en lördag. 

     

jag gillar att ta foton på skor. jag gillar att gå ut och gå. jag gillar solen.

hejdå stockholm

en vecka i stockholm är snart slut.
en fullspäckad vecka i stockholm är snart slut.
en fantastisk vecka är snart slut.

mycket har hänt. mycket människor har jag träffat. många fina stunder har jag haft. och sen väntar vår första turné på tisdag, hej göteborg och jönköping.

stockholm

stockholm.
det är kul att så fort man är "hemma" så kommer det upp tusen saker man vill göra. massa personer att träffa och det är nästan komiskt hur man får pressa och kompromissa. det här med att ta det jättelungt och koppla bort skolan kommer i andra hand och det är inte bra. men, ikväll blir det lungt med syskonen, popcorn och någon lätt och lagom film. morgondagen är bokad till bristningsgränsen med fika och skolbesök och fika och eventuell lek med gudson och födelsedagsfirande av morbror och telefonsamtal till arrangörer. MEN. på fredag tror jag mobilen stängs av, eller iallfall sätts på ljudlös och datorn får stå på skrivbordet.

har även lekt lärare nu två dagar i en fjärdeklass och det bidrar till tröttheten. tjugofem tioåringar som man ska försöka hålla bukt på var en utmaning. tröttande, men väldigt roligt!

att vara ledig.

linda maria tycker att sportlov är en fantastisk uppfinning. att bara få åka uppåt landet och koppla bort skolan och teatern en liten stund känns väldigt skönt. och att få träffa sköna människor och hänga i storstad är ganska nice då och då. idag gick jag upp vid niotiden och for in till kyrkan i staden. träffade fint folk och fikade och skrattade och valde konstverk på väggen för att sen inhandla lite örhängesdelar och fara hem med musikallåtar som soundtrack. väl hemma började jag pyssla ihop lite örhängen av diverse saker jag hittade hemma och jag är nu stolt ägare till väldigt mycket konstiga örhängen. ett par har knappar på sig. ett annat pusselbitar. men jag gillar´t.

annars.. ja. veckan är skönt planerad. sovmorgon och luckor och fikan och promenader och biobesök och kanske fler än ett dramatenbesök hoppas jag få in. och hoppas gör jag om att hon i surahammar ska komma hit och säga hej. imorgon blir det matilda och stockholm och sen kasnke åka och handla med familjen framåt kvällen. vi får se

det är det sköna nu. vi får se vad som händer !!! wow. fantastiskt att vara ledig.

linda gillar: att pyssla!
linda gillar inte: kylan när man har för tunna strumpbyxor.

en onsdag i skåne

idag är det onsdag. och vi har haft publikrepetition. och igår var jag i malmö på musikal. och imorgon har vi publikrepetition igen och då spelar jag min stora roll. det ser jag framemot. eftermiddagen, eller kvällen (?) tänker jag ägna åt att städa rummet och lyssna på musik och kvällen kommer nog spenderas med fint folk. men nu har jag ensamtid en liten stund. bara, ja. vara. inte tänka så mycket på allt som maler i hjärnan.

   det ska bli väldigt skönt att komma hem och sova och träffa folk. se stockholm lite. är sugen på att gå på museer och grejer. får se hur mycket sånt det blir. men lite kanske. är hemma i nio dagar så en del kommer jag väl hinna med. blir nog skönt. för några dagar sedan var jag jättesugen på att lägga upp en modebild på mig själv. och skriva vartifrån kläderna kom. (thigts från HM, sextioår gammal klänning från etiopien och kofta från secondhand och egengjorda örhängen) men jag gjorde det inte. men hade varit kul. nu vet ni. hade det varit kul?! haha.

jag antar att jag tycker det är kul att skriva, för jag gör det ganska ofta. historier, pjäser. blogginlägg. varför inte
 

om en vecka är jag nästan i stockholm. om en vecka och cirka fyrtiominuter är jag på stockholms central. om man lägger till kanske tjugo minuter så befinner jag mig på ekerö. barndomsö. barndomshem. dagen har spenderats i replokal med ljus och ljud och dans och kaffe har jag druckit och tidningar har jag läst. efter matlagning samtidigt som daniel visade upp sin nya tröja via skype, gick jag ut och gick lite med ef som bakgrundsmusik. sen hittade jag en fin hörna på skolan där det finns massa tidningar, och där spenderade jag en stund för att bli kvitt kylan och bli inspirerad. sen plingade mobilen till och jag gick till grannarna för film. och nu. ja, sova antar jag? vi börjar repetera klockan nio imorgon och jag ska vara min stora roll och den kräver lite laddning för. tung och lite svår tjej, men väldigt rolig att få gestalta på scenen. hoppas jag sover. drömde inatt om att peter stormares karaktär från prision break torterade mig med en eldgaffel. det var ju, fruktansvärt obehagligt. och vaknade till tonerna av ett bilalarm. min dag, ungefär. väldigt intressant förstår jag. vi som bor i skåne har förfärligt intressanta liv.

over and out.

jag gillar:
att gå ut och gå i min svarta jacka, med mina svarta leggings och min blåa halsduk och min svarta mössa (!) och mina gröna converse.

jag gillar inte:
att vara rastlös. inte kunna sitta still när man vill kunna sitta still. när man ska sitta still. när man borde sitta still.

leriga skor.att gå ut och gå med en fin vän och en äventyrlig väg genom kohage som innehåller typ träskmark kan bara sluta på ett sätt. med skratt och fina samtal och blöta och leriga skor.