jag är trött

hej hallå!
hade tänkt skriva jättesatsig blogg, men orkar inte det.

får göra det imorgon.  (:

here`s for summer

here`s for summer .
låten som snurrat runt i alla rum där mina bröder befunnit sig. och som jag avskytt den. heeela tiden. usch.
men nu.
nu gillar jag den. för nu lyssnar jag på den och tycker den är riktigt skön. dig this ! så nu lyssnar jag på den. david sandström. skön kille.

idag har varit en rätt fin dag. eller, den har varit som alla andra dagar. precis likadan som den förra. det känns som om jag springer i ett ekorr hjul som bara snurrar och snurrar. (egentligen är det inte så, men så känns det)

vad ska jag göra nu?

(en idè)

det finns fortfarande hopp - även för mig. det ser trots allt ut som om min höst kommer bli fin och innehållsrik. underbar och färggrann.
jag vill härmed medela att jag, Linda, har ett liv. vill verkligen, verkligen , verkligen understrycka detta och ska därför publicera vad jag ska göra av mitt liv.

-förhoppningvis så krockar inte blindside konserten med stadsteatern. om det gör det börjar jag gråta av beslutsångest. men, annars har jag b å d e  en midsommarnatts dröm att se fram emot o c h  blindsidekonsert på kaffe 44.
-en helg i oktober, om inte tidigare, bär det av till västerås och mina älskade vänner där. nett- din pjäs, I`ll be there.
-förmodligen och jättesäkert Malung på höstlovet och dig dig dig dig du. ska bli underbart, att få komma bort och åka kundvagn på ica. kan det bli bättre än så? sena tekvällar och musicaler, såpbubblor och mys. wow. me like.


jaa.. där tog det väl slut. nej, det gjorde det inte. det var bara en sån där ironisk och dum komentrar som kan slippra ut när jag skriver frenetiskt på tangentbordet. jag har andra planer, men börjar få kramp i lillfingernageln, så jag kan inte skriva mer. men, ser framemot höstlov i malung och teater i västerås. godegudgörsåattjagharrådsåattjagintetvingasvarahemmaochselövenbligulautankansedet
iandrastäderocksåförjagvillväldigtgärnafaraivägochträffaminaälskadevänner.tack!om
bara min inkomst kunde vara lite större. kanske kan råna felicia.. (en idè)


Det är

Det är när hopplösheten infinner sig, klockan 15:56.
det är då det händer.
det är då jag inte orkar göra någonting förutom att sitta och tänka i min vita filt.forever young

jag sitter här i mörkret och lyssnar på alpahville och "forever young". och texten berör mig. speciellt den andra meningen i texten. Heaven can wait we`re only watching the skeis. men jag vet inte vad det är i den som berör mig så djupt. det är något med hela låten. det var faktiskt först när jag fick höra den sjungas av sara på idol som jag kände att wow,vilken sång. att hon sjöng den så att jag fick gåshud och tårar i ögonen var ju enbart ett plus i kanten.
vill jag verkligen leva förevigt? vill jag vara ung för alltid?

-nej. jag vill växa upp, men det är inte alltid jag vill det. jag vill hålla fast vid barndomen och inte släppa den helt än. jag vill inte kliva in i en värld av beslut och stress. jag vill bara vara. det är det jag tror låten handlar om. att bara vara, och vara ung. inte stressa in i vuxenvärlden, den kommer i sinom tid.
men kanske, kanske att den på samma gång är en fråga, vill du leva för alltid? vill jag det? vill du verkligen leva förevigt, och vara förevigt ung...


Let's dance in style, lets dance for a while 
Heaven can wait we're only watching the skies 
Hoping for the best but expecting the worst 
Are you going to drop the bomb or not? 
Let us die young or let us live forever 
We don't have the power but we never say never 
Sitting in a sandpit, life is a short trip 
The music's for the sad men 
Can you imagine when this race is won 
Turn our golden faces into the sun 
Praising our leaders we're getting in tune 
The music's played by the madmen 
Forever young, I want to be forever young 
Do you really want to live forever, forever and ever 

Some are like water, some are like the heat 
Some are a melody and some are the beat 
Sooner or later they all will be gone 
Why don't they stay young 
It's so hard to get old without a cause 
I don't want to perish like a fading horse 
Youth is like diamonds in the sun 
And diamonds are forever 
So many adventures couldn't happen today 
So many songs we forgot to play 
So many dreams are swinging out of the blue 
We let them come true 
      

all of us

jag läste en sak i en av min lillasysters böcker. Barn skriver till tomten tror jag att den hette.
och där var det en liten flicka på sju år som skrev
jag vill att mamma ska bli frisk, om hon blir det behöver jag inte några julklappar iår. (kanske inte ordagrant, men någotsånär)
och det slog mig att relationer är viktigare än alla paket i hela världen. det betyder mer att ha kärleksfulla människor runt en som bryr sig, än att ha alla moderiktiga prylar.

dagens insikt var det. nu till dagens ilansproblem:
alltför många barn äter asfalt, vad ska man då göra med de som vägrar och äter gräs? *

*jag är inte konstig, jag är bara flummig. ilansproblement belyser saknaden av ensamheten och det tvångsriktade beteende som vuxit fram i sveriges skolor idagen samhälle. man måste göra som alla andra, annars är man fel.

