välsignad dag.

har haft en välsignad dag. först fullsatt kyrka och alla fantastiska julpsalmer följt av långt kyrkfika. sen styde vi vår kos förbi julskyltningen där vi läste sagan på fönstrena högt, skridskobanan i kungsträdgården och lunch i gamla stan. brända mandlar och lottdragning på julmarknad i vackra gamla stan. glögg och choklad och pepparkakor och bullar med saffran i min soffa. och en hel massa tända ljus och fina vänner - en välsignad dag.

gott nytt kyrkoår!

i väntan på advent..

dagen har spenderats på ekerö med lussebulls och pepparkaksbak med mor och yngre syskon. lingonglögg och choklad ur vacker julask. lillebrors ingefärskola efter maten. pyssel och adventsfixande - fram med alla ljusstakar och upp med stjärnorna. fann farmors gamla vinterkappa och den tog jag till min egen. ska bara i nya knappar och så har vi vinterns jacka räddad, och det till ett förträffligt pris som passar min plånbok.

imorgon - adventsgudtjänst följt av kaffe. och jag räknar med mycket vänner och mycket värme och skratt.
snön som faller utanför fönstret gör mig alldeles lycklig i hjärtat och min hyacint är planterad i en gammal konservburk. jag är redo för mysmånaden.

ingenting

jag har svårt att inte göra någonting.
för det finns ju alltid något man kan göra.
och nu är jag sjuk och hemma och ska inte göra någonting, men jag blir så rastlös.
jag vet att jag borde vila huvudet, men det går inte. det är så mycket som snurrar upp.

men. ska jag bli helt frisk så måste jag koppla av allt vad måsten är och inte göra någonting speciellt alls. för frisk vill jag bli nu när vi går in i adventstider. fantastiska tider.

Frank Sinatra och Perry Como spelas på spotify och jag njuter. snart ner en sväng till ica och inhandlande av apelsiner. sen ska jag göra, ingenting.

mitt liv just nu

har inflammerade slemhinnor som gör mitt huvud trött och varmt. men fick medicin av snäll läkare idag, så det fungerar att fungera som människa. kom precis tillbaka till kontoret efter sen lunch på djurgården med stockholmsboende familjen. tanken var egentligen en lunch med pappa, men dom andra följde med och vi hade det trevligt. så nu är jag mätt och belåten och försöker förbereda lite inför kvällen. ungdomsgrupp står på schemat och jag ska hålla i lite dramaövningar vilket alltid är kul. får försöka att inte gå upp allt för mycket i det bara, för rösten och huvudets skull.

nu blir det snart repetition av dramat inför söndagens gudtjänst. och planer ska läggas inför söndagens skolgruppsträff och musikcafé. (jag kommer nog vara lite sliten på söndagkväll) men det är kul. det är mycket, men kul saker att få göra. och jag uppskattar att ha saker att göra som är konkreta. som går att ta på och föra protokoll på.

herr hellströms nya spelas och jag gillar det. han är bra. livet i storstaden är - bra!

en bra grej..

idag fick jag tips av min sjuåriga kusin Mia på hur man ska göra om man gillar en kille.
väldigt vis är hon för sin ålder och jag får kanske prova dessa små knep.

killråd från en liten tjej. hon lovade också att hon skulle fråga killarna i hennes klass vad dom tyckte. det kan ju vara bra att veta liksom. nu ligger lappen i fickan på jackan. fint!


idag.

sitter på kontoret där vi fikar mest. fast det är inte riktigt sant. eller, jo det är väldigt sant men allt fikande gör inte att vi aldrig jobbar. för det gör vi. tjejgrupp och musikcafé och skolbesök och allt möjligt spännande händer. och, vi är ju i en utbildning som A sa, och då är det lite segt ibland och man surfar mest runt på facebook och fördriver tiden.

dagen började med bibelläsning och bön och kaffe och sen har det fortsatt med planerande och sånt där ni vet. fint!

ikväll - hemgrupp!

musikcafé

fantastisk kväll.
fantastiska människor. musik. kaffe. kakor. godis. ljus. lokal.

det kunde inte blivit bättre. wow.

lov lov lov lov lov lov lov lov

ännu en välsignad lovdag. vaknade av att rummet badade i solljus och gick sömndrucken ut i vardagsrummet för att mötas av en leende vän och ett "vi går till cafét och äter frukost". så det gjorde vi, gick till det lilla fiket nere vid torget för ostfralla och kaffe och pepparkakor. sen promenad till vatten och klippor i solskenet, och när vi blev hungriga igen återvände vi hem och jag slängde ihop en pannkaka till ugnen och den åt vi med sylt och socker och mjölk i glasen - fint!

och nu väntar jag fint främmande från västerås, och det blir äppelkaka och vaniljsås och jag har invigt min nya form som föräldrarna gett vid sitt besök här. fint. fint. jag gillar lov.

ikväll blir det mer kalasande med släkten och bio med M.
men snart är lovet slut. det är ju lite sådär. men det blir fint. söndagkväll och musikcafé och sen är vi igång igen. men innan dess ska många koppar kaffe drickas och många vänner skrattas med. jag njuter.

tjuvstart

lovmorgon. nybakat bröd och engelskt te i cornflakeskopp.
och lite julmusik. för att börja längta och se framemot, allt bakande och allt pyssel och allt mys med fintfolk. jag tjuvstartade lite..

bröllop!

en helg i annat land.
vandring i bryssel.
kaffe. mat. öl. skratt.
älskad vän i vit klänning lovade sin siegfried trohet för resten av livet.
vackert. fantastiskt. underbart.
en väldigt fin helg.