ännu en dag.

Imorgon har jag varit här en vecka. Det är konstigt hur snabbt tiden går och hur mycket som hinner hända. Och, att jag redan känner mig väldigt hemma. Det känns naturligt att vandra runt i stan, naturligt att bo i det lilla röda tegelhuset. Det är fortfarande mycket som är oklart och läskigt, men det är väldigt skönt att det känns bra att vara här och att jag inte ligger och gråter och längtar hem. Visst kan jag längta hem, men jag trivs här. Det är här jag ska vara, och vissa saker har börjat klarna och andra kommer göra det. jag försöker leva i det, och inte oroa mig så mycket för jobb och annat. Jag vill ha lite tid att landa här först bara, komma in i studierna och lära känna människorna och staden – sen får det andra komma.

Veckan som gått har varit bra, men samtidigt lite överväldigande. Väldigt mycket nya människor och nya intryck – och att försöka få bukt på engelska och svenska tankar som mixas i hjärnan har gjort att jag varit väldigt trött. men det kommer nog också ge sig med tiden, engelskan blir mer och mer naturlig och jag försöker prata så mycket jag kan och släppa tankarna på att jag kommer skämma ut mig. Det är svårare än vad jag trodde innan jag kom faktiskt. Att prata engelska. Jag har alltid sett mig själv som ganska duktig på det, men nu inser jag att det mest har varit när man haft svenskar att jämföra sig med. Nu är jag omringad av engelsmän och det gör det svårare – men det ska sägas, engelsmännen är väldigt trevliga.

DET är något som är fint med England, och speciellt Sheffield. Igår var det en kille som sa att Sheffield är känt för att vara en trevlig stad, och det stämmer. Expediter (de flesta) är väldigt vänliga och det känns inte som om man blir påhoppad så fort man går in i en affär, och alla säger ”Love” till varandra, vilket låter väldigt fint.

I fredags blev jag inbjuden att vara med på ett möte för uppstart av en ny grupp i kyrkan med fokus på att uttrycka sig konstnärligt, och eftersom jag är intresserad av sånt, kände jag att det var en bra grej. Så igår morse träffade jag ett gäng människor hemma hos en tjej som heter Jodi (som är väldigt cool och har ett eget teaterföretag jag kanske kan volontärarbeta lite i) och vi pratade om vad vi kan göra och så. jag pratade inte så mycket, men jag lyssnade och det känns bra. Det är nog en av de saker jag ska vara involverad detta året, och se om jag kan hitta fler som är sugna på att spela teater i kyrkan och ute i stan.

Och idag var jag i kyrkan och upplevde min första gudtjänst i St.Thomas curch. Och det var bra, väldigt mycket nya ansikten men det är ju inget nytt, och rolig ordning i gudtjänsten med kaffe i mitten av allt, men jag gillade det. Jag ska se om de behöver någon hjälp med söndagskolan här, för det är något jag skulle gilla. Kyrkan har för övrigt två gudtjänster, en på morgonen och en på kvällen vilket passar perfekt för de söndagar som sängen lockar mer än kyrkan.

Här är lite bilder på hur det ser ut här.
                

so, this is my house and my room.

 


sheffield, part 2

okej. idag är jag trött. det är väldigt mycket nya intryck hela tiden och en massa att ha koll på. men det blir bättre. jag trivs, men kommer nog behöva någon vecka till för att vänja mig vid alla nya saker.

jag har inte energi att skriva här egentligen, men jag ville bara skriva ett litet Hej. jag lever och idag har vi haft skoldag med street mission. imorgon ska jag på intervju för att få ett national incurance number så att jag kan skaffa ett jobb. det är också en grej jagä r nervös för, att leta jobb och söka jobb. vi ska försöka fixa ett jobb för måndag, onsdag och fredag och jag hoppas det går att få.

ikväll kommer några killar från klassen till oss och jag har lovat att baka en äppelpaj. blir nog trevligt. det är en bra grej att inte bara ses hela klassen hela tiden faktiskt, utan se några i taget. och igår hade vi tre tjejer på middag. så jag kommer nog hitta kompisar. hoppas jag.

håll era tummar!!

sheffield, part one.

