sömn.

ni anar inte hur sjukt trött jag är. har jobbat mellan 13:00 och 20:00 och mina ben och hela min kropp är död.
det är jobbigt att laga mat till så många personer och jag känner mig helt utsliten. har inte ledigt förrän om en vecka, torsdag, och det ser jag framemot. sen är lägret snart slut och jag kan åka HEM! och leka i stockholm en vecka, träffa alla igen. ska bli kul.

nu väntar jag förväntansfullt på Matildas present som jag hoppas kommer anlända någongång snart. har börjat spåna på en grej till Jeanette som fyller år imorgon, men det får vänta. snart är vi alla arton! oh hjälp. nej, jag somnar snart.

midsommar i skärgården.. eller på fjället.

idag är det midsommarafton och jag förstår inte tjusningen. visst, att plocka sju sorters blommor och lägga under huvudkudden i all ära, men att dansa kring en stång? äta sill? why oh why. en liten del av mig saknar stockholm, men en annan del älskar den här platsen. eller, hela mig älskar denna plats och en liten del vill ha Stockholm. för det är faktiskt så att:

      stockholm i mitt hjärta...

sommardag

idag skiner solen och nyss så regnade det. sommarregn, min favorit.

jag mår bra men är ruskigt trött. det är mycket som händer och som ska göras och allt bara går i ett känns det som. och simpsonavsnittet som jag hade tänkt njuta av vr en repris som jag sett alldleles nyss så det fick bli datorn. och bloggande. hejhej.

idag hade jag frukostpasset och slutade vi två, så nu är jag ledig. JAG FYLLER ARTON OM MINDRE ÄN EN VECKA !!!!!

idag SNÖADE det !

okej, det här är galet. jag vet att jag är i fjällen och att det är normalt med snöig nedebörd. men fjortonde juni ska det inte snöa och vara kallt. usch. att åka från typ värsta värmen till det här känns ju... inte vidare kul.

men jag mår bra. det är härligt häruppe i fjällen och alla är trevliga och snälla. idag har jag fixat frukost och lunch och även bakat värsta goda äppel&kanelkakan. jag har sniffat djungelvrål och druckit choklad. jag har det fint.
nu har alla gått och lagt sig för imorgon är det tidig väckning för alla... UTOM för mig som är ledig. smaka på det ordet, l e d i g . jag vet att ni som läser har riktigt sommarlov, men för mig som gick upp toktidigt imorse är det skönt.

(jag har inte skrivit F ordet i hela inlägget.. det är ju, f a n t a s t i s k t .)          

och grattis Älskade Matilda på 18 årsdagen.
det blev ingen sång, bara lite grattisrop med min nya dialektröst.

hejdå.

imorgon klockan 11:45 kommer tåget rulla ut från centralen, och jag kommer vara påväg.
till transtrand. och jobb. och vänner. och allt trevligt som man kan önska sig. ska bli kul. jag har en pirrig känsla i magen, fjärilarna flyger omkring och krockar med varandra. det är så mycket som väntar där. så många frågor...

- vilka är de jag ska jobba med?
- kommer det bli kul?
- kommer jag trivas?

så nu skriver jag hejdå blogg. förmodligen kommer jag kunna hitta en dator däruppe, men jag vet ju inte. så hejdå för en månad. jag ska upp till myggen och fjället och försöka laga god mat åt konfirmander. det ska bli kul.

men återigen - jag är n e r v ö s . HÅLL TUMMARNA, tack!

sommarlov.

s o m m a r l o v e t  är bara en dag bort och jag känner mig förväntansfull inför den kommande ledigheten. Som i och för sig tar slut redan på måndag när jag börjar jobba, men jobbet känns inte så betyngande. Eller, visst - det blir nog jobbigt så det smäller om det, men det är ett roligt jobb och förhoppningsvis så klaffar allt med arbetskamraterna. annars har jag ju annat folk där att umgås med.

det här blir en kanon sommar. jag känner det på mig.


. t r a n s t r a n d - s t o c k h o l m - v ä s t e r å s ? - s k å n e - f r i z o n .

summer in the city

Och eftersom solen strålade och himlen var blå, så släppte jag, tillslut, min rädsla och ångest inför alla attraktioner på Gröna Lund och följde med mina kära vänner dit för en heldag. Och mellan 12:30 och 21:59 åkte vi som galningar, åt en massa mat, slösade bort en massa pengar, vann nästan nästan priser och skvätte ner varandra med vatten.

mer specifikt så hann vi med: (mycket av det som följer hann jag med och de andra var involverade på ett eller ett annat sätt)

- att köra radiobilarna over and over again och krocka som galningar med diverse små personer.
- få sendrag efter att ha sprunigt fem meter efter ett dåligt skämt om Robins närvaro i nöjesparken.
- att äta en läskig turkosblå slush-ice som fick min hjärna att frysa.
- att skvätta vatten från den vattensprutande fontänen så att alla såg prickiga ut.
- att åka (lilla) fritt fall igen och igen och igen och igen och igen.
- att stå i kö till fritt fall (stora) och känna paniken komma smygande och skräcken ta stryptag. men jag klarade det!
- att åka kvasten och leka harry Potter.
- att titta på det eldsprutande monstret.
- att leka i lustiga huset och toka oss i skrattkammaren. 

och mycket mycket mer.


 - tack för en fin dag.