en helg.

jag gillar att åka tåg. att vara påväg någonstans, från något, till något. denna helg spenderades fem timmar på tåg och buss för att ta mig till gamla hemstaden och från gamla hemstaden till nya hemhålan(?) började helgen med att olivia kom hit fredag vid lunch och vi hängde. cyklade många kilometer, åt goda saker och hängde. for till Osby (håla) och spanade in secondhand och fikade. en bulle för tolv kronor kändes som ett kap när man är van vid stockholmska cafeér där en likadan bulle skulle kostat uppåt tjugofem. fin musik med bra vän och sen en tågresa där boken nästan lästes ut och musiken fyllde mitt huvud.

sen kom jag fram. helsingborg. jonas. emma. carro. david. betsy och julien. sprang in i två gamla lärare och de nya teatereleverna. var ute och åt gott och drack gott i kylig höstluft på uteservering. fikade och pratade. lyssnade på musik och diggade. promenerade och cyklade och pratade och pratade och pratade. och, var. det gillar jag. att det finns folk, man bara kan vara med. människor man är trygg med och som man kan hänga med utan tusen ord utan betydelse. bara vara tillsammans.

en fantastisk helg som avlöses av en vecka. dagarna börjar räknas ner inför england. tjugoförsta flyger jag. hur sjukt är inte det?!

jag vill:

åka till afrika
spela teater
jobba med människor
sy och pyssla

livet i en liten skånsk håla.

Att gå under ett rosa paraply, i regn som inte är kallt och äta små knäckebröd med havssalt och se regnet droppa.

Det var nog dagens skönaste stund.


onsdag.

jag är hemma i stockholm och mitt rum ser ut som ett förråd. det är saker överallt och jag orkar knappt vara där inne, för jag vet att jag måste fixa det innan jag åker neråt landet och sen över vattnet.

dagen spenderades på flykt från röran, med matilda i en fullproppad huvudstad. mycket skratt, en väldig snabb fika, sommaråterblickar och sen en FRUKTANSVÄRT rolig film. the hangover. jag skrattade så jag fick ont i magen och ont i huvudet. helt galen film. och så var det fint att se matilda. hon hade en fin sjal.

imorgon ska jag träffa min gifta fina vän och en annan ogift vän och ringa samtal till människor jag borde ringt för längesen och försöka sortera lite saker som jag önskar att jag skulle gjort för typ tre månader sen.

heja.

oj. en uppdatering.

sommaren har gått fort. bara fem jobbdagar/kvällar kvar och sen hem och packa om och säga hejdå innan nästa äventyr börjar.

vacker konfrimation av lillasyster på favoritplatsen i fjällen.
bad. lek. skratt. vind och åska.
solen har gjort mitt ansikte sommarfräscht och saltvattnet mitt hår tovigt.
bus med gudson och kusiner.
middagar utomhus i sommarsol.
fina dejter med bra folk i omtyckt stad.
fräsig festival med grym musik och häng.

släkt.
vänner.
brev i postlådan.

jobb. jobb. jobb.
ledigt.

en symaskin. sju nya klänningar och tre kjolar. skapade av loppistyg på tjugoårspresenten.
träskor och cykel och vind i håret.

ungefär så har min sommar sett ut. och nu tar nervositeten inför hösten sin början. england - hej!