lördag.

sista dagen på den första månaden på det nya året (det var ju kul formulerat linda) och jag sitter i vårt vardagsrum. magen är mätt efter tomatsåsig pasta och tomater och humöret är uppåt efter fina vänner och skratt och omflyttning i vardagsrummet. nu ser det helt annorlunda ut, och jag gillar det. från där jag sitter nu, i soffan ser jag ut över havet, till danmark. det känns lite häftigt faktiskt. så nära.

nu rusar tiden på. ikväll kommer det folk hit för att fira att elisabeth blivit tjugoett och imorgon är vi ett gäng som ska medverka med ett drama på en gudtjänst en bit härifrån. sen drar veckan igång med repetitioner och vardagslivet. så mycket vardag det kan bli på en folkhögskola.

hela lägenheten luktar kakor och jag funderar på att baka något. bara för att. det är kul. och mysigt. eller gå ut och se när solen försvinner ner bakom danmark. kanske både och?!


det finns dagar...

det finns kvällar då man klär sig i blå skjorta och svart kofta bara för attoch ställer sig framför garderoben och tittar på alla kläder och, njuter lite av detoch det är också dessa kvällar man spenderar någon timme i kostymförådet för att sy en klänning


 


en uppgift

När allt är svart och tomt och ensamt, så finns dom andra där. De som kämpar lika mycket som jag, men utan att göra så stort väsen av det. de som är lite bakom, påväg mot en för att hjälpa en igenom. Hjälpa mig mitt i det jobbiga.

Tomhet. En slags känsla av att vara ensam på det stormiga havet. Ensam med sig själv och sina tankar och sin besvikelse över att havet inte är lugnt och vackert och att livet inte är som i sagorna.


Och där kommer de andra. De som finns där, de som också har det stormigt. Vi är i stormen tillsammans. Alla. Mer eller mindre ensamma. Och om man stannar upp och inte tänker på ensamheten, tomheten och känslorna som vill dränka en, så finns färgerna där. Skönheten och ljuden och spänningen.


Man är aldrig helt ensam, även om det känns så ibland. Stormen kanske aldrig tar slut, men havet stillas ibland av ett lugn och några små ord.


"Allt kommer att ordna sig. Du är inte ensam."
det är inte nattsvart. Det är färgsprakande och vackert även när havet inte gör som jag vill. Det är inte jag som bestämmer, och ibland måste man släppa taget och bara följa med. Se vart man hamnar. Lita på att det blir bra tillslut. Att allt löser sig. För det gör det, ofta. Bara man inte gräver gropar i tankarna och går vilse i gångarna i hjärtat. Att lita på att livet vill en väl och älskar en. Att ibland tillåta sig att släppa taget och bara ta ett djupt andetag och blunda och låta andra föra en i hamn. Låta andra älska en. Släppa in folk och låta dem hjälpa dig igenom. Förbi.


när allt är svart. Och tomt. Och ensamt. Så finns det ljus i det svarta, färg i det som ser dött ut och tomheten är inte tom och ensamheten är ingenting som spelar någon roll. För man är aldrig ensam.


Vi är fler. Och det syns inte alltid, men vi hjälper varandra. Vi hittar en väg ur det jobbiga. Vi hjälps åt att se färgerna som gör havet skummande, istället för att se det som kan bli vår undergång. Vi väljer det positiva, det ljusa och vackra. Vi försöker.

jag gillar att skriva. jag gillar att få uppgifter där man ska skriva. "välj ett konstverk. och skriv. rita. gör något kreativt utifrån det." såhär blev mitt resultat.

hej, vi äter pizza       

ibland behövs inte mycket annat än pizza och goda vänner och tända ljus för att få mig att koppla av efter en lång vecka med mycket repetitionstid och produktionsarbete. såhär spenderades min fredagskväll.

söndagmorgon är det nu.

en lördag som börjar med sovmorgon och skön soft frukost vid teven, dock med magont. men det fungerade. efter lite spagetthi och pastasås begav vi, jag och elisabeth, oss in till staden för att leta present till hennes framtida svägerska. väl där sprang vi ut och in i en mäng affärer innan vi hittade en bra gåva. MEN något som hände innan vi var klara i affärerna var detta. jag har lovat mig själv att inte köpa så mycket kläder. och det har jag hållit. men, nu. ja. jag har letat efter en svart tunn kofta. och den har inte funnits att hitta. inte ens mina föräldrar hittade en som julklapp så jag har gett upp. men igår. så hittade jag den. precis den jag letat efter. och den var så billig.hundratjugofem kronor. och jag köpte den inte. och jag är stolt.

sen så drack vi kaffe på xpressohouse och marie kom och vi begav oss till dunkers kulturhus och jazzlördag. väldigt fin och härlig musik och ett skönt avbrott på dagen. sen fick jag vänta på bussen i tjugofem minuter. då var jag inte så glad. men det blev bättre. jag kom hem och fick i mig mat och såg på vänner och satt och förberedde mig mentalt för den galna musikfesten en bit härifrån.

så jag fixade mig. marie fixade sig. vi satte oss på bussen och åkte. och kom dit. och vi var fyra personer... men efter en stund droppade resten av musikarna in och det blev riktigt trevligt. mycket prat, skratt och dans och en sen natt.

och nu. har jag ätit scones och duschat och känner mig relativt fräsch.
söndag.


jag borstar tänderna.

hej. här sitter jag och borstar tänderna som om klockan inte alls vore 12.38 mitt på dagen. känns som en syssla för samma klockslag fast på kvällen. men, det gör jag. blev inspirerad till att sköta min munhygien bättre, och nu ger jag ett försökt. det tar ju bort matrester och sånt och det är ju ett plus. eller hur? (det är ju i och för sig därför man gör det..)

dagen idag. vaknade klockan sju och tänkte , vad skönt jag får sova en halvtimme till, men kunde inte somna. och samtidigt som jag inte kunde somna så kändes det för tidigt att gå upp och duscha så jag låg kvar. och vred mig till halvåtta. sen var det okej. så dusch, kläder och iväg till en frukost där jag öppnade munnen och lät glad för första gången på hur länge som helst. brukar annars sitta och stirra ner i min gröt och bara muttra, men idag var jag glad, om än av anledningen att jag var övertrött. men det behöver vi inte låtsats om. sen så har vi pratat med klassen och klassgrejer och nästa vecka och sen fixat för publiken till ikväll och repat den nya pjäsen. jag ska dansa. i den. och det är ju lite kul. det är mycket kul, men det leder till mycket skratt.

och nu, borstar jag tänderna för att snart gå till teatersalen och förbereda inför ikväll och föreställning för viktiga människor.

over and out

något jag gillar.