mitt huvud är tomt.

jag vill spara allt det är och lägga det i en ask.
att ta fram för sämre dagar.
trots allt fint jag fick höra om mitt, okej kanske inte riktigt ett men dock, mästerverk så litar jag inte på det. ge mig det på pränt, skriv det med bläckpenna på en A4-sida så är jag nöjd.

för jag vill spara det.
jag vill spara det.

jag vill vara stolt över det, för det är jag. innerst inne, någonstans. lite.

pressen jag har på mig själv kanske är för stor, jag vet inte.
jag hatar bara att känna såhär.

mitt huvud är tomt och gör ont, hjälp mig tänka igen.

söndag, fylld med huvudvärk och stress.

klockan är 18:51 och jag har planerat att se pip-larssons klockan 19.00. eller, inte planerat, men jag minns att jag gillade den serien, så jaa. jag ska nog se lite.

den här helgen har varit väldigt lugn och skön på samma gång som den har varit kaosartad. hade lite folk här i fredags och innan alla kom vid sextiden hade jag panik och började nästan gråta när jag pratade med jeanette i telefon, men det blev bra. tillslut, vi hade kul.

Lördagen tillbringades hemma i huset och mestadels framför datorn där jag försökte få ihop ett godtagbart manus att lämna in till Patrik på måndag morgon. godtagbart eller inte, det är iallfall klart. men nu har jag ett annat stort arbete att göra klart och det tar på krafterna.

Idag är det morsdag och det har vi firat. mamma fick tårta och sen picnickade hela familjen i kungens trädgård. Sen glass och fika hos mormor och nu är jag hemma. utmattad med huvudvärk och en klar stresskänsla inför det här arbetet. visst, jag borde börjat tidigare. men att planera är inte min starka sida.

suck.  MEN - snart är det s o m m a r l o v . Ska bli fruktansvärt skönt och härligt, om man bortser från att jag börjar jobba två dagar efter skolavslutningen. Men, det ska bli kul. fast jag är nervös.


världens skönaste kille.

http://www.youtube.com/watch?v=aFEYS-74-rs&mode=related&search=          
 och ja, jag är kär i denna pojke.

mitt vackra skåneland.

                                 


strykjärnet och döden

idag är det måndag och uppspelsdag.

strykjärnet och döden, och en mängd andra korta pjäser/scener, ska spelas i kulturama ikväll. och jag är nervös. magen är i uppror, jag darrar lite när jag tänker på det, men det ska nog gå bra. det måste gå bra. det ska gå bra.känns skönt att veta att det här inte är den enda föreställningen, vi har en imorgon också. det känns tryggt och det är då min familj kommer. så jag hinner ladda.

är det mycket som ska göras?! det känns som det. jag måste gå och hitta scenkläder nu, det är lite panik. orkade inte gå på extramatte idag så jag hoppas det ´löser sig iallfall.

hejdå

jag slog ihjäl min man
han var besatt
han kunde berätta för mig timvis om raklödder.    - frida

vi äro musikanteridag är det tisdag fast egentligen torsdag om man ser till det faktum att helgen bara är en dag bort. Och det är superskönt och alldeles alldeles underbart i sig, men att jag också ska åka till det vackra skåneland gör det ännu bättre, faktiskt. Jag har inte varit så sugen på att åka dit, men nu efter lite tänk så inser jag att jag är taggad på skåne några dagar. Bara hänga vid havet, höra den klingande skånskan och se korna beta på andra sidan vägen.

f a n t a s t i s k t .

dagen har bestått av två nationellaprov i engelska och ett evigt flängande på stan när vi försökte komma på vad sjutton vi skulle göra av vår lediga dag. Det slutade med att vi tunnelbaneteatrade lite och åkte fram och tillbaka mellan stationer, för att sedan (trumvirvel) ställa oss i gamla stan och sjunga i hopp om att folk skulle vilja skänka några små slantar. Och vi tjänade faktiskt lite pengar, med våra begränsade sångförmågor och en evig uppreppning av "As I went down to the river" . Vi fick ihop fjorton kronor och femtioöre + en euro. Vilken vinst! wow oh wow.

det roligaste var nog när en tant kom fram och la en femma med förklaringen:

 - ni sjöng så fult att ni förtjänar att få betalt.
vi tackar för den och bockar ödjmukaste för din vänlighet ärade tant, vi bjuder på den.

nytt inlägg.

s o m m a r l o v .

eftersom jag verkligen inte har så mycket för mig just nu, så satte jag mig framför datorn och tänkte skriva blogg. Och se på ugly betty. Och räkna hur många dagar det är kvar till sommarlovet. Det är ... typ jättefå dagar kvar. (jag orkade inte räkna) Men det är verkligen inte långt kvar och det gör mig lycklig. Och skräckslagen. Men mest, lycklig. Snart är andra gymnasieåret slut och jag har bara ett år kvar innan det är dags att göra något annat. Sticka!! Se något nytt.

