min stad i solsken.





jag älskar min stad. och jag älskar att solskenet har kommit fram nu och förgyller min vardag. jag kan ha solglasögon på mig! och jag blir så glad så glad i solskenet.

helgen har varit lugn. efter jobbet i fredags gick jag hem till några vänner och åt fish and chips och såg en film (the city of god - bra men hemsk film) och lördagen var en lugn dag med pannkaksfrukost, gymmet och sen långpromenad i solskenet. sen skulle jag göra viktiga saker, men skype och facebook tog min tid. och kvällen ägnade vi åt att laga mat ihop i huset, äta den och sen se Big Fish (ack vilken film!!) och äta bär med choklad. och idag vaknade jag, gick i kyrkan och åkte in till stan för söndagslunch med min vän Roo. och nu är jag hemma. och jag ska städa lite, pyssla lite, förbereda en morgonbön lite och så. och sen sova ganska tidigt för imorgon har mitt jobb bestämt att jag ska börja jobba klockan sju och göra alla mackor. men men, dom gillar mig på jobbet ochdet är fint. jag är tydligen en av de bästa de har. och det är skönt att höra.

over and out.


i väntan på maten.



jag gillar glee.
och jag väntar på min mat som tar ÅR!
gjorde ganska seriös måltid även fast jag var trött.
och hungrig!
nu kan jag knappt vänta tills det är klart.

snart ska jag in till stan för lite vitt vin och poesi med vänner.
blir nog en bra kväll! och, ledig imorgon vilket betyder SOVMORGON! och inte vakna tio gånger och vara rädd att försova sig.


godnatt, sov gott

kära vänner, jag är så fruktansvärt trött just nu. och inte "jag-har-jobbat-jätte-länge" utan "jag-har-haft-en-intensiv-men-fantastisk-helg". vi hade en weekend med klassen. mycket bön, undervisning och bara möta Gud. låter kanske konstigt, men det var häftigt och omvälvande! vet inte riktigt hur jag ska beskriva det faktiskt. men det var en fantastisk helg.

så nu ska linda sova skiten ur sin säng! och gå upp och jobba fem timmar imorgonbitti för att sen leda tjejgruppen, gå till gymmet, äta mat och träffa fina Roo och åka in till stan för ett glas vin och poesi. och sen är jag ledig tisdag! blir sova tills jag vaknar, äta lång frukost och sen möta min mentor för samtal. min mentor heter Joanna och är väldigt fin och klipsk och jag tror hon kan bli en väldigt god vän.

nej, linda + säng = sant.

godnatt!


onsdag.

man ska sluta en dag som man börjar den.

jag började min med banan på toast, och det är så jag slutar den. många timmar och mycket jobb senare. men lakrits teet är utbytt mot cocaCola som fanns i kylen efter cellgruppsmiddag igår. och en skiva kokosbröd. och lite pasta.

jag gillar toast med banan. det är vldigt gott! en riktigt hitt.

imorgon är det skola och sen ungdomsklubben jag hjälper till med. i helgen har vi skola med, en weekend. kära tid kära tid. min chef  gladde mig idag med att berömma mig och säga att jag var en av de bästa arbetarna. sånt värmer i hjäreroten!

lindas spontana inköp.



när man handlar nödvändiga saker, såsom strumpor och bananer.
så får man unna sig roliga och fina saker.
som dessa glasögon för soliga dagar som matchar min tröja.
och även ett silverarmband.

vardagslyx ni vet!


en lördag.

efter en lång och tröttande arbetsdag, åtta timmar och personalmöte, så kom jag hem vid niosnåret. bytte om till mysiga kläder och satte tillrätta min piercing. hackade lite frukt och gjorde iordning en finfin fruktsallad som nu avnjutits till stjärnorna på slottet.

linda kommer nog krypa till kojs tidigt. hon känner sig väldigt trött. och imorgon är hon ledig, och det ska bli jättefint. sova utan att ställa klockan, äta en lång och mysig helgfrukost, gå till gymmet och sen gå och öva drama i kyrkan. eftermiddagen är inte så lite obokad. kanske går jag till kyrkan på kvällen, kanske inte. vi får se. en lugn och vilsam vilodag helt enkelt!

with a little help from my friends.


en ide.

Teatern uppstår i mötet mellan scen och publik. Här får du lära dig om teaterföreställningens många uttrycksmedel, så som dialog, rörelse, scenografi, kostym, ljus och ljud. Vi läser pjästexter från antiken till idag och sätter dem i relation till samhälle och konsttraditioner. Du kommer att gå på olika slags föreställningar och diskutera teater med professionella utövare. Du får också pröva den moderna teaterns centrala idéer i workshops. Under ett av kursens moment får du lära dig vetenskapligt skrivande i en självständig uppsats. Detta ger dig tillfälle att fördjupa dig i det som lockar mest inom ämnesområdet. Kursen avslutas med ett sceniskt projekt, där du får kunskap om processen från idé till färdig föreställning.

fy vad sugen jag blev. kurs i göteborg ett år, och sen kan man läsa vidare och tillsist kasnke jobba som teaterpedagog. eller i kulturlivet. kulturskribent kanske?!


mitt liv.

