packa packa packa

packa packa packa och sortera och vika och slänga och stänga lådor och packa och slå in och packa och packa och packa och packa packa packa.
jag är trött.

nu kallar sängen..

dagar som den på bilden tycker jag om, och även om vädret inte varit detsamma som på bilden idag, så har det varit en strålande dag. en gnistrande dag. med människor, med kaffe, med musik, med en fantastisk gudson som gav mig en kram och skrattade så han kiknade när jag kittlade honom och ville komma och skata utanför mitt nya hus som vi flyttar till snart snart snart. det känns fantastiskt. ett hem. lycka.
men nu kallar sängen.

trött lycka

herr hellström är på, som så många kvällar förr. men jag lyssnar och njuter och gillar. starkt och mycket. tänker tillbaka på en fin dag med en fantastisk vän. och är nöjd. är lycklig.
men trött.

elin jag stal din fil!

som rubriken säger, så stal jag fil. av elin. men hon var så seg att svara på smset så jag tog mig friheter och ska faktiskt köpa en ny. så det är okej. jag behövde filmiddag. så jag äter det, lyssnar på Frank T och väntar på Hanna. ikväll blir det film och fika och te och samtal. härligt!
haft en skön dag med loppisfyndande, bakande och fikande med familjen och mormor och morfar. fint fint fint!
men ska fortsätta äta min stulna fil nu. och borde skriva klart mitt brev till utlandet. och göra uppgiften inför måndag. och och och ... men nej, inte just nu. stulen fil är grejer!

en härlig dag

idag har varit en sådan där dag, där jag inte gjort mycket alls. men samtidigt en hel del. har tränat och städat och ätit mat och pysslat och läst och ätit dinkelvåffla med lax och blomkål. har varit på teater och njutit av magin som finns i närheten av en scen och har skrattat så läpparna fortfarande formar sig till ett leende. jag har njutit.
och sen jag kom hem har jag gjort biscottis och lekt lite med min kamera. tagit bild på ny klänning bland annat. tiokronors tyg plus en symaskin kan bli ganska så fint när man låter kreativiteten och tråden flöda fritt.
och när en bild inte blir bra så kan man leka lite med den. och jeansjacka är aldrig fel, även om jag fick stoppa impulsen att bära den utanför lägenheten eftersom vårkänslor är i luften. men på kort fick den vara med.
imorgon secondhand med julia och sen kommer familjen plus mormor och morfar på fint fika. och kvällen, ja - man vet aldrig vad som händer.

en tro som håller

jag sitter på kontoret och lyssnar på miles davis. amanda vilar i soffan och jonatan läser vid skrivbordet. tavlan med våra uppgifter för veckan är lite tom för stunden men fylls med jämna mellanrum i. målet är att fördjupa relationerna med skolungdomarna vi finns till för, att möta dem i deras vardag. att inspirera dem till att ta Gud med sig i alla situationer.

jag har precis läst första kapitlet i en bok som heter "Out of the saltshaker", en bok om evangelism. och inte om den evangelismen som är stå-på-gatan-med-broschyer-och-banka-bibeln-i-huvudet-på-folk evangelismen. utan den som finns i oss, att prata om sin tro utifrån sig själv och att leva i det. det är, som författaren skriver i boken, inte något man gör en till två gånger i veckan - man kan inte jämföra det med att ta medicin eller gå på fotboll. det handlar om vem man är, och söker man Gud så kommer man reflektera Honom i alla situationer och det mina vänner, det är så man visar på Gud för andra människor. det är evangelism. att inte vara rädd för att vara sig själv och visa på det bästa i ens liv, det som förändrat ens liv.

"we forget that we are called to be withnesses to what we have seen and know, not to what we don´t know."
- Rebecca Manley Pippert.

börja där du är. med det du kan och andledningen till att du har din tro. börja inte i det du inte vet.

sånt där jag tycker om, ni vet.

jag gillar kaffe.
och så gillar jag människor. både de som dricker kaffe och de som inte gör det.
så gillar jag att baka.
jag gillar ju att sy också.
att pyssla är aldrig fel.
prata kärlek och livet med en sjuårig tjej när man klistrar frimärken ihop på postpaket som ska skickas ut i landet med noter och skivor, det gillar jag också.
jag tycker om inspirerande människor. om saker som tar tag i en. av andlöst vackra platser och knappar i glasburkar. plåtburkar och min musliburk.
så är ett stort fan av att läsa. och av att lyssna på musik. och ibland så fastnar jag för en låt och så kan jag köra den om och om, och om igen tills jag plötsligt tröttnar och inte kan höra den igen på längelänge. och så har jag lätt för att gå ner mig i musikaler och gå och sjunga med på gator och i affärer och ta små spontana dansstg när jag tror att ingen ser.
och så gillar jag Stockholm. och att vandra omkring på vackra gator.
(det var bara det jag ville säga)

filmer som berör

det gör ont. att se filmer som berör, som tar tag i ens innersta och rör om.
"svinalängorna" berörde. rörde om. skakade om.

