på resa genom sverige

framme i skåneland och har haft en bra dag med vänner. nu trött efter tidig morgon och lång resa. batman och across the universe förgyllde resan och jag blev inte uttråkad. dock var det segt att batmanfilmen gick sönder efter halva, så nu måste jag se den en annan gång. (någon som har "batman begins" och vill låna ut den/se den med mig??) keso är min grej och denna med bär och nötter är fantastisk god.
nu vet ni det.
godnatt världen.

tiden försvinner


tiden rinner iväg fort fort och snart är denna helg slut. jag sitter i vardagsrummet och tittar på nyheterna och snart ska jag packa väskan för imorgon bär det av till skåne. fest och vänner och kyrka och fika och promenader har denna helg inneburit och jag är nöjd men trött på ett skönt sätt. tror det är resandet som tär lite på en, flänga fram och tillbaka och leva i resväska tar energi. men det är kul! denna resa får datorn följa med så jag kan skriva och se på film på resorna. hej skåne - nu kommer vi.

sanning

jag gillar lakritste.

fyndat har vi gjort

en ruskigt fin kakform och fyra röda tallrikar
och ett par svarta fina skor med lite klack.
loppis är grejer. jag och julia fyndade så det smällde och nu har vi ny kaffebryggare och annat gott och blandat.

en lördag.

idag skiner solen och snart ska vi ge oss ut på promenad i det vackra, vackra vädret. elin spelar fiol i vardagsrummet och julia bestämmer outfit. jag har lekt med mina solglasögon och försöker bestämma mig vilka som får vara på dagen till ära. kanske inga, solens strålar lär ju vara bra för energin. och jag behöver mycket energi. halsen gör hiskeligt ont när jag andas, sväljer och pratar så det finns inte mycket jag kan göra utan att det gör ont. det gör visst till och med ont när jag inte andas.

snart far vi till kungliga parken för finpromenad. spontana helgen. imorse slängde jag ihop ett bikarbonatsbröd och imorgon far jag nog en sväng till grannstaden för födelsedagsbrunch. fina, härliga tider!

aj min hals.

fantastiska dagar utanför enköping. fantastiska kvinnor jag mötte där. väldigt tacksam över de dagarna jag fick spendera med dem.
nu förkyld i hals och huvud, men kvällen ska spenderas i soffläge med fina matilda som snart dyker upp. så livet är rätt så fint iallfall, och imorgon är jag helt frisk igen!

morgonrapport

väskan är packad och snart bär det av till centralstationen för att möta A och ta ett tåg ner till Göteborg. ipoden är laddad med musik, bok och bibel är med och jag sitter och funderar på om jag ska unna mig kaffe idag. kanske köper en på stationen, alternativt brygger en termos nu. svårt beslut.blir så mycket att släpa på om jag brygger i termos, men blir mer ekonomiskt så.
min nya favorittröja är på idag och solen gör så den blir randad. för den skiner idag - solen alltså. härliga tider. och jag gör miner framför min datorkamera och är snart redo att ge mig av.
hejdå hejdå

min nya favorit

jag har fått en favorit i min garderob. en ny sådan, importerad från englandet. den är blå, blå blå och väldigt mycket t-shirt och jag trivs i den. känner mig vårig och färgig och det är sannerligen aldrig fel.
idag har solen värmt asfalten i storstaden och en naprapat har tryckt i min nacke och rygg för att försöka ordna till saker och ting. jag har druckit två hiskeligt stora koppar te med en fin vän på cafét där vi brukade sitta som femtonåringar. vi delade livet några timmar och redogjorde för drömmar och planer och livet som det är nu, och livet som det var när vi var yngre. och om hur tacksamma vi är för att växa upp.
det är ju rätt så fantastiskt.

en stor kopp te

jag sitter hemma med en stor kopp te. med hemma menar jag i lägenheten i bromma och med en stor kopp te, menar jag en STOR kopp te. och jag njuter. har på mig städkläder och håret är smutsigt och uppsatt med en sjal så jag känner mig lite extra hemmafruaktig, rummet är kaos av all londonpackning och tvätten är fortfarande varm från torktumlaren.
nu tänkte jag städa mitt rum och lyssna på saltkråkan och drömma om vår och sommar.

fina dagar i london