vackert


magi

att vara ute och gå i ett snölandskap med kyla som biter i kinden och jazzmusik i öronen. att se sina fotspår lämnas där ingen annan än satt sina spår. att gå. att andas. att finnas till på ett fjäll. att ha tid att tänka. att se Dina fotspår framför mig och runtomkring mig och i allt.
det är magiskt.

transtrand

jag sitter i en säng på älskade, vackra fjällgården och smälter hambugermåltid.
vi anlände till gården igår i regnrusk, men ack så vacker det låg där. precis som vi lämnade det i augusti. lite konfirmander mindre dock. lite mindre kittlingar och lite mindre ansvar. skönt och konstigt på samma gång. nu när jag tittar ut genom fönstret är det mörkt, men ljusare än vad det varit. det har nämligen snöat hela eftermiddagen och det har lagt sig. fotografier och snöbollskrig efter en lång lektion var fantastiskt. kallt men fint.
det här är en plats att trivas på. att komma tillbaka till. en plats där mycket tankar snurrar, men där dom får det. det är okej. det är hemma. en andingspaus i vardagen, någonstans där man faktiskt får tänka och klura på saker. det är ingenting annat som stör.

fin helg

helgen har kommit och gått och den har varit fin. fika med matilda i fredags och blev bjuden på middag av mina lägenhetsvänner vid hemkomsten. idol och albumpyssel. familjen över på fika på lördagen och sen ner till vattnet och promenad i solen.brygga i eftermiddagsol med emma.och jazzklubb och öl med amanda efter glassfest i sollentuna


dagarna fylls...

... med kaffe och fint folk. med skolgruppsbesök och andra inspiratörsbestyr. med kanelbullebak och promenader. med pyssel och städning av rummet. med telefonsamtal och facebook, musik på spotify från frank ådahl till frank turner. fina dagar. fullpackade dagar.

imorgon ledig! ser framemot sovmorgon och lugn frukost. nu är det dags att sätta in englandsbilderna i album och få lite ordning på mina minnen. sen matilda och efterlängtad tid ihop.

köpstopp

hemma. och för första gången tror jag sen jag flyttade in, så var det ingen annan inne. men, det är fredagskväll, och jag var ganska tidigt hemma.väldigt trött och ser framemot en skön säng och sömn innan lördagen börjar. börjar känna mig gammal! måste sova, äta och få frisk luft. gammal, eller mänsklig. njuter av middagar ute med vänner, att se höstlöven ändra färg och att dricka kaffe.

imorgon är det lördag. och jag har inget planerat. jag borde tvätta men har inte kollat tvättider. har inga strumpbyxor som är rena och min svarta, fina höstklänning behöver tvättas. kanske far jag ut till ekerö en sväng och fikar i höstvädret. ett englandsalbum vill jag göra och pyssla på mitt rum. vi får se vad jag hinner med helt enkelt. just nu är rummet kaos, så det är något som behöver göras.

nu blir det frank ådahl och lite pyssel. det är första oktober, och jag och amanda har ingått en pakt. vi ska inte köpa kläder eller prylar förens 2011. presenter räknas ej. men inget onödigt till oss själva. mest för att se om det går. få mer koll på pengar. och se det man faktiskt har i garderoben. kommer nog bli jättesvårt! jag gillar ju att handla liksom.