en lördagkväll

om en kvart ska jag släcka ner och möta upp vänner utanför porten för att gå ner till havet och tända en brasa. hoppas det blir en mysig och inte alltför kall kväll. har min stora stickade halsduk på mig och tre dubbla leggings så jag klarar mig nog. idag hade vi öppet hus och vi improviserade i flera timmar. hade väldigt kul och var här och nu. släppte allt som inte fanns i klassrummet och körde och det är så man ska göra. jättehäftig känsla. vara närvarande. inte överallt med tankarna. utan här. och nu.

vår, varmt och sol - ja tack.


vi kom hem från linköpings turné igår.
jag träffade jossan och elin där.
jag längtar efter våren idag.
vi ska spela i malmö ikväll.
imorgon ska vi improvisera i flera timmar.
jag är helt kär i spring awakening.
vi har en tulpanbukett på bordet som börjar vissna.
jag ska sätta upp en av mina egna pjäser här på skolan.

slut på rapporten.

en fantastisk dag.

en fantastisk dag. solen har kommit och lyst upp dagen. jag har knappt varit inne. började dagen med fika utomhus för att bli sittande i solen till lunchen. och efter den tog jag och min kombo cyklarna in mot staden för kaffe på spressohouse i helsingbors hamn och lite shopping. köpte mig lite saker som jag ville ha och sen återvände jag till espressohouse i hamnen för att fika med en annan vän. och sen cyklade vi hem när solen började gå ner och nu har jag suttit vid datorn en stund. ätit. och jag njuter av att det hettar lite i ansiktet av all sol.

jag älskar solen. den gör alla glada. det är fantastiskt vad den gör skillnad.

en uppgift.

  välj en låt och gör något av det. det fick vi i uppgift för några veckor sedan och jag valde en blindside låt. och så gjorde jag något av det. en text och så dessa bilder. satt och exprimenterade igår med teaterblod och mig själv och min webbcam och är väldigt nöjd med resultatet. känner mig väldigt teatralisk. jag fick fram låtens känsla och ord och det var det jag ville göra.

       
     you must be bleeding under your eyelids.

min dag

jag gillar att cykla. verkligen jättemycket gillar jag det. man kan ta sig så långt och det är inte jättejobbigt, bara när man cyklar i den lilla backen uppifrån råå och hit. men annars, det är verkligen fantastiskt. tror jag påpekat det kanske tio gånger denna dag för olivia. vi tog nämligen cyklarna in till staden och en skog för att dricka kaffe och äta bullar och kakor och njuta av vädret och varandra. umgås helst enkelt. sen en gospelgudtjänst i vacker kyrka med en kör som hade tjänat lite på att le och vara glada, för det tycker jag är själva grunden i gospel. men härligt att vara i kyrkan. var ett tag sen.

sen cyklade vi hem med naturgodis i bagaget och stannade nere i hamnen i råå. och den stillheten och lugnet golvade mig. så vackert och tyst och lungt. havet låg helt stilla och vi satt på en bänk och pratade.

slutsats. en väldigt fin dag. nu känner jag att huvudet inte mår så bra och halsen har nog någon liten bacill i sig. inte jättepepp inför en ny vecka med de förutsättningarna. det har legat något under ytan hela helgen. har varit väldigt trött och haft huvudvärk. inte bra, inte bra.


torsdag.

vintern kom tillbaka och tvingade iväg våren. eller var det våren som gav sig frivilligt utan att klaga?! allt jag vet är att solen som värmde mitt fönster imorse försvann och gav plats för ett vitt täcke av snö som täcker asfalt och grus. men det kanske är passande. det är väldigt vackert härifrån mitt fönster. vit, gnistrande snö och mörker.

en söndag

det är de små sakerna som kan förändra ens humör drastiskt
som att bli bjuden på pannkakor av rumskompisen.
som att gå ut och gå i regn och sen se himlen spricka upp.
som att ha en snygg blommig klännig på sig.
som att ha två nya blommor i rummet som ger rummet vårkänsla.
som att kolla på gamla bilder från loppsrundor och fikarundor och promenader och utekvällar och kalas och vardagar.

   

som att prata med älskade vänner över såväl telefon som över matbordet.

nytvättat hår!

Jag älskar känslan av nytvättat hår. När man varit iväg en dag och det har gått både en och två dagar sen håret tvättades senast, så är det helt fantastiskt att ställa sig i duschen och tvätta ur hårspray och tovor och sen sitta på sängen och blåsa, blåsa, blåsa håret torrt. Jag känner mig lite filmstjärneaktig med min lila hårtork. Sen när håret är torrt, är det bara att ta i lite saltvattensspray och blåsa lite till för volym och spray upp det lite för mitt hår blir ganska platt och konstigt.


Så nu sitter jag här. Med nytvättat och nyfriserat hår som luktar gott och kvällen är planerad att spenderas hemma med goda vänner. Det känns ganska fint. Det känns väldigt fint.


en massa ingenting.

igår cyklade jag in till helsingborg och loppisfyndade med olivia.
idag var jag i malmö med olivia, josef och elisabeth och gjorde en massa ingenting.

och imorgon har jag sovmorgon. ganska fint tycker jag.

nystädat- javisst

idag var en sån dag när man vaknade, åt frukost och såg en föreställning i sundvik. sen middag i en matsal med människor och kaffe och äpple lite senare med andra människor. sen städades det så det gick vilt till i rummet så nu måste jag visa vad jag gjort. jag är stolt över mig själv. det kommer inte hålla mer än någon timme, när jag är mitt inne i klädombyten SLÄNGS kläder överallt. hittade ett linne jag saknat idag bakom nattduksbordet. sen så bestämde jag mig för att gå ut och gå i min vårjacka, men det var mörkt och kallt så jag gick bara runt på skolgården och pratade med jeanette i tjugominuter. nu är jag kall och håkan hellström håller mig sällskap. man kan ha det sämre. eller hur?

     

 

linda gillar sin garderob och sina kläder och sina väskor och sjalar. hon gillar också sitt nattduksbord med örhängeslådor och foto. men framförallt, gillar hon fönstret där hon har sina två älskade burkar innehållandes lakritste och chaite. fantastiskt med te. och fantastiskt med fina burkar.

att komma åka bort. och komma hem igen

hemma igen efter några dagars turne. visserligen var vi åter på skolan igårkväll, men bara för några timmar för att sen åka iväg klockan åtta imorse. turneveckan började i tisdags med biltur till öckerö utanför göteborg. där riggade vi hela kvällen, åt pizza och gick och la oss i resursskolanslokaler. sen onsdag. premiär! tvåhundra niondeklassare. sen mat och nerriggning och resa till jönköping - sofia församling och kanelbullsdoftande hus. föreställning på torsdagkväll efter en otrolig energisvacka för mig. lite släkt kom och föreställningen blev bra. sen snabb nerriggning och fika i kök med glass och mackor.

fredag for vi till kungälv. åt hemma hos betsy och riggade upp på fritidsgården där. mycket folk kom. lite släkt kom. och vi gjorde en väldigt bra föreställning följt av nerriggning (ser ni ett mönster?) och andakt och te. sen soft dag i kungälv för att komma hit till skolan vid halvsjusnåret. lite bakat. lite melodifestival. lite fint folk man saknat. sen sömn, upp. åka. rigga. spela. rigga ner. åka hem.

och nu är jag hemma. och det känns fantastiskt skönt. nyduschad och fräsch med nymålade naglar på både fötter och händer. det är väldigt kul att vara på turne. helt sjukt kul. men man blir trött i kropp och tanke. nu ledig två dagar, sen två föreställningar.