värld, en skånsktalande värld.

jag är livrädd. men förväntansfull. men livrädd och nervös. både för sommaren och hösten.

stududent 2008

så har man tagit studenten med allt vad det innebar. att åka till skolan i klänning och mössa och få leenden av alla medresenärer. att sitta i lumaparken med ett champagneglas, få fina hälsningar i mössan och ta kort i skuggan av ett träd. att sitta på studentlunch och lyssna på tal och äta förvånansvärt gott. att sitta i teatersalen en sista gång och höra dikt och få sina betyg och se alla andra gråta (nästan alla andra). att hålla matilda i handen och springa ut i förvirring eftersom många i klassen saknades. att mötas av familj och vänner och få saker runt halsen och blommor och sång och ... att åka flak och ha stört kul. att få ett ägg i huvudet. att komma hem och vara i centrum en hel kväll och få en massa paket. att knappt hinna äta. att åka in till slutskiva helt slut och tillbringa en timme i en soffa utanför under en filt och halvsovandes föra en konversation. att bli indragen och uppdragen på dansgolvet. att se alla gråta och inte gråta själv. att få hejdåkramar och hejdåöronnyp och tårdränkta leenden och "vi kommer aldrig ses igen för du ska bli skånsk". (jag har upplevt allt.) att komma hem vid fyra tiden och inte förstå vad som hänt. att vakna på torsdagen och inse att man har tagit studenten..

det är konstigt, för nu är det slut. skönt, men konstigt. men jag tror inte på att jag inte kommer se folk igen, även om jag ska till skåne både till sommaren och hösten och bli skånsk. jag har ju redan träffat en massa flera gånger. phu. men det är trevligt. nu är jag jättetrött. natten spenderades i västerås och kvällen i surahammar. jag sov inte speciellt mycket och ögonen vill stänga sig och aldrig öppnas igen. men jag gör mitt bästa för att inte sova än. jag väntar på natten. den kommer nog komma tidigt.

vi har tagit studenten..