Jag sitter på min säng i huset i Sheffield. (Kommer lägga upp det när jag är i kyrkan sen, men hade skrivarlust och tid) Det är väldigt kallt! Alltså, väldigt kallt, jag fryser. Och dagen har varit konstig. Vaknade klockan fem och körde till Arlanda med pappa. Var lagom trött och skabbig när vi kom fram. Idag var det första gången jag satte min fot i ett flygplan, och det var spännande och kul. Kände mig som ett barn med näsan pressad mot fönstret och läpparna formade till ett O när vi for upp bland molnen. Men innan dess missade jag och Lovisa nästan planet för att vi satt och fikade. Precis när vi skulle checka in så ropade dom ut våra namn i högtalarna och vi sprang till gaten. Sen förflöt flygresan lugnt, det var häftigt! Alltså verkligen. Att se jorden från ovan och solen som reflekteras i molnen. Men. Sen landade vi i Manchester och skulle gå och hämta väskorna.

Lovisas kom. Alla andras väskor kom. Min kom inte. Visade sig sen att min väska tagit en tur till Oslo och kommer ikväll eller imorgon. Det här gjorde mig väldigt frustrerad för i den har jag nästan allt. Hade bara mitt handbagage, med några klänningar i och tjocktröjor, men lakan och handdukar och allt annat nödvändigt fanns i den väskan. Men den kommer ju, snart hoppas jag. Behöver mina raggsockor (för det är KALLT här, vet inte om jag skrivit det innan)

Annars. Ja, känns väldigt knäppt att vara här. Overkligt, men bra. Norra England har häftig natur och på vägen hit från Manchester åkte vi igenom ett stort naturreservat. Massa får och massa kullar, väldigt vackert trotts disigt väder.

Nu har jag precis möblerat om mitt rum och ska göra mitt bästa för att göra det mysigt. Vi ska ut på shoppingtur till storköpet i närheten och då tänker jag se om jag kan inhandla lite ljus eller något, och sen blir det nog secondhand på onsdag! Det behövs lite hjärta i rummet, och det ska det få. Bilder ska upp på väggarna och kläderna ska ner i lådorna och sen kommer det nog kännas som hemma. Typ. Om ett tag.

Första livstecknet från mig. Nu väntar jag min väska och väntar på att kroppen ska vänja sig vid kylan. Och på att vår tyska huskompis ska komma tillbaka så att hon kan visa oss kyrkan och affären där jag också ska inhandla, vid sidan av ljus, täcke och kudde! Ska bli så härligt att sova ikväll, men först blir det tydligen någon film hemma hos några killar som går min linje. Spännande med så mycket nytt folk. Har hittills bara träffat Christa, hon jag och Lovisa bor med, och en tjej från Brasilien, Isabelle. Och så Ben förståss, kursföreståndaren. Han kom och mötte med bil i Manchester. 

Det känns bra och konstigt att vara här. Fortsättning följer. Och, en fråga. Vattnet i England, är det drickbart? Har hört från olika håll att man inte dricker det om man är från Sverige, men jag vet inte.

Over and out. 


imorgon.

imorgon lyfter planet. kära nån.

och, jag tror jag stannar på blogg.se . lång och trogen tjänst?! ja, som det ser ut nu blir jag kvar. men har en blogspot.com adress om jag ändrar mig.


imorgon.

imorgon lyfter planet. kära nån.

och, jag tror jag stannar på blogg.se . lång och trogen tjänst?! ja, som det ser ut nu blir jag kvar. men har en blogspot.com adress om jag ändrar mig.


åter i stockholm.

en månad på glimåkra är över. och det har varit en bra månad på många sätt. en jobbig månad på många sätt. en fantastisk månad på många sätt. har träffat fina människor och haft mycket härliga stunder.

                          

och på måndag bär det av. tio i åtta lyfter planet och jag flyttar till England. nu gäller det att packa och handla de saker som ska inhandlas. det är lite som ska fixas.


jag lyssnar på sigur ros

och packar ner mitt rum på glimåkra. imorgon far jag till Stockholm och på måndag vidare ut i stora vida världen.
funderar på att byta bort min blogg.se till en blospot.com. bara för att det är enklare att göra en fin blogg där. vad tycker ni?

känner mig delad.

bra grejer, tack elin


saker som gör mig glad när jag inte är så glad.

