solen skiner och det är officiellt vår (igen)!

solen skiner utanför fönstret och jag kan med gott samvete sitta vid datorn en liten stund,
eftersom jag nyss var ute och cyklade i en timme med min syster.
superhärligt!
superfint!

det är verkligen vår nu och det känns helt otroligt skönt. När solen skiner så är det svårt att må dåligt (fast det går, tro mig) och det känns som om man kan göra vad som helst (och det kan man, men att klara vad som helst är ju en annan sak)

Och, en liten hyllning till min farfars gamla cykel som hängde med och inte rostade sönder bara sådär i rena vår-ivern. Men, jag antar att även den var lycklig över att någon ville använda den och ta den ut på lite äventyr.

Nej, jag orkar inte skriva så mycket mer för jag känner att jag måste uttnyttja den vårglädje jag känner och gå ut och spela basket eller något annat. (förmodligen blir det inte alls något sånt, utan det kommer nog bli att jag sätter på musik på högsta volym och städar mitt stökiga rum, men a n y w a y, det är verkligen vår)


och det blev ju lite fel förra inlägget..

ojdå. den 19 januari var det faktiskt inte i måndags och för denna förvirring ber jag tusenfalt om ursäkt?
ni förlåter mig för detta missöde? - tack.

idag är det onsdag och jag vet inte hur jag mår eller vad jag håller på med. dagen har sipprat iväg och jag har mest bara ritat kostymskisser, kletat gul färg på en kartongbit och tänkt på hur mycket som ska hinnas med denna vår. teatern och teatern och teatern + allt annat viktigt. (två månader är skitlite tid!! men, vi kommer klara det)

kom hem alldeles jätteslut kl. 16:32 efter en lång skoldag i estetens tecken. och imorgon blir det gympa, HM och dramaturgi och förmodligen en hel del teater-planerande och annat trevligt. jag ser framemot morgondagen. det gör jag verkligen och det är nog det jag kommer att ha i hjärnan när jag somnar till "sailor song", och iochmed det så tänker jag inte på Mr Keatings uppmaning om att fånga dagen. C a rp e  d i e m. Men, imorgon! då ska jag fånga dagen (:

kan ju tilläggas att den här fix-ideèn (som var rätt rolig) om att vi skulle stå hela dagen idag glömdes bort i morgontröttheten på bussen. och när jag sen kom på det på tvärbanan var det liksom försent. men, jag stod på tunnelbanan tre stationer, det måste ju räknas som något tycker jag.

eller hur?!

måndagen den 19 januari

idag är det måndag, igen. känns som om veckorna går toksnabbt och att jag nästan måste hålla i mig för att hinna med. och med vårt nya teater-projekt så lär det väl gå ännu snabbare och jag vet inte hur jag ska få tiden att räcka till men det är ju kul så det löser sig alltid ! oh yes.

jag for till skolan idag med planen att ha två lektioner, men så blev det inte. istället stannade jag kvar länge länge länge för att läsa igenom pjäs, prata om pjäs och äta !! (matildas hunger smittade av sig där under svenska-lektionen, som jag inte skuille vart med på egentligen, och jag höll nästan på att förgås av hunger)
men, det var en bra dag ! vi kom fram till viktiga och oviktiga saker och det känns som om projektet är på gång lite mer på riktigt. manuset håller på att översättas och jag väntar spänt på att det ska bli klart !!

så vad gör jag nu? jag är hemma. jag funderar på att vara jätteduktig och sätta mig med något skolarbete och göra något vettigt, men sen så slås jag av tanken att det är lungt, allt löser sig. men kanske... ja, jag måste göra något vettigt. annars har jag bara inte gjort så mycket vettigt förutom naturkunskapsprov som gick bra och matte-omprov-tillbaka-lämnande som nästan fick mig att slå någon. .

hejdå!

jag vann nog just "dagens klant" priset !

en lung dag var det idag, trodde jag iallfall. Efter en ovanligt rolig fredag innehållande allt i från teater-prat till lekar i lumaparken, så begav jag mig in till stockholm city för att köpa en sjal och en present till min vän. så jag gick runt, hade tänkt göra bara korta ärenden och sen fara hem för att jaa, ha en lung kväll hemma!

men. så blev det inte riktigt. för, vad gör jag om inte går in i en glasdörr? (nu höll jag på att skriva glassdörr, tänk så kul det skulle sett ut) jag var just påväg ut från guldfynd när jag gick in i kanten av glasdörren, den tjocka grejen som finns där för att vi klantskallar ska ha möjligheten att skada oss. och det jobbigaste var- trots att jag mest av allt bara ville typ tycka synd om mig själv och fälla en eller annan tår av smärta, så skyndade jag mig därifrån med ett litet leende på läpparna, som för att signalera till alla runtomkring att jag var okej.

väl inne på åhlens kunde jag slappna av och släppa det fejkade smajlet jag så fint satt på mig, och kollade i spegel på sminkavdelingen för att se en gigantisk bula börja ta form från hårfästet och ner till ögonbrynet.

