kanelbullar

och hela huset doftar kanelbullar och
jag inser att det måste vara världens
härligaste doft. och att dessutom veta
att dom smakar dubbelt så gott som
de luktar gör ju inte saken sämre.

tack vare kulturama och grågrupp
så är mina tisdagar lediga. och nu
hoppas jag antingen på dagisjobb
på tisdagar, eller cafèjobb på lördagar.
(hoppashoppashoppashoppas)
vilket som känns bra. jag får endå
ledigt den tid jag behöver vara ledig.

nu kallar simpsons och bulle med mjölk.

och om allt går vägen...

och om allt går vägen och mina tisdagar förblir lediga och jag får jobb på ett dagis som jag hoppas på, då kanske drömmar kan komma att besannas. och då är det värt att gå i den gråa gruppen där jag inte riktigt känner någon och där allt bara känns skit för stunden. för pengar mår man bättre av och jag skulle behöva lite mer av den varan. och jeanette, den här uppdateringen är bara för dig. eller, den är tillägnad dig. så att du har något att läsa när du får tråkigt.

idag är det lördag och jag har haft en fin dag. vaknade i god tid för att äta frukost, cykla en sväng och njuta av livet. städa kök och egna rummet och baka dom godaste muffins man kan göra på bara en dl socker. boken är nästan utläst och planerna för framtiden börjar ta form och nu ska jag skriva en CV där det ska stå hur bra hand jag har med barn och hur kul jag tycker det är att leka. sen väntar middag med familjen och film och ett liv som är värt att leva för stunden.

embrace this feeling

image157

skolstart.

imorgon börjar skolan. börjar trean. trean på Kulturamas gymnasium inriktning teater och scenkonst.
och jag har tusen tankar i huvudet.
det gör nästan ont.
vadskajaghapåmigvilkaörhängenskajagtaundrarhurallaharhaftdetisommarundraromdetbörjarnågranyajaghoppas
attjagkommeritidundraromanneärsiglikvilkengruppkommerjaghamnaikommertreanblisuperbra.


det är läskigt. jag ska börja trean. sen ta studenten. sen leva livet. skräck blandat med förtjusning. för jag är inte riktigt redo på ett sätt, men på ett annat så kan jag knappt vänta tills jag är helt vitklädd och med mössa på huvudet tjoar och tjimmar och har tagit studenten. är fri från alla band, kan packa mina väskor och bara... jag längtar, men tror att jag kommer ångra den längtan i slutet av skolåret. för det blir slut på allt. precis allt. ingen mer skola i den här formen. och jag är inte lika exalterad som jag var när jag var liten, och alla blyertspennor var vässade och man verkligen kunde KÄNNA att det var något magiskt över att gå till skolan (det här var väl i ettan. tvåan. möjligen trean.) men det var något speciellt. nu sitter jag här med glasögonen på näsan och undrar vad som kommer hända. kommer allt bli bra ?

  www.myspace.com/ef

where eye meets eye

det är lördag och dags för ett nytt inlägg.
jag har börjat fundera lite över varför sjutton jag skriver något här. för bekräftelse på att mitt liv är någorlunda intressant? förmodligen. men det är kul. på sitt sätt. och när man får en kommentar så är det speciellt, man känner sig sedd. känns häftigt att veta och få bekräftat att folk läser, vill läsa och gör det. (vet att många bara läser som tidsfördriv, sån är jag också. men endå.)

Hanna har varit här sen i onsdags och det har varit kalas. vi har bakat och bakat och pratat och shoppat och.. allt. pratat framtid och lägenheten i Göteborg. vilka muggar vi ska ha och vilken stil vi ska köra på. pratat med folk, träffat folk. (träffade Daniel en sväng i torsdags och det var riktigt kul. var år och dagar sen sist och att se hans lilla glada nuna gjorde mig glad. hej hej daniel liksom.) sen så har vi... ja, varit. sett på film och ätit godsaker, lagat vegetarisk mat och köpt bröllopspresent.

 - härligt.

och nu är det inte så långt kvar på sommarlovet och det gör mig både glad och sorgsen. det har gått så snabbt, men på samma gång: trean. något helt nytt. ett år kvar, sen aldrig mer. sen kanske London och arbete där och sen, sen sen - g ö t e b o r g. Jag hoppas innerligt att jag ska få ha kvar mina planer och att dom ändras, så ska dom ändras till något bättre. men man vet aldrig. det är bara drömmar. men man får drömma.
(jag har förövrigt köpt en massa saker nu när hanna har varit här och jag är rädd att jag inte är så rik längre.)

One glimpse of You and I shrink
The hand of shame squeezes my stomach
You don't really know me I allowed myself to think
One glimpse of You and I know it's not in your nature to turn your back
And I want to give You more than I have got
So tiny I'm almost disappearing in this world
You're holding in your hand
Still you know my name
- blindside

frizon 2007

                       

summer in the city

idag har jag shoppat.
och, inte överskridit den av mig utsatta gränsen på 400 svenska riksdaler.

jag vaknade imorse, ovanligt tidigt för en sommarlovsmorgon, och begav mig till tv:n och soffan. där åt jag kräm och en fralla och skrattade så jag fick ont i magen när jag såg simpson och ett program där man fick se de som har rösterna till mina favoritkaraktärer. helt sjukt. jag vill också.
sen åkte jag in till stan.
ett vitt linne, en vit långärmad tröja och ett randigt linne.
det köpte jag.

och nu ska jag ut i solen och sen packa packa till frizon och skriva inköpslista och ge till pappa och tvätta tvätta tvätta och .. och. . ja, leva helt enkelt.

min stora kärlek i livet.

Homer: Are you saying you're never going to eat any animal again? What about bacon?
Lisa: No.
Homer: Ham?
Lisa: No.
Homer: Pork chops?
Lisa: Dad, those all come from the same animal.
Homer: Heh heh heh. Ooh, yeah, right, Lisa. A wonderful, magical animal.