julgran

72515-49

hon tog allt till sitt hjärta och begrundade det..

vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen och den hölls när Quirinius var ståthållare i Syrien. Alla gick då för att skattskriva sig, var och en till sin stad. Och Josef, som genom sin härkomst hörde till Davids hus, begav sig från Nasaret i Galileen till Davids stad Betlehem för att skattskriva sig tillsammans med Maria, sin trolovade, som väntade sitt barn. Medan de befann sig där var tiden inne för henne att föda, och hon födde sin son, sin förstfödde.

Julens magi och kärna är här, presenterad i sin mest avskalde form. ett barn som föddes för över tvåtusen år sedan, i ett litet stall, i en stad långt borta. ett barn som kom för att förändra världen. så mitt i all julklappsjakt, stress och kolakokandeknäcksmet så finns det där. orsaken, meningen. det handlar inte om hur många paket man kan slå in på en minut, eller hur många presenter man får eller hur mycket ischoklad man kan proppa i sig. det handlar om en person, ett barn. det handlar om julens magi.

och maria tog allt detta till sitt hjärta och begrundade det...


christmas is just around the corner

 (me and michaela, last christmas I belive)

Det är tre dagar kvar till Julafton och julstämningen börjar så sakta att smyga sig på. Bara det faktum att det mesta är avklarat, alla klappar inhandlade och rummet (nästan) städat gör att det känns som om det kan bli jul iår igen. Det blir alltid jul, oavsett om man har missat något. Julafton, Kalle Anka och klappar = det finns alltid. Det är nästan något jag tar förgivet.

Men, nu ska jag gå och duscha för att sedan städa köket julfint. Det kallas att man delar upp arbetet. och ikväll- Dramaten med Jeanette. "Kärlek&Politik".

byebye then

uppspel x2

         

SLÅ I BORDET!

- det här gick ju bra.
 

Uppspel

uppspel.
            

         fylld av nervosistet. hej morgondag.

Lucia

72515-39
Det är lucia idag. Det är den trettonde december och min julstämning är INTE på topp. men nu så. jag sitter här, laddar med julmusik och pepparkakor och försöker få den att på riktigt infinna sig. den där underbara myshetskänslan. men det är så mycket jag ska/vill/måste göra inann julafton-
.Se love actually med mina vänner.
.gå på julmarknad.
.tända ljus och mysa.

det är saker som man vill och känns som ett måste såhär innan jul. men, det ska nog gå. sen så har vi ju det där uppspelet också.. hrm..

men, idag har jag faktiskt bara vaknat! sen bestämde jag mig för att en skattjakt i skolan inte var så lockande, så nu börjar jag vid ett.

LuciaLuciaLucia

JUL♥

the day

godmorgon! kan man säga så, klockan är ju trots allt lite över halv tolv och jag har varit vaken flera timmar.
idag har jag bara vaknat, ätit gröt och sprungit omkring hemma. engelskan fick klara sig utan mig, när man har en lektion, som dessutom är tråkig, så orkar jag inte gå. usch nej.
så jag försöker göra mig lite snygg. he. tänkte klippa mig men icke- jag vågade inte. har en illusion om hur snygg jag kommer bli, och ville inte spräcka den.

såg sunes jul nyss, det är en fin familj.

har även tryckt en tröja, så nu är VG- glömt och förlåtet. (typ. det är inte så att jag inte är nöjd, det är ju egentligen ett VG. men - tycker vi inte om. inte VG heller så mycket. men tacktack) tröjan är ialflall grå och jag har tryckt ett gäng svarta och silvriga blommar i hörnet. den är fin. jag är snygg idag.

ciao.

min dag

önskemålen i kommentarerna ska jag försöka.. följa?! tillgodochse?!
Okej, en sån blogg kan jag skriva:

MIN DAG:

vaknade tjugo i sex av ett irriterande sms av nett som bla. innehöll orden "gå upp" "latmask" och "Linde". och, tack vare det klev jag upp och begav mig till skolan efter att ha ätit gröt och sett julkalendern där JONAS KARLSSON hade en rätt stor plats idag. wowowowowow.

sen. ingen idrott. HAT emot nett för det. men vi hade det rätt mysigt och trevligt i skolans matsal typ 1999 timmar. vi fick te föresten av idrottshalls-killen. snällt. det var rätt .. smaklös mat idag.

sen. ESTETISK orientering. uscuhscuschusch. fick reda på att jag får VG- i kursen och jag började nästan gråta av ilska. VG- är INTE godkänt. HAAAT.

så dagen har varit .. både och. min lycka grumaldes av det dåliga betygt. blä. nu orkar jag inte skriva mer för jag är så besviken. men ska trycka en tröja snart, och då kanske jag blir glad.

 ciao. (NÖJD NU?)

heart&soul.

♥♥♥♥♥