mitt liv alltså. vilken röra man kan göra av det. jag fick tag i teatersällskapet idag. och det låter intressnat och spännande, men dom börjar redan 8 augusti. och det är en månad efter att jag slutar min kurs här. så det känns lite tajt faktiskt. så, mina alternativ:

jag blir konfaledare i sommar och har fantastiska veckor i transtrand för att sen njuta av lovveckor i skåne och stockholm innan jag börjar 1) jobba 2) plugga kurs 3) flytta till London och jobba. för att sen till våren joina teatersällskapet.

eller, jag börjar på en riktigt, RIKTIG, utbildning. typ dramapedagog eftersom jag är intresserad av sånt, och sen när jag är klar med det så joinar jag teatersällskapet. om det är rätt för mig.

jag är bara rädd för att stå som 24 åring och inte ha någonkoll alls och ingen utbildning. kommer i och försig ha massa bra erfarenheter som kan leda fram till grejer. men jag vet inte. är teater min grej?! ska jag göra något inom det?! att ha en utbildning i ryggen är ju alltid bra.

men transtrand blir det nog. för det är jag jättesugen på. en månad i vackra fjällen är nog en bra grej, och då kan jag använda mig av det jag lärt mig här.

några goda råd kära vänner (elin) ??


a party to go to

jag är påväg ut. eller, jag sitter med blött hår i min nya klänning iförd högklackade skor, och ska snart svida om och ge mig ut i det regniga snöregnet. jag halkade när jag var påväg in, så mina knän gör ganska så ont. dock bar jag inte mina jättehögklackade skor utan bara mina nya stövlar, så fallet blev inte så långt.

tjejgruppen började idag och det var fint att träffa tjejerna. och hänga med marie och rachel lite. dom tycker att jag ska stanna kvar här, och det är ju fint.

men snart iväg. saras födelsedagsmiddag i stan och min av etiopiska tyg sydda klänning. det blir nog fint. lite gudl och stövlar och jag är redo att fira sara med en fin middag och trevligt sällskap.


en väldigt bra lördag.

sen jag kom hit så har jag varit sjuk, förkyld, och det har gjort att allt blivit drygt. har bara snorat och mått dåligt. men det är bättre nu. mycket bättre. jobbade min första dag igår och det var en väldigt bra dag! var kul att vara tillbaka och det verkade som om mina arbetskollegor tänkte det med. sen blev det försenad nyårsfest med FORM gänget - pizza, vin, snacks och kakor. roligt folk och mycket foton tagna. men, kvällen slutade tidigit eftersom jag jobbade nästa dag (det vill säga idag)

vaknade vid sjutiden, läste min bibel. (2 kapitel! jag är väldigt dåligt på att göra det) sen blev det till jobbet. och det gick ganska bra. gjorde några misstag med toasts, Men - fick göra en ny grej, en ny mix av massa frukosgrejer och fick beröm av min chef. vilket gjorde mig lite stolt. jag gillar beröm! sen blev jag utsänd i kylan för att dela ut flygblad. och det var svårt, men ganska skönt att vara utomhus. efter det, bara fyra timmars skift idag, mötte Sara upp mig på jobbet, jag bytte om och vi shoppade! vi hade en väldigt fin dag. och sen blev det hem, vi lagade mat och såg en film. "pleasentville". jag gillade den verkligen! tror jag sett den förut. men det var skönt att bara softa framför en film med fin vän. ni skulle träffa Sara! hon är bra.

dagens fynd:



stövlar. är dom något att ha tycker ni? ser dom bra ut? jag försöker bestämma mig. dom var inte jättedyra, men samtidigt inte de billigaste någonsin. men, ganska billiga.

en riktigt riktigt fin blommig klänning. kärlek vid första ögonkastet.



och en ny glittrig sten till näsan. lite större, lite fräschare, lite finare.

och även - nytt bodybutter från bodyShop med smak av blåbär.
              - hårband, ett i guld och ett i svart.
              - röda örhängsplattor.
              - vanilj och mandel lipbalsam från bodyShop.

det var min dag. hade lite pengar att spendera. så jag tror att grejerna från bodyShop är från farmor tillsammans med klänningen, julklappspengarna! (och det lämnar lite till kvar. kanske en klänning till?!) och från mormor och morfars pengar blir det nog stövlarna. det är fint att ha mor och farföräldrar och pengar man får spendera. det gillar jag.

nu äter jag frukt och tittar på vänner. har på mig mina stövlar, klänning och mammas gamla kofta med rosor. sånt man kan ha en lördagskväll.

(och nej. har ej bestämt mig angående sommare än, inväntar besked om när teatersällskapet börjar turnera och vad jag måste göra för att gå med)


jag vet inte.

jag hatar beslut. jag ogillar dem verkligen starkt.
just nu måste jag ta ett beslut. i dagarna som kommer. och det gäller sommaren. ska jag vara konfirmationsledare, eller ska jag inte?! jag vet verkligen inte. jag är jättesugen, men sen så är det allt runtomkring som gör att jag inte blir så sugen. mer stressad. som att jag inte vet hur min höst ser ut. som att jag kommer hem till sverige tio dagar innan lägret börjar. som att jag om jag inte stannar i sverige till hösten nog kommer vilja träffa massa folk och bara ha sommarlov.

men endå. en sommar på transtrand lockar. så jag vet inte.

hemma.

nu sitter jag i mitt rum.
i mitt engelska rum.
i mitt engelska, väldigt väldigt kalla rum. men med elementet i ryggen ska jag nog överleva tror jag. borde gå till mataffären och inhandla lite sallad och frukt. kanske sen. inte just nu.

men jag är tillbaka. jag har återvänt. jag är hemma.