första advent.

efter en vecka fylld med jobb och annat, softade jag järnet med film och penslar och färger i fredagskväll för att spendera lördagen på ett ungdomsevent som jag hjälpte till att ordna, och idag döptes en fin vän till mig och sen hade vi lunch hos trevlig kille och sen till en pub för att se ett band och två poeter uppträda. sen hem, chips och choklad med lovisa och shakespeare in love och nu säng och bok. tiden går så HIMLA FORT! poff. tre veckor. och hjag har insett hur folkbokat det är fram till jul, så mina planer på London kanske är väldigt orealistiska. tyvärr.när man inte har en adventsljustake får man improvisera.


my new job. my new coat. I like it

so, what to tell you guys. I´ve just started my new job, ore this monday. and I love it. It feels really great! a lot to learn obviosly, but nothing I can´t handle. I made my first cappucino today and was so proud and happy that I actually got it. I love the coffeemachine. I love the managers. and I really love the place. think is going to be awesome! and hard. but awesome. tomorrow´s school again, and think it´s gonna be good. new testament overview and some missionstuff I think. and see all people again will be nice since I took tueseday off.

some pictures will come, both on coffeshop, my new hairstyle and my new coat! soon of to bed. and this was only a very very very short thing. but at least it was something!

(it´s soon christmas my friends! and in like less then a month I will arrive to Arlanda. hopefully in snow and hopefully with my suitcase on the same plane. feels wierd. less than a month... but now the cosy-month-for-preparing-christmas starts! and I like it. no, never mind. I love it ♥)

lördagmorgon.

en hälsning från sverige.
a greeting from sweden.och frukostfilm.
and breakfastmovieoch sen en ledig lördag som ska innehålla bibelläsning, gym och ikväll dans dans dans.
man får passa på att njuta!

och nu är vädret ruggigt så då kan man unna sig att sitta inne framför tvn och titta på en film man sett massa gånger tidigare, bara för att det är hemtrevligt.


min dag idag.

jag ganska kass på det här med uppdateringar. jag ska skärpa mig!

denna vecka har gått fort och jag har varit lite lätt uttråkad vissa stunder. trodde att jag skulle börja jobba i måndags men stället hade fel med electriciteten så det blir denna måndag som kommer som jag ska böra jobba. måndagen och tisdagen ägnades mest åt att vara väldigt trött och en smula irriterad på allt och alla. men tisdagskvällen förgylldes när kristin hade köpt Ben&Jerry glass för att fira mitt jobb. det värmde i hjärtat.

men annars. sista tiden har vi haft fantastiskt bra undervisning och jag känner mig utmanad. lite lätt skrämd, men väldigt utmanad. det är många kloka människor som kommer in och pratar i FORM och jag känner mig priviligerad att vara här. dock har min hjärna för vana att vandra iväg då och då, men om jag försöker riktigt hårt kan jag hålla min konsentration. tror det är sundsgården som förstört mig lite, jag är så himla van vid att vara praktisk hela tiden och från att gå från det till att sitta i skolbänken är knepigt. dock är det mycket praktiska grejer och det är skönt.

men dagarna här fylls av en massa saker. och på måndag börjar jag jobbet. skicka en liten tanke till mig då är ni snälla, för jag är nervös. vet inte om det kommer klicka med jul och sverige, trodde det men sen så lät dom så allvarliga i ett mail jag fick idag. men jag hoppas, för jag måste hem till jul. annars är det inte rätt jobb för mig och gud fixar ett nytt. men jag tror det löser sig, för det jobbet känns jättekul! jag vill verkligen göra det och lära känna nya människor och bara prata och möta nya ansikten. hoppas skaffa lite egna vänner och inte bara hänga med folk från min kurs, dom är fina men dom har samtidigt sitt eget liv eftersom dom bott i sheffield flera år. så det blir nog skönt med lite varitiation.

nej. nu ska jag nog krypa ner i min säng. jag antar att en av anledningarna till att jag suger på att uppdatera är för att ingen kommenterar och då känns det meningslöst. men, jag har bestämt mig för att strunta i det. jag gillar att blogga och jag ser ju att folk läser i statistiken, även om ni inte lämnar spår efter er. jag vet att ni finns och det är fint.


sometimes a girl just have to run away..

just got back from the RnB party. (dress as something on R ore B, ore both.) and I was a bride. with runningshoes. I was a ... ??? with white dress, pearls in my hair I feelt kind of pretty. it was a very nice party. but now I´m pretty tired. got home three yeasterday after dancedancedance and need some more sleep.
night guys. the one who can gues what I was dressed as get´s a letter.


PEARLS!

hair made by Lovisa.


fantastic fabric from charity shops. old duvetcovers and curtains.


födelsedag i USA


för att hon fyller tjugo år idag.
och för att hon är fantastisk och en av mina favoritpersoner.
och för att jag älskar henne.

ELIN! grattis!


when it´s cold outside (and inside)


things to do in sheffield: drink hot chocolate and watch a bonfire.  

  

 

put on a homemade skirt and take a picture of it and wear warm socks on your feet, delivered from Sweden for the day, and listen to christmasmusic. put pictures in the window as decoration, so when the sun shines thrue the paintings they become alive.


okej. uppdatering!!

okej. dags att skriva om läget här.

och läget är .. under kontroll! mycket har hänt den sista tiden och jag tänkte dela lite med er.

huset - huset vi bor i är fortfarande kallt och kallare lär det bli, därför har vi börjat disskutera om vi ska värma det lite men fortfarande lite pengar att se över. det kostar mycket i england, ingenting är gratis. men huset är fint och väldigt mycket hemma.

skolan - skolan är fortfarande väldigt bra! tröttande och ibladn kan jag bli lite för trött efter en skoldag. vissa dagar är tyngre än andra med undervisning och saker att göra, men det är fint. det är väldigt fint.

praktikplats - jag har börjat med min praktikplats och det känns supersuperbra! jag jobbar med rachel och i måndags var jag med på tjejgruppen som hon och en jättego dam, marie, leder. fyra coola tjejer, koppar med te,kaffe och varm choklad och samtal om kärlek. ska förmodligen göra något dramatiskt med dem till julavslutning så det känns kul.

jobb - jag har fått ett jobb. på en sandwitchbar/kafe som öppnar i stan på min favoritgata om några veckor. det enda nu är attjag inte sagt att jag skatill sverige över jul, men de hr inte frågat heller, så det ska nog gå att lösa. ska ta det när vi ses och förklara att jag vill hem till kära familj och vänner och att jag bokat biljetten sen länge. men dom känns snälla och trevliga så det ska väl säkert inte bli jättekalabalik. hoppas jag. men jag är jätteglad över jobbet och ser framemot att få mitt eget liv mero chmer i sheffield.

annars. ja, dagarna fylls med saker att göra. vissa mer eller mindre intressanta. ska bli skönt att få mer struktur på dagarna och gå till sängs tidigare, något jag är dålig på. särskilt när jag vet att jag inte behöver gå upp morgonen därpå.

idag är det bomfirenight. vilket innebär att dom bränner saker (??) och har massa fyrverkerier och grejer. så vi ska nog spana in det. lovisa har två svenska vänner här, så snart blir det svensktalande tacomiddag. kan ju vara trevligt för en omväxling även om orden faller konstigt i munnen.

 xx Linda

jag har fått ett jobb.

jag har fått ett jobb.
jag är så obeskrivligt glad.

a room that´s need to get more tidy.don´t really know how I manage to get my room so messy.
everyday. ore, almost everyday.
it always crying out to me that I need to tidy it, and keep it tidy.
just for once?! could be a nice change.