- när en kär, kär vän hör av sig väldigt oväntat.
- när solen skiner och speglar sig i löven, och det luktar höst ute.
- musikvilken dag. vilken svängning. jag vaknade trött, seg och irriterad på världen. skräckblandade förtjusningen över england är ganska stor och det är bara konstigt och overkligt. tittade på klockan 07.50 och tänkte "nu går planet om en vecka" och sen 09.15 tittade jag igen rent instinktivt och konstaterade att "nu landar jag (om en vecka)". det kommer liksom smygande och oavsett hur mycket jag skriver här om det, och oavsett hur mycket jag vet och har vetat sen maj, att jag ska till england och bo där, så har det inte riktigt gått in.

dagen vände iallfall. helomvändning.

snart.


elin på besök.

lördag eftermiddag. elin har varit här på besök och förgyllt glimåkra. hon kom igår vid middagstid och efter kaffe och prat cyklade vi några mil och fikade och pratade och hängde i solen. sen grillning bakom en villa med skönt folk från gospel och bibel och sen te och prat och mys på rummet. efter nattens sömn for vi in till kristianstad. där affärerna stänger tidigt och fiken likaså, inte bra. en liten stor håla. där spanade vi in sundsgårdens street performence och det var kul att se folk igen. charly! jonas! emma! david! carro! det var fint. och jobbigt. för det innebar avsked, igen.

och sen vinkades elin av vid tåget och jag satt själv och väntade på att de andra skulle komma så vi kunde åka hem och då slogs jag av hur många avsked jag får ta nu. ta elin. henne ser jag inte förens i oktober nästa år. och vem vet när jag ser de andra igen.

det gör magen lite orolig och fladdrig, men samtidigt blir minga ögon STORA när jag pratar om england. det närmar sig. och deth ar jag skrivit många gånger nu. men det gör det verkligen. det är bara en vecka och två dagar kvar! det känns sjukt.

nu väntar nog en dusch. och sköna kläder. och kanske spagetthi. imorgon ska vi ut på pilgrimsvandring.

saker som ska köpas:
-en fjällräven kånken (en blå. för att den är fin. och för att jag behöver en ryggsäck för att inte förstöra min rygg ännu mer)
-strömomvandlare
-nya hörlurar


hösten

jag älskar doften av höstäpplen.
jag älskar smaken av höstäpplen.
jag älskar hösten när den är vacker och ljus och röd och gul.

   

som den är nu. men nu är den mest grön och lite gul. MEN. höstäpplena finns och dom är fantastiskt vackra och fantastiskt goda och luktar helt jättegott.

min handled.

jag tror att jag stukat eller vrickat min handled.
i sömnen.

vet att jag vaknade runt två och knäckte till handen på något sätt, och sen har den gjort ont. och gör det fortfarande. är road i smärtan, för vem skadar handen i sömnen?? känns helt sjukt, men eftersom den gör jätteont måste det ju säkert hänt.

lovisa sa att jag kanske drömt något våldsamt där jag slogs och därför skadade handleden. vem vet. knäppt är det iallfall.

ännu en helg..

vad tiden går. imorgon är det bara två veckor tills jag landar i manchester för att därifrån ta mig till Sheffield och mitt nya hem. det känns som om jag pendlar mycket. upp och ner. fram och tillbaka. är trött och pigg. jag lever helt enkelt. i england ska jag iallfall bo. det är något jag vet! i ett hus med två andra tjejer ganska nära kyrkan och i samma område ska några killar som går kursen också bo. vi är typ tjugo stycken som ska gå bibellinjen. två dagar i veckan är det undervisning och sen ska vi jobba i kyrkan och hitta ett jobb ute på stan. blir nog spännande! möta massa människor. känns som om jobbet kommer göra att man lär känna staden ganska fort.

helgen har spenderats på två håll. fredagen spenderades med gospellinjen på pizzeria och sen på glimåkras uteställe Jeppes. cocacola och drinkparaplyer och en massa skratt gjorde det till en härlig kväll. sen for jag tidig lördag morgon till örserum utanför gränna för att fira farbrorfaster som blivit 50 år var. stort kalas och hela släkten var där. jag och min kusin esther, 2 snart 3, hängde lite i min handväska där hon hittade läppstift och handkräm - rena guldgruvan för en liten söt tjej.

och nu är jag i glimåkra. och räknar ner dagarna..

idag.

dagen idag.
jag är ganska trött och irriterad. så det har inte varit världens bästa dag. därför, kort inlägg och väldigt ointressant men jag behövde berätta för blogg universum. helt enkelt.

dagens bästa - att vår lärare åkte och köpte massa godis till oss för att han såg hur trötta vi var i slutet på dagen.
dagens sämsta - (EN av de sämsta) att salladen tog slut till kvällsmaten.

nu ska jag öva drama och jag är opepp. vilket är väldigt tråkigt eftersom jag älskar teater. men man kanske kan peppa till på en kvart??

imorgon eller något blir det skriv om england. det börjar bli konkret. wow.

UK

UK baby!!! det händer.
pratat med kursföreståndaren i england och han var så bra. det kändes jättebra. han gav så bra intryck och det blir nog asbra. jag ska bo i ett hus!! ett hus. så kom kom kom och hälsa!!