dan före dan...

nu är det snart dags att krypa till sängs. varm i kroppen och mätt i magen och med förväntan inför morgondagen. magin från barndomen är lite försvunnen, men det är ändå något speciellt med den tjugofjärde december. när vi var små vaknade vi av en lillasyster som väckte oss och en spårning pappa gjort. den gick ut på att han la ut ledtrådar, en till varje barn, som ledde fram till ett paket som alltid var ett spel. nu är vi äldre och behöver det inte längre, men det ryktas om att pappa stängde in sig i sovrummet och hemlighetsmakade, så man vet ju aldrig.
men imorgon blir en bra dag. en lugn dag. med mat, fika, kyrka, familjen och klappar. och frid, mycket frid.
god jul!

mentalt jullov

min hjärna har gått på jullov. även fast jag inte får något riktigt iår. men den har bestämt sig för att ha ett iallfall. på onsdag börjar det officiellt och slutar den andra januari nästa år. (det låter iallfall långt)
jag äter pepparkakor i mängder och har haft en fin dag. grupparbete i jakobsberg, god mat och knäck och samtal om förhållanden och barn. middag och promenad med vän i kallt stockholm. och sen film med grannen och glögg och saffransskorpa.
och nu packar jag lite. imorgon ut till ön en sväng och sen på onsdagkväll ut till ön en lång sväng.
hej julen!

jag lyssnar på repeat och tänker på dig

jag har blivit klippt. för mycket för min smak, men det går att få till en uppsättning iallfall. gick in till frisören och sa klart och tydligt, LUGG och BEHÅLL längden. hade för första gången på länge tänkt ha kvar långt hår för att det var fint. men, hon gjorde inte som jag sa. som ni ser gjorde hon LUGG men längden BEHÖLL HON INTE. inte världens bästa frisörupplevelse. förövrigt är inte frisörbesök det bästa jag vet, slutar alltid med klump i magen.
men jag saknar att kunna ha min favoritfrisyr, hög knut mitt på huvudet. får låta det växa ut men behålla luggen. det är det som är så bra med hår, det växer ut.
nu kyrka, hej fjärde advent snart är det julafton

julmysande hemgrupp

hemgrupp. risgrynsgröt. mycket skratt. juleprat. gott gott och massa massa fika. samtal. julevangeliet. lek. stoj. allmänbildning. bön. musik. gemenskap. fika fika fika. sömn.

då vet du att jag finns kvar, trots att jag alltid springer

När staden snöat över
och gården blivit vit
då vet du att jag drömmer
att jag drömmer dig hit

låten av laleh är helt fantastisk och den får mitt hjärta att hoppa över ett slag och önska och längta och sakna.

trötthet som tär.

jag är trött, huvudet bankar och dunkar. vattenbrist, sömnbrist och alldeles för mycket på folk är det jag skyller på. jag är trött. det är mycket nu fast ändå inte. mycket att hålla i luften. julklappsköp ska göras, relationer vårdas, skolan prioriteras, jobbet ska jobbas och mitt i allt det så ska man hinna ta hand om sig själv och se efter sitt eget hjärta.
nu har jag sån tid. jag gör ingenting. snart in till hetsiga storstockholm igen för att gå på luciatåg med vän och sen fika. himla fint med vänner. sånt behöver jag. jag behöver människor som vill vara nära mig, som ser att jag behöver det. vänner var en bra uppfinning. jag gillar´t!

hej torsdag!

godmorgon världen! nu har frukosten ätits och ligger bra i magen och jag ska fortsätta fila på min hemtenta. tacksam över fin kväll igår med hemgrupperna och fina vänner. och för att jag orkar, att jag orkar göra saker igen. det här med att vara frisk är fantastiskt!
förövrigt så får vi se vad dagen erbjuder. en tur till staden för några julklappsspan och en fika med tentapluggande carin. och sen hem och fortsätta plugga. då med min fantastiska kombo så vi kan peppa varandra.
tack och adjö. det är den åttonde december.

hemtentar

jag sitter hemma i soffan. och försöker skriva en hemtenta. hiskeligt glad över att det är det enda jag har att göra denna vecka, kommit ifatt det andra efter mina tre-veckor-långa frånvaro från skolan. (tackochlovfördet) fick igår reda på att jag var godkänd på restuppgifterna så nu är det bara hemtenta kvar. skriver om ungdomar som hamnar i kläm i samhället och vad det beror på och vad man kan göra åt det. spännande. svårt. intressant.
nu ska maten ur ugnen och ätas och sen skrivas.

vi bestämmer...

... att jag är frisk nu! eller iallfall att jag fungerar som människa. lite ont i huvudet och vara trött kan alla vara. så jag bestämmer att jag är frisk.
ska snart bege mig ut till ön med mor och far för att hänga där ikväll och även spendera natten. ska bli fint att komma dit och se adventspyntat radhus och inte ligga uppe på övervåningen och spy varannan timme. fint att umgås lite med lillasystern med. imorgon blir det loppis och julmarknad och sen måste jag nog plugga lite. men fått en del gjort idag, så nu är det mest bara hemtentan jag måste bestämma ämne för och sen skriva. har bestämt att jag ska klara kursen trots två veckors bortfall, och har jag bestämt mig för något då blir det oftast så.
julen 2010 såg ut såhär:
och såhär:
och efter klappöppning till sent på natten, såhär:
jag känner att peppen för julen börjar infinna sig. konstigt att missa två veckors uppladdning till första advent, det kom så plötsligt i söndags. men jag tar igen, jag myser. jag pysslar. jag bakar. ska nog föreslå lite bak ikväll på ön och sedan var min far sugen på julfilm. det blir nog en bra kväll.