*förlåt för min oseriöshet. men, jag gillar den. och, känns som om halva inlägget ikväll bara är blaj. men, kul!


All of us are searching for an open door. but it`s the same.

hur söt får man bli?


72515-29
                                                                                                                      

fredagkväll.

fredakväll och jag är hemma. missar något som låter som en sjukt rolig grej inne i min kyrka, men jag orkar inte. jag gör verkligen inte det. tanken på att sätta sig på buss och tunnelbana skrämmer mig och jag inser att ikväll ska jag bara vila. softa. sova. försöka hitta mig själv igen. försöka få bukt på tillvaron.

men, jag har så dåligt samvete. för att jag inte åker in ikväll. ack o ve. och har svårt att bestämma sig. men, nu är det gjort och nu är det bestämt.
LINDA ÄR HEMMA!

så nu väntar godis, vindruvor, glass och tvtittande. ska läsa i min bok och sitta invirad i min filt också. så det kan ju bli en lyckad kväll.
eller så blir det så att jag bara känner mig helt misslyckad och alldeles utmobbad för att jag dissar bk ikväll. kan det vara så?

jag orkar inte, inte just nu. för solen har gått ner och stjärnorna blinkar inte mot mig. varför ska jag då leta efter månen? allt jag ser är moln och trädkronor som vajar i vinden. vart är du i allt? varför är du i allt? hur är du i allt? hur kan du vara allt?

här och härjat?

blogg.
hej!

jag har insett att det är VÄLDIGT många som läser i min blogg, men inte orkar/vill/kan lämna en liten kommentar. lite kritik. någon åsikt av något slag.och det vore ju förfärligt kul att veta vilka som läser, vilka som är intresserade och vilka som inte bryr sig överhuvudtaget.
så, när du läst och snokat i mitt liv - lämna ett litet spår så att jag ser att du varit här och härjat.

(jag känner mig m ä k t a stolt eftersom jag är först i raden av några, ni som skaffade blogg innan mig räknas inte, som skaffade en sån här fin blogg. känns ju bra att folk går i ens fotspår.. he. kul. nu ska jag se vem som kom vidare i idol. GO JOHAN!)

y e a h

Lindas ha-gjort-lista: 

  • Har varit i skolan och haft en av de roligaste lektionerna ever. Scenografi,mask och kostym. Superroligt och äkta Linda aktigt.u n d e r b a r t !
  • Har varit på HM u t a n  att köpa något. eloge till mig.
  • druckit kärleksyogurth.
  • har lyssnat på Blindside och läst "En oväntad semester". fin bok.
  • har ätit glass.
  • har sett på simpson
  • har sett lite på förkväll och fått reda på att ville, "idol ville", har fått skivkontrakt. vad är det som händer med vår värld. han har en fin röst, fine, m e n  finns så många andra som är  s å  mycket grymmar än vad han är. världen är orättvis.
  • skrikigt på min lillebror för att jag inte fattade hur riset skulle kokas. sprang därifrån och överlämnade ansvaret på¨honom.

Det var mitt liv idag. min dag. är trött nu för dagen har varit lång. imorgon ska jag till skolan igen och det är ju spejsat ! yeah.
därför blir det inte så mycket skrivet.

Alkoholism: Du har två kor, men du ser fyra.

Jag fick den här roliga grejen av jocke.han är mín nya vän. han gör en extremt rolig/läskig sagan om ringen sketch där han både spelar gandalf och sauroman. kul kul.

nu är det kväll här i staden och snart ska jag titta på Idol. jag tycker det är kul. men lite sorgligt var allt audditions. med alla folk som sågades. men nu är det bara rolig och fin tv. sjung, sång och musik. hejade på bonden, men han stack ju. attans.


idag hade vi endast två lektioner. matte B och svenska. inte överdrivet kul, inte överdrivet jobbigt. orkar inte vara djup idag - därför blir det inte så mycket skrivet.

och du, hint. jag ringer någondag snart!

OCH felciia - kommentera om du läser, för det vet jag att du gör :P nörd.

OCH, tack elin som fixade min blogg. den är under utvecklignsfas.


idag

hej. jag ska skriva mer snart.

