sommardrömmar

jag drömmer och längtar till varmare väder
till parkhäng och uteserveringsmys
till vackra ställen.

pratar med fin vän

huvudet är fullt av massa tentaplugg och sånt där som inte är vidare jättekul. jag är trött i tankarna efter mycket i januari, mycket tankeverksamhet och saker att göra. men också mycket fint. nu pratar jag med fina amaanda i älskade englandet och längrar dit. till pub. till henne. till en öl och lååååååååååånga samtal face-to-face.
snart kommer mitt pass, då bokas resan!

verkligheten

jag lyssnar på mia skäringers vinterprat och får magknip av det hon säger. hon pratar om Gud och om att växa upp och om livet och törnarna man får. det gör att jag tar paus i pluggandet, en inte välförkänt sådan eftersom jag inte varit strukturerad idag. men lite har jag fått gjort. jag ser pluggig ut iallfall. och det är väl det som räknas ibland. och stjärnan får vara kvar och lysa upp hemmet. och påminna om julefriden och julundret. om hoppet.
men vinterpratet tar tag, ger mig ett knytnävsslag i magen av verkligheten som var hennes och som är många andra tjejers runt om i världen idag. av en verklighet som bröt ner personen för att bli någon annan, för att passa in i en mall av hur man ska vara. en mall jag varit och kretsat kring alldeles för länge. en mall, där man inte får vara sig själv utan man får vara som alla andra. se ut på samma sätt, uppföra sig likadant. inget uttrymme för personlighet eller egna åsikter. inget uttrymme för att se ut på ett annat sätt. men mycket uttrymme för att må dåligt. för att pressa sig själv till max. för att få sig själv att må dåligt. för att hata det man ser i spegeln.
men saker blir bättre. livet ändras. det svarta och mörka och jobbiga kan bli ljust. som en bukett tulpaner, blomma och spridda rätt känslor. lugn och frid. hopp. hopp inför framtiden och att det bara blir bättre. leva här och nu, och uppskatta att man blir äldre och visare och smartare. se verkligheten för vad den är, och kanske försöka förändra den.

kvällslycka

har haft en väldigt bra dag.
fast egentligen så har den inte varit så himla speciell. det speciella har varit vardag, men så härligt. gott häng i skolan och lite seg föreläsning, promenad på stan. hem och hälsa på simon kort och låna supersmartminiräknare och sen in och träffa pappa en stund. och sen, till dagens huvudattraktion, det som gör att jag somnar kvällslycklig. (och också det som gör att jag inte gått och lagt mig än trots att jag kom hem för en timme sen) är min nyfunna vän. middag och prat tills vi båda var helt matta för att det fanns så mycket att säga.
och jag har insett, och gör det mer och mer, hur viktig vänskap är. hur man behöver folk omkring sig även när man inte tycker det själv. ensamtid i all ära, men att vara tillsammans oh bara vara är så värt det. tillsammans är man mindre ensam. och det är lätt att bli ensam i en storstad som stockholm där avstånden är långa och det är svårt att vara spontan. men det kan gå. och det är värt att jobba för. relationer som håller och som man kan prata sig matt med eller bara vara med.
mer sånt 2012!

plötsligt händer det

fantastisk vän flyttar till london och man pussar på ett arlandaexpresståg.
och det blir nog lite tomt.
men kärlek på distans, det är en hitt mina kära. jag har provat, det funkar

plötsligt händer det

fantastisk vän flyttar till london och man pussar på ett arlandaexpresståg.
och det blir nog lite tomt.
men kärlek på distans, det är en hitt mina kära. jag har provat, det funkar

att fastna.

att fastna är lätt att göra.
i hissen.
i trafiken.
i rulltrappan.
i en kö.
men jag brukar fastna för låtar. och så måste jag lyssna på låten tiotusengånger på repeat för den får mig att känna något speciellt. just nu är det lalehs tolkning av E-types Here I go again. Spotifymagi.musik och snuva

det är med att vara förkyld.
det är något jag är ofta. tackvareettdåligtinumförsvar.
men nu är det inte bara en liten förkylning. nu sitter det i hela huvudet och halsen och näsan och jag är så hiskeligt trött i både kropp och tanke.
tur att jag kan vara hemma och vila. och plugga. men mycket vila. ingenting kommer ju gå in om jag mår uselt. det håller inte.
men, bra grej. dricka mycket mycket te och gilla min lugg. och lyssna på musik. deportees och bon iver och säkert! och ane brun och laleh och mumford and sons och sufjan stevens.
nu ska jag umgås med min tekopp. den ska fyllas med varm dryck med lakritssmak.

hej världen, min fina kombo är hemma!


nyårspuss

slutet av tvåtusenelva firades med vänner och mat och bubbligt vin och mycket skratt.
början av tvåtusentolv firades med bubbel och choklad och dans och skratt och fantastiska vänner.
nu kör vi, detta blir ett bra år!