to kate. and you other guys.

So, one of my friends here wanted me to write in English. so that she will understand. So I will give it a go and just want to start by apologize for all my spelling mistakes and all other mistakes that I will make. but never mind.

So, today´s been a good day. Woke up, had breakfast in front the tv and then off to the gym. after that me and Lovisa had some food and talked about life and shopping and then it was TESCOtime. we went there to buy food for the following week and it was expensive. more expensive than we thought before, so it was kind of a chock when we had to pay. but food cost! and bills cost to. this is growing up I guess.

And what happen then. went into town and the post office and posted my little brother a present for his eighteen birthday. But since there is a postalstrike right now, I´m not sure if he is going to get it in time for his birthday. a girl can just hope I guess. and, I am still waiting for a parcel from sweden and mum and dad. Just want it to come! Enoying to know that it is somewhere just waiting for me.

now I need to return to Notting Hill. Me and Kate went here to eat vegetables and hummus and now were watching Notting Hill. It´s nice. very nice. and tomorow it´s girlsday and time for my theatreworkshop. I am excited but a bit nervous. Just hope the girls will like it, and choose to hang with me.

things I really like:
 - costas caramell latte
 - candles and the smell of them

vad jag bryr mig om nu..

jag saknar människor. ni vet, människor som det allt är självklart med - som man inte behöver anstränga sig för att lära känna. har verkligen träffat guldkorn människor här, och kommer nog träffa ännu fler. men jag saknar bara att hänga med folk som känner mig utan och innan. inget stort problem direkt, men det har slagit mig de senaste dagarna.

annars. denna vecka är det esyweek och vi har inga lektioner. jag har spenderat veckan med att dela ut cvn, dricka kaffe (massor!) och hänga med folk. har kanske inte blivit jättemycket häng, men lite. puben. café. bio. så det har varit en trevlig vecka. det gör mig bara lite frustrerad att inte ha jättemycket att göra, inte ha något jobb att träffa folk genom. för det finns absolut en möjlgihet att snöa in i kyrkan och jag vill inte göra det. det är en fantastisk plats, men.. man behöver verkligheten också.

på lördag ska jag hålla i teaterworkshopen. jag är förväntansfull och ser hur mycket teatern är värd för mig. och det är ganska så jättemycket. nu ska jag fortsätta lyssna på musik och prata med fina vänner. tackgodegud för skype, facebook och msn. har just avslutat ett en och en halvtimmes samtal med fina caroline. helt jättekul att prata minnen och framtid och nutid. jag gillar´t.

hejdå. vem du än är??


love will tear us apart


saturday.

idag har jag spenderat nästan hela dagen i kyrkan.
det var en stor samling för alla som jobbar med barn och ungdomar, och vi blev inbjudna till det och jag kände att det var kul att komma. visionen delades och vi fick gratis mat - och som vi alla vet så är gratis alltid gott. och så träffade jag väldigt sköna människor, bland andra två tjejer jag ska jobba mycket med detta året. känns häftigt och jag tror mycket coolt kommer hända. det som kommer närmast är girlsday nästa lördag då jag håller i en teaterworkshop. svårt att beskriva känslan av att ha det, bara igår när jag började planera så började adrenalinet flöda och jag kände hur mycket jag ÄLSKAR teater!

så jag har bestämt mig för att jag måste göra mer teater. detta år och i framtiden. så jag kanske ska starta en dramagrupp med ungdomar. jag ska höra med Ben (kursföreståndare) om jag kan starta en mission-dramagroup i form, och jag ska försöka skriva. både nytt på engelska, men också ta mina gamla manus och översätta dem till engelska. och jag fick en vision idag. eller, bara en mening som jag skulle vilja ha som motto. typ, något att jobba för. (och den är på engelska) to see peoples lives transformed through theatre. på alla möjliga och omöjliga sätt. i kyrkan, på gatan, på teatrar, i skolor. överallt!

och sen, vänner, familjer, bekanta. jag är besviken. jag ser att ni är ett gäng som läser bloggen, men på sista tiden har det varit dåligt med kommentarer. kom igen! skriv något. vad som helst. en fråga, en kommentar till det jag skriver, eller bara ett hej! är alltid kul att höra från er och veta mer precis vilka som läser. (och pappa, till och med du och mamma kan faktiskt kommentera)

nu ska jag spendera resten av lördagkvällen med att läsa bibeln och lyssna på musik. kanske att kompis loggar in på skype för litet samtal, vi får se. jag är mätt och belåten och ser framemot att ha en lugn kväll.