Halli Hallå Magnus !

kvarteret skatan på internet. avsnitt ett,två och tre.
helt underbart.
gå in på
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=56031&from=program_ao och se avsnitten som får en att kikna av skratt och hålla sig för magen.
det är humor.
det är komik.
det är kul !

men. . ska vi säga något annat om mitt liv. idag hade vi en spejsad grej med kyrkan. det var coolt och kul. jag och emma ska se cabaret. jag hade det mys. träffade bästis. träffade folk. det var härligt !!

men. klart slut - nu vill Linda sova. jag avslutar med två meningar som har berört mig mycket djupt och som får mig att le, skratta och  tycka att det är alldeles alldeles för vulgärt. (det gäller det sistnämnda)

HalliHallå Magnus                                                                och                                                                Hångel och tafs.

ondska

en ensam kille i en öde korridor.
ett elakt ord. en elak mening. något elakt. det räcker. ett ord kan förändra så mycket. jag vet, men inte på samma sätt som du. det finns så sjukt mycket ondska i världen och jag är en del av den. jag pratar skit, jag är elak. Jag ljuger, jag skriker jag förstör för andra. jag är elak mot mig själv.
det är ondska.
och det jobbiga är, att den alltid kommer finnas kvar. det finns inget bot för den. folk kommer må dåligt, folk kommer döda sig själva bara för att hitta en väg ut ur eländet.

det fick mig att tänka. . jag vill vara snäll. jag vill inte att folk ska må dåligt. men ändå gör jag det. jag behandlar andra människor som nollor, jag nedvärderar deras åsikter och struntar i deras känslor.
är jag kall för det? nej, jag älskar en massa. men det räcker inte. kärleken jag känner för många väger kanske inte upp det dåliga jag gör av mitt liv.

jag vill göra något fint av det jag fått. klichèartat, jag vet. men det är så jag känner det. Jag vill inte bara vara åskådare till en skräckfilm, jag vill gå in i den och ändra handlingen.

vara mer som du.

Ledig dag.
en dag ledigt.
skolfridag.
idag är jag ledig från skolan.jag är hemma i radhuset och gör mest ingenting. borde räkna matte, borde städa mitt rum, borde höra något vettigt.
men jag orkar inte.
idag är jag bara jag och jag göra ingenting. har ni någonsin haft en känsla av att den du är, är fel? att du egentligen borde vara någonannan. vara mer som de andra? inte? då har du tur.

jag vet inte vad jag ska säga, för när du du pratar så låter det så bra att jag inte vågar ge mig på att försöka efterlikna det. du får mig att inte veta vad jag ska säga, du gör att mina fötter trillar ner i springorna mellan gatstenarna. det är du som gör det. på gott och ont. mest på ont...jag känner mig konstig i din närhet, för egentligen vill jag vara mer som du.

jag minns inte vad.

jag önskar att jag var mer som du.
du önskar att jag vore mer som du.
vem ska jag då vara?


idag, ikväll, inatt är jag trött. jag har haft en intensiv dag som har innehållit slagar,rullningar,sparkar och baklängeskullerbyttor. läskigt värre . jag har ont i hela kroppen. tack lärarMicke!! tack.

jag orkar inte skriva så mycket mer nu. jag hade väl tänkt vara djup. men det gick inte.


när jag såg dig i folkmängden, du rörde dig lungt och försiktigt som om ordet b r å t t o m inte fanns i ditt vokabulär. du gick bara där och tittade och tog in. du såg.du rörde vid människor.du rörde vid mig.jag kände dig.jag minns allt du sa med din blick,jag minns att jag kände något.men jag minns inte vad.

jag vet att jag ska vara mig själv
men när du är bredvid blir det svårt
för du är så perfekt.

jag fick bara ett infall

-vad tycker du?
-duger jag såhär?
-gör jag något som du inte tycker om?

idag har varit en dag fylld med varierande känslor. och jag kan verkligen inte beskriva varför. jag vaknade med känsla av ingenting, ingenting alls fanns i mitt huvud när väckarklockan ringde vid sex imorse. jag pallrade mig upp från min varma och härliga säng och bort från den jobbiga drömmen (vilket var skönt eftersom den handlade om att jag blev gravid på ett kick och sen gick runt med växande mage och en känsla av att jag inte ville ha barnet. var riktigt riktigt verkligt och jag mådde jättedåligt när jag vaknade. lade händerna på magen och konstaterade lättat att jag i n t e var gravid.tack!) sen skola. två lektioner. teaterlektioner. det var kul. sen lunch. och jag förstår inte vad som hänt med mig, Linda är tyst!jag gillar inte att vara det,men på sista tiden har jag liksom inte haft något att säga känner jag. jag vet inte. trivs inte när jag inte pratar och gör galna saker. livet förändras, men jag vill inte det.
lekte med matilda och nett sen. hemma hos matilda. vi skulle skrivit manus till scenen, men vi kom inte så långt. vi skrev lite med betoning på lite. vi skrev knappt något alls. vi har typ två meningar som inledning. men dock har vi karaktärerna klara.. men men.