så, jag vann nog priset för dagens klant! tacktacktack . känns bra (eller inte för det gör verkligen jättejätteont och pappa var nära till hands och kom och hämtade mig och sen kom vi hem och då la jag is på och det gjorde ännu ondare då. aj. det var lite roligt att jag sms:ade jeanette när det hade hänt, bara för att berätta om min klantighet för någon. varför vet jag inte. jag får väl skylla på att jag var snurrig och alldeles ifrån mig av smärta :)

min dag, i rätt så kronologisk ordning

så nu sitter jag här igen. framför min eviga vän och bundsförvaltare datorn, denna trogna vän som alltid finns här oavsett om det är sol, regn eller snö utanför fönstret. hejhej!

idag steg jag upp ovanligt tidigt, tjugo i sex ringde min mobil för att tala om för mig att det var dags att börja tänka på dagen och skolan. Jag klev upp ur mina varma säng, men var inte så trött som jag väntat mig. och det var skönt. sen har dagen bara flutit på. bussresa med Spektor i hörlurarna, tunnelbaneresa fylld med citys nyheter om världen och sen en tvärbane resa fylld av metro och blindside. Och sen, det jag sett framemot flera dagar- omprov i matematik. Och det gick.. ja, det gick nog hoppas jag. (hoppashoppashoppasHoppas)

sen. ja, mattelektion då jag för ovanlighetens skulle faktiskt jobbade en hel del och jag tror att jag fattar det vi håller på med och det är ju alltid ett +. Sen en kort svenska lektion, ovanligt innehålls(o)rik och sen, slut för dagen! dock gick jag till matsalen med nisse för att äta, och det slutade med att han åt och jag satt.

nu är jag hemma! och det är superskönt eftersom det innebär att jag är ledig resten av dagen. tror inte att jag har något viktigt att göra till imorgon, och därför kan jag sitta vid datorn och tv:n hela dagen istortsett utan dåligt samvete.

men oj, klockan är över halv tre (14:31) och här sitter jag och gör ingenting. det är skönt. men snart ska jag ut i den nyss framkommna solens sken och promenera ! härliga vårtider.

söndag och jag sitter vid datorn igen.

Hej!
idag är det söndag och jag har ont i magen. åt just lunch, en korv och den smakade inte så gott alls.
i helgen har det hänt en massa saker fast endå inte. I fredags så fick vi sluta tidigare i skolan och detta var oerhört välkommet av två skäl. 1) den sista lektionen var naturkunskap & 2) vi fick sluta en och en halv timme tidigare. underbart!

sen så begav vi oss till "bönor & bakat" för att dricka te, äta paj och mackor och annat gott (och fett) och det var trevligt för vi satt där ett bra tag och bestämde viktiga saker och pratade teater och sånt. på kvällen blev det Kill bill vol.2 och jag gillade den. verkligen.

Och - igår !! jag och matilda var och såg Djungelboken på stadsteatern och jag är kär i den föreställningen och allt vad den innehöll. jag gillade speciellt brats-aporna & den gamle boxningstränaren Baloo. och och och - reage vargarna. Och allt utspelade sig på plattan i framtiden när den är helt söndertrasad och klottret tar över och..
ja, den var riktigt riktigt bra.

image97

och melodifestivalen. jag hejade lite på Måns.
 
nu ska jag gå och plugga matte inför det oerhört trevliga omprovet kl. 8:00 imorgonbitti. tack skolan !

jag är arg så jag orkar inte skriva.

jag är arg och irriterad på mig själv.
hade tänkt skriva om allt kul vi gjort idag, hade världens ide för ett bra inlägg som tillochmed Daniel skulle uppskata, men icke.  jag kan inte. jag är på ett sånt sjukt dåligt humör att jag inte klarar av det.

ska gå och äta yougurht istället.

après moiokej. det här suger. Man kan bara skriva med dessa bokstäver och för mig, som alltid inte skrivit med dem, blir det jobbigt att se mina tankar tryckta på pränt av dessa stora feta bokstäver, men inget att göra åt.

4 mars. En fullsatt teater i kinesisk anda i närheten av kungliga dramaten. jag & mina vänner, Regina och hennes band - kan det bli bättre?! Jag.. wow. En fantastisk konsert med fantastisk musik och fantastiska vänner och fantastiska ALLT (jag använde enbart ordet fantastiska för att irritera dig jeanette) Men, det var verkligen alldeles fantastiskt och jag älskade varje minut av det. Från förbandspojken till huvudnumret till bandet med roliga basisten och strålkastarens sätt att få miss spektor att glänsa i blått och rött och som fick scenen att bada i ljus. (och det sög ju att min kamera dog och återupstod var femte sekund, men. några bilder blev det och de bilder jag har i mitt huvud är ännu mer fantastiska.. ja,jag vet, igen jeanette, men. äsch :)

me love & like. detta var Konserten med stort K. grymt ! Och uppladningen med Elin och prat och nostalgi och te och smyckes-pyssel och promenad och tunnelbanefarande och allt allt allt var riktigt underbart bra. en fin helg som liksom finns gömd därinne granne med hjärtat.


the departed

72515-80

och ja, jag är nog lite kär i Dicaprio

snart är lovet slut!

snart är lovet slut!

Jag vet att jag låter oerhört negativ, men så är det. Idag och imorgon är liksom de sista "lovdagarna" för lördag och söndag får man ju iallfall. Idag ska jag.. jag ska nog försöka fara in till stora stockholm lite och kanske köpa lite mer kläder, för det tycker jag om. Igår köpte jag två billiga och snygga linnen , ett brunt & ett vitt. Hetthett.

Nej. jag ska försöka göra något av dagen.