Den här dagen har varit upp och ner och twistad och jag känner mig upplagd för att göra något. Kanske gå och klippa mig? Färga håret? Skaffa en tatuering? Pierca mig? Eller, inte. Nej. Nej nej nej. Men jag vill göra något.

Men istället sitter jag här med mina bruna ben (skapade av någon dovehudkräm med brun-utan-sol-effekt) onda mage och feta hår och gör ingenting. Men det är rätt trevligt det med. Imorgon är det måndag och jag börjar klockan halv elva med scenografi. 

                                                                                                                  
                                                                                                                                 vi hörs sen. 

j a g  s a k n a r  d i g . så, nu är det sagt.

nu ska jag gå och äta lunch..

så nu sitter jag här igen. framför dataskärmen och det svarta tangentbordet där tangenterna låter klipp-klapp när jag skriver bokstav efter bokstav.

det är lördag igen och för en gångs skull är jag inte överhopad av skolarbete som jag b o r d e göra. trots att jag inte gör det, så ligger det endå över en och tynger ner. Men idag, ingenting. Känns fantastiskt, helt underbart skönt. Så snart ska jag iväg och försöka handla lite kläder istället och det ska bli kul. Ska försöka införskaffa massa nya saker som kan vara användbara i transtrand (snygga kläder alltså.)

veckan har gått rätt fort fram med en massa innehåll. prov hit och dit, en liten visit på stadsteatern, flängrundor på stan efter en grå cardigan. Men en rätt fin vecka, fast lite konstig på andra sätt.

nu ska jag sluta och äta lunch.

idag är en glad dag.

idag är en glad dag för jag har fått jobb. Nu är det klart, jag ska laga mat en månad i sommar. Och det känns fantastiskt roligt. en månad på transtrand, med sköna människor i världens underbaraste miljö. Det enda som är lite halvkul är att jag fyller 18 där, men jag förväntar mig telefonsamtal och sånt av folk utanför sälen. okej- deal!!

fick lite klagomål på att uppdateringen är kass, så nu gör jag ett försök att uppdatera. Idag är det måndag och jag har haft två lektioner. Ett ovanligt lätt svenskaprov och matteprat med min lärare, jag ska nog kunna fixa det där G:et iallfall- underbart!

nej. nu ska jag glädjas över sommaren och lyssna på Oh Laura. (tack för tipset felicia)

sköna maj, välkommen.

idag är det fredag.
och bara det i sig är, förlåt för ordvalet, fantastiskt.
trots molning himmel så luktar det vår, överallt. blommor, asfalt och himmel - allt smälter ihop till en vårig doft. det är maj och det är knäppt. snart är skolan slut och sommaren kommer. och sen börjar jag trean. tar studenten. gör något av mitt liv. men innan dess, sommar. vad ska jag göra?! köksa på transtand är just nu det hetaste alternativet, men vi får se. vill jag fylla arton däruppe? kommer jag bli firad? kommer jag trivas som kokerska? frågorna är många, jag hoppas de får svar snart.

 idag såg jag spiderman 3. den var bra och jag är kär.                                  

                                                                       
       i en kille i filmen alltså...

valborg.

(och jag som i förra inlägget skrev att jag inte skulle skriva igen. men jag ljög lite fast på samma gång inte, för hejdå djupgående inlägg, hej på er lite mer allmäna)

valborg tillbringades i sällskap av tre roliga flickor, en grill och bio på rigoletto. Och det var värt det, lätt. vi hade superkul och jag ångrar mig inte. kanske pyttelite, men nej.

jag begav mig in till stan klockan tio över två, och lite över tre hittade jag hem till Jeanette där hon och felicia satt och.. ja, satt. vi hängde där en stund för att sedan gå till Netto där vi skulle inhandla diverse godsaker. korv, korvbröd, B-chips, vindruvor, grill, B-cola och annat gott. kexchocklad med, inte att förglömma.
sen mötte matilda upp oss och vi fick även en snabb skymt av Daniel som varit i den sjunkande staden Venedig. Sen åkte vi, efter ett snabbt stopp hos matildas pappa för bestick, till Rålandshovsparken och satt där i flera timmar. Och trots kyla och rökig grill så hade vi supermysigt och jag kände mig nöjd med mitt val. Och när vi så smått hlöö på att förfrysa oss tändes en eld vid vattnent och vi ställdes oss längst fram för att få lite efterlängtad värme.

sen bar det av till Rigoletto och två förhandsvisningar. DIsturbia & Blades of Glory. och ja- det var riktigt riktigt riktigt kul och bra filmer , en smula läskiga, men dock. vilken kväll.

så nu vet ni. min valborg