sen på tunnelbanan, när nett hade gått av vid sankt eriksplan blev jag ledsen. alldeles jätteledsen. jag förstår inte varför. kände bara för att sätta mig och gråta. kunde dock inte det eftersom jag befann mig på offentlig plats och inte ville bli släpad till psykhemmet och bli kallad "hon som började gråta på t-banan". ehh, det skulle väl inte hänt, men så kändes det. så jag höll inne med mina tårar, och fick istället jätteont i huvudet av att inte gråta när jag vill gråta. förstår inte egentligen varför jag skulle gråta.
jag fick bara ett infall.


regn

huvudvärk kan komma plötsligt. eller, så kan den komma och stanna kvar för alltid.så känns det med mitt huvud just nu.

det regnar ute. mysigt. jag sitter i min vita filt och försöker göra något vettigt. men det går inte.

i d a g

all of us is serarching for an open door.
jag söker men det känns inte som om jag finner. jag irrar omkring i en värld där grönt betyder gå och rött stanna.i min värld är det tvärtom.rött betyder gå och grönt betyder stanna.men jag antar att det bara är att böja sig.man kan inte göra mycket åt saken.

idag i skolan hade vi matte. matte B i kanske drygt 1ooo år. jag dog nästan. fast jag förstod. sannolikhetslära. måste räkna tal idag. man missar mycket när man är sjuk.

orkar inte skriva mer... är för trött och för sjuk. någon släppte en bomb inuti mitt huvud nyss så det gör ont. efterskalvet efter jordbävningen som ägde rum där i förmiddags väntas också snart. vilken kanondag!

s ö n d a g morgon.

sitter på mina bröders rum och lyssnar på hellström.
 ..du är det finaste jag vet när allt annat här känns falskt och fel.. rösten som för många andra kan kännas dålig, falsk och omusikaliskt , "han kan ju inte hålla en enda ton rätt" , åsikterna om denne kille från göteborg är många och olika. men för mig betyder hans musik och hans sång glädje och total lycka. han sjunger från sitt hjärta,han bryr sig inte om folk tycker om det eller inte. han skriver sina låtar, han skriver sin musik. sen att han är populär måste ju vara ett stort plus (+) för honom. eller?  dig this.
 
men, han har ett djup i sina texter, något som griper tag om och om igen. en fest som pågår en hel livstid, en låt som aldrig tar slut.
..dom är uppe på taken. alla är högt över staden, sommarn snurrar fort men vi bara snöar bort. och jag vågade aldrig hlla din hand, vi är inte sånna som i slutet får varann. och alla bara pratar, - är det sant och jag har hört om dig, jag kommer aldrig tillbaka hit igen. neonskyltar på gatorna sänder ljus till mig och skatorna, alla dansar och jag tänker, är du också själv, var är du ikväll? ..
 Det är som att vara på fest och sätta på en låt man älskar på stereon – dig this! Om någon inte håller med så tar man i ännu mer, man försöker övertyga den personen med all kraft. Den drivkraften har man och kommer alltid att ha, oavsett om man är arton eller åttiofem. Den elden slocknar aldrig. /Håkan Hellström.


g r i l l a d e h a m b u r g a r e

                                     72515-25


gröna lund

när me and my matilda skiljs åt vid ginatricoot för att åka åt olika håll börjar letandet efter rätt buss.och, me find it rätt snabbt.den nyss så tomma busskuren fylls snabbt med randigt,hattigt,hängsligt,sminkigt folk..jag förstår vart alla är påväg,vi har alla samma slutdestination.
g r ö n a  l u n d
.när jag kliver av den varma bussen,ser jag inte mycket förutom den långa kön som ringlar sig utanför dess portar.glad hellströmfans som väntar på att betala och komma in.sextio kronor.s e x t i o  k r o n o r.billigt.min plånbok ler förnöjsamt eftersom pengar är något den inte ser mycket av.
i väntan på mina vänner följer jag med min broder och vän till bergochdalbanan,trots erbjudande om att följa med avböjer jag snabbt med - n e j , a l d r i g  i  l i v e t. jag står och väntar och killen i lotteriståndet bakom mig försöker få mig att kasta pilar och förstöra ballonger. han misslyckas, trots fina försök.
jossan är där,och hennes syster.roligt och trevligt att vi stötte på varandra och det blev rätt mycket prat och sånt innan konserten började.

kl.20:00.ljudvolymen höjs till max.Och han gör entrè.Håkan Hellström med stora H:n.och vilken föreställning sen.
- hellströms konsert på grönan igår kväll var- m a g i s k . i n g e n  t v e k a n  o m  s a k e n.