-- Linda

okej, onsdag!

okej. dags för en uppdatering som min fina vän elin sa (eller skrev - eftersom hon är i USA för närvarande, hur coolt är inte det?!!)

onsdag idag igen och tiden går fort. innan jag vet ordet av kommer det vara jul och jag kommer sitta på planet tillbaka till sverige och julfirande och familj och nyårsfirande i göteborg. ser framemot det, men vill inte att tiden går för fort. för jag gillar det. att vara här. jag trivs mer och mer. har för stunden en förkylning i kroppen som gör mig väldigt, väldigt trött och hängig och huvudet värker, men det funkar bra endå. har tagit en paus från att söka jobb idag och tar det bara lugnt.

har ätit frukost i en timme och städat köket. läst en bok och läst i bibeln. duschat och satt på mig mjukiskläder. och nu sitter jag på min säng. jag gillar verkligen mitt rum. det är helmysigt. väldigt personligt och väldigt mycket.. Linda! och det är ju bra, eftersom jag bor här.

imorgon är det skola och vi ska få reda på vad vi ska ha för praktikplatser i kyrkan. mitt förstahandsval är att jobba med ungdomar utanför kyrkan. bara hänga med dem och lära känna dem. vara en förebild. OCH, i det kunde jag göra det jag verkligen skulle vilja göra nämligen att jobba med unga tjejer. Rachel, tjejen jag skulle jobba med, har en tjejgrupp med sex tjejer och det är något jag verkligen skulle vilja bli involverad i. och sen skulle jag få chansen att göra dramagrejer också, förmodligen. så, det känns som om det är det jag ska göra. är precis det jag ville göra innan jag kom hit. ungdomsarbete och teaterarbete. så det kanske blir en teatergrupp i kyrkan. vem vet. jag har några månader på mig.nu väntar nog lite lunch och sen en promenad med massa kläder på till biblioteket tio minuter härifrån. har böcker som behöver lånas om och ska kolla upp lite om ett medlemskap i deras gym (inte bibliotkets, men dom har ett gym i samma byggnad) och sen gå förbi bankomaten och ta ut lite pengar. blir nog en bra eftermiddag. och sen läxläsning, bibelläsning och ikväll får vi hit en vän på middag och sen har vi express-art-community möte här i huset. har börjat måla ganska mycket, och pyssla och jag gillar det. förstår inte varför jag slutade måla. det är kul att kleta med färger.

ni är hjärtligt välkomna att ta flyget/båten/tåget/bilen/fötterna över hit och hälsa på. skulle nog rekomendera flyg. och, fler brev kan skrivas om fler adresser skickas. xxx Linda


the leaves were turning .

jag gillar sheffield skarpt. och hösten. när den är fylld av sköna dagar och solsken och vackra löv i rött, gult och grönt. och röda dörrar och grindar mot blå himmel och spegelbilder i vattenpölar.


jag trivs.

okej. vad kan jag säga. mer än att jag trivs. nu är jag väldigt inne i språket och i staden och jag kan hitta min väg. hittat affärer jag gillar, människor jag gillar och jag gillar kyrkan. den är stor och annrolunda mot de kyrkor jag vanligtvis går till i sverige, men det är en härlig stämning och folk är välkomnande.

förra helgen var vi på retreat med klassen på en plats en timme härifrån. otroligt vackert, engelsk landsbyggd. jag är kär i detta land och i språket. förstår inte ritkigt hur jag ska kunna flytta härifrån om ett år.. helgen som nu har varit har varit en skön en. lite folk över på middag i fredags och några till över på film efter det, och lördagen började med pannkaksbrunch och sen shopping i stan följt av middag och film med bara huskamraterna. och igår tog jag sovmorgon, gick en långpromenad, träffade en kompis och tog en kaffe på starbucks (whithecaffemocha!!) och sen kyrka och ett glas vitt på en pub med lite annat folk efter det. dagarna fylls. och idag ska jag nog bara göra ingenting. söka lite jobb, skriva lite brev. andas lite. ta en kaffe i stan kanske.

här nedan följer lite bilder på hur vackert det var där vi var på reatreat och också två bilder på de två klänningar jag köpte i lördags tack vare pengarna jag fick från mina kära morföräldrar innan jag åkte. tack för det.

  
det var väldigt vackert. och väldigt, väldigt blåsigt. nästan stormvarning.

 
bilderna blev knasiga, men dom är jättefina. jag gillar dem.

hoppas ni har det fint var ni nu är och om ni lämnar kommentar och skriver er adress så garanterar jag att ett brev, paket eller vykort kommer landa i er brevlåda. jag gillar att skriva brev och skicka saker. känns pyssligt.

-- Linda


kort uppdatering.

okej. två veckor.

jag ska snart ut och leta jobb. vi får se hur det går. jag är nervös. annars, ja livet flyter på. jag trivs. vi var iväg på retreat denna helg och det kändes väkdigt bra. kom in mer i gruppen, lärde känna skönt folk! känns bra.

jag lever!