fika fika fika

fikat idag och insett att det är en rackarns trevlig grej man kan göra. och något så mysigt har dom inte ens ord för i englandet eller resten av utländerna. kära tid, vad de missar. kaffe och kaka (eller, kaffe och bulle för min del idag - på vetebullen) är något som sätter guldkant på tillvaron. och om man efter det halkar in på secondhand och införskaffar finfint förkläde, ja mycket bättre kan det inte bli.
detta fina förkläde kan tyvärr inte visas eftersom min kamerasladd fortfarande är väck. men när den återtar sin plats, så lovar jag bilder. bilder tagna iår och idag och nu. (E&J, jag lovar att uppdatera mer bildmaterial) men jag kan lova att förklädet är riktigt fint och det får mig att vilja baka och pyssla i köket och bjuda in massa barn på saft och bullkalas.
och inspiration finns ju. i någon av de fina kakböckerna jag fick i julklapp.
denna som jag fick av julia är en fin inspiration.

godnatt, sov gott.

jag tänker att man får sova länge när man är ledig. och att man kanske kan unna sig en morgon utan att ställa klockan. kanske imorgon är den morgonen eftersom nätternas sömn de senaste dagarna har blivit störd av konstiga drömmar och uppvaknanden som inte borde existera.
godnatt.

denna dagen är idag.

började morgonen med frukost framför tvn.
och den fick fortsätta med herr hellströms musik och ett dyk in i garderoben. nu är jag påklädd. svart och vitt och dinglande örhängen. snart lite lunch och sen ut och posta brev för att vid tvåsnåret möta fina matilda i gamla stan och besöka vår grotta.
jag trivs med att vara ledig men blir väldigt lätt rastlös. men har svårt att koncentrera mig på att göra något. igår blev det en lång promenad runt vinterviken innan packa-packa-skicka jobbet hos min morbror, och kvällen avslutades med soffan, elin och "drottningoffret". det är förövrigt väldigt fint att elin bor här. hos mig. det behövs efter många år i olika städer och olika länder.
nu borde jag snart äta lite lunch.
önskar att jag inte tappat bort min kamerasladd. jag har nämligen pysslat lite. och tänker nog fortsätta med det ikväll och imorgonförmiddag. och brev till utlandet måste skrivas.

städa, städa varje fredag också varje jul...

eller idag. min garderob var i stort behov av att städas och ordnas. så jag tog tag i det och det tog bara npgra timmar av min kväll eftersom jag inte var fullt koncentrerad. datorn fanns ju, P3 dokumentär och "drottningoffret" och skype och facebook och annat. men nu är det ordnat, en hel del kläder utrensade, sommarkläder bortsorterade och lagda på hyllan. för det är inte sommar än. men det kommer.
jag borde verkligen gå och sova, men det är så svårt när man inte är trött. är alltid väldigt trött på eftermiddagarna, men sen på kvällarna så piggnar jag till och blir kreativ och vill göra saker. jobbigt när man tänker vända dygnet - därför går jag och lägger mig istället för att pyssla och sy.
så godnatt!

drömmen om teater..

DJUNGELBOKEN
PARAPLYERNA I CHERBOURG
SEX ROLLER SÖKER EN FÖRFATTARE
väldigt, väldigt sugen på att gå på teater. snart, gärna helst väldigt snart. tack.

saker att se framemot

jag ser framemot kvällar vid vattnet med en fin vän.
jag ser fram emot att baka i mitt nya kök och ha vänner över på fika.
jag ser framemot att bo i samma stad och samma lägenhet som E.
jag längtar efter promenader och samtal.
jag längtar till våren. till att gå utomhus i vita sneakers och tjocktröja.
och sommaren. med jordgubbar och mjölk och sand mellan tårna.
men just nu är det ganska fint som det är. med lakritstryffel i en burk i kylskåpet, snö som vräker ner och en film på tvn. ikväll dyker småkusiner upp och då blir det lek och stoj. och jag har fortfarande flera dagar ledigt då jag kan jullovsmysa, med mycket kaffe och apelsiner.

fjärde janauri

morgonseg och tankarna ligger mest på lägenhet som jag vill ha. i eftermiddag ska jag och bror fara och kolla på en trea i fisksätra och trådar ligger ute. det ska bara blli rätt också. bli hemma. bli bra. och inte vara alldeles för långt borta från människor och med bra kommunikation till staden jag älskar. så vi får se. något blri det, och det kommer bli bra. det kommer vara hemma.

detta året tänker jag ägna mycket tid i kök med olika kok och kakböcker uppslagna framför mig och med händerna i en degskål. bjuda in människor ofta på kafferep och tebjudningar. gå på dramaten. dricka kaffe i solsken. umgås med fint folk och njuta av småsaker. (för som jag sa till en vän igår, kanske är det just det som är visdom, något som kommer med åren. att man kan njuta av de små detaljerna i vardagen)

tror 2011 blir ett fint år.