tentapluggdag nummer ett.

idag har jag haft seminarie. och sen suttit och tragglat och diskuterat och försökt komma på rätt svar på de frågorna vi ska kunna på fredagens tenta. himlarns mycket och väldigt mycket liknande teorier ska gå in. det blir spännande.
tror jag läst tillräckligt om marx, durkheim och weber för ikväll. imorgon väntar ännu en spännande dag när det förhoppningsvis ska fastna lite mer om sociologiska perspektiv på dagens sverige och hur strukturer påverkar oss människor. hiskeligt intressant, men så himla mycket att lära sig.
ser framemot sovmorgon på lördag.

vilka dagar

de senaste dagarna har jag haft finfrämmande från england på besök.
det har glatt mig väldigt mycket. intensiva men fantastiska dagar.
och idag har jag njutit av kyrka, vänner och pumpapizza. och det blir en tidig kväll. sen går vi in i tentavecka..

min onsdag.

dagen inleddes med dusch och piffning och sen frukost med snygg brud på favoritbageriet i fredhäll.
sedan vandrade vi runt lite på stan och hade tänkt secondhandshoppa men det var stängt. så det blev lite annat på andra affärer istället. sen gick jag till stadsbiblioteket och pluggade och kände mig duktig. sedan hängde jag i kyrkan en sväng och kollade på lokalerna eftersom MINA TJEJER från england kommer imorgon och ska sova där. lite mer plugg, sen musikcafe på skeppsholmen där jag lyssnade på duktiga bror´n med fina kombon och näst-intill kombon.
nu ska jag sova.

en helbra helg


konsten att plugga


imorgon är en ny dag

idag har jag varit på opepp humör och det kan man spåra till en alldels för tidig morgon.
och tråkigt väder.
vaknade hiskeligt tidigt och det blev skola och seminarium och sånt där. sen tänkte jag sitta och läsa i biblioteket för att sedan åka och möta upp matilda för en efterlängtad fika. men det ville sig inte så.
det började med att jag glömt boken jag skulle läsa hemma så fick åka hem, ta den och åka in till stan igen. vandrade runt lite i secondhandaffärer i jakt på jacka och skor för att sen hamna på bönor och bakat, fiket med de godaste mackorna. fiket som vi hängde på så himla mycket under gymnasietiden, och med en kopp chaite i handen började jag läsa min bok som inte är kurslitteratur. den fångade mig och fängslade mig och jag tvingade mig själv att varva den med den bok jag egentligen skulle läst.
efter fyra timmar var tillsammans är man mindre ensam utläst och sjuttiosidor lästa av kursboken jaget och maskerna. får betala lite för det imorgon, men det var det värt. jag satt och läste och lyssnade på regnet, inspekterade förbipasserande och andra fikande människor som sökt skydd för vattnet som äter upp kläderna.
gick en regnpromenad.
åkte buss i regnet.
handlade mat och åkte hem.
lagade gryta och kokade potatis och såg film om bröllop och bästa kompisar som bråkar.
städade och fixade, bakade muffins och lyssnade på musik. ane brun och jens lekman och samuel ljungblad höll mig sällskap.
nu är det sömndags och jag ska få sova lite mer än vad jag gjorde föregående natt.
imorgon är en ny dag.

seg i huvudet

kalasade igår för att fira storasyster som fyller år imorgon. massa släkt och fina vänner, mycket bebismys och godsaker. nu sitter jag och försöker konccentera mig på att läsa. men jag har gröt i huvudet, ingenting fastnar.

min dag.

vakna.
frukost framför vänner. ägg på knäckemacka och yougurth med vaniljsmak.
höstig promenad kring sjön.
dusch och uppfräschning, en av alla randiga tröjor åkte på, den som för tillfället är favoriten.
stan och lite secondhandkollande men lite inhandlat.
skriva ut skriva ut, hänga lite på credo.
kaffe och sociologisk teori på espressohouse. pappercut.
kort kort radiointervju med fräsch tjej i bollnäs. (aka tjejen jag saknar så himla mycket)
mer secondhand.
matilda. te. musikal. minnen. skratt. tår. känslor.
tunnelbana och plugg.
hem. läsa. dricka mer te. äta nötter.
nu. sängdags.

en helfin dag i höstigt stockholm

idag har jag lekt med massa barn i söndagsskolan och välkomnat kyrkans nya pastor. fikat med söt fyraåring (liiiiinda, ska vi kyrfika??) och druckit kaffe och ätit bulle. ätit god lagad mat ute hos vän i täby och diskat och sedan gått på gospelkonsert i bromma. morbrorkörledare hade haft en workshop hela dagen och konserten var helbra. kramade kusinerna, såg gudsonen på håll och fick även träffa mormor och morfar.
vänner över på te och kanelbulle en sväng, lite truetalant på det.
och nu avslutar jag kvällen med en knäckebrömacka med keso och en till kopp te. nöjd med helgen som den blev och nöjd över att söndagkvällen inte var lika trött som lördagkvällen och att frustrationstårarna uteblivit.

det märks att det är höst...

... när elementen sätts på i lägenheten av hyresvärden och det är ruskigt kyligt utomhus när man vandrar hem från en lång jobbdag som resulterade i en trött linda i en skön soffa och tårar av frustration när sängen inte ville flyttas som trötta linda ville.

det är fredag

det är fredag och jag har tänt mig doftljus som gör att rummet luktar lakrits. precis nyss flög ett rött löv förbi mitt fönster och det är så där vackert, höstigt ute. ganska snart ska jag äta lunch och sen bege mig in till staden för att studera. planerar kaffekopp och överstrukningspenna i högsta hugg på favoritbageriet i fredhäll. cykeln blir transportmedel tror jag.
helgen kom fort och plötsligt och imorgon jobbar jag. men det är imorgon det. idag ska jag läsa läsa läsa och lite njuta av att inte vara i skolan. studenlivet passar mig. det är mycket att göra, men kan man göra det med kaffe i ena handen så funkar det ju galant.
mitt nya favorituttryck är att saker är helfina. jag har alltså utvecklat mitt favoritord fina till att något är lite ännu bättre.
idag bestämde jag mig för att det var en jeansdag och så blev det. det är inte många dagar som är jeansdagar, men idag blev det på med det enda paret jag äger och en svart spetsig topp och kofta och träiga örhängen. lite höstigt. får peppa till det med färgglada skor.
det här blir nog en helfin dag. vi hoppas på det iallfall!

en vanlig tisdag??

nej, för det är kanelbullensdag!
jag vaknade tidigare än vad jag kunde gjort för att äta varm kanelbulle och dricka te med fina kombon. sedan har jag hängt i soffan, snorat och tyckt lite synd om mig själv och ojat mig över huvudvärk. tittat på vänner och ätit riktig frukost.
nu är jag påklädd och ska ut och lufta mig lite innan det blir skola. borde läst nu på morgonen, men en promenad känns mer värt. jag får läsa efter föreläsningen...
en sån ansvarsfull student är jag alltså.
man har sina dagar helt enkelt. ska bänka mig på espressohouse tänker jag och läsa innan jag kanske går på bokrealese för himla bra bok.
eller så kryper jag ner i soffan i kväll.

saker som peppar

äppelpajdoftande ljus från lagerhouse
fika och snack med fin vän på sturekatten
blindsides tröstande och fantastiska låtar
roobioschokladte och mammas kanelbulle
med mera.