transtrand 2008

En vecka i fjällen är snart slut och jag är hur trött som helst. Dels av tidiga mornar, dels av skidåkning och dels av barnaktiviteter med galna barn. Men att bara vara här, och inte vara i Stockholms stress och press gör mig lugn. Storstugan med sin matsal där man suttit vid borden åtskilliga gånger och ätit hur fantastiskt god mat som helst, köket där jag tillbringade en månad i somras med diskmaskinen och hala golv, mellanstugan med sitt rum där vi bott på de senaste påsklägren och lillstugan där jag bodde fyra veckor sommaren 05, och kyrkan med sina bänkar där jag somnat under tidiga mornar, med sin läktare och med kyrkkällaren och pingisbord och whitbordtavla som jag målat på.


Nu har jag kommit hem efter en skidtur på fjället, sex kilometer i blåst och kyla och snö som klibbade fast under skidorna, så det hela blev mer som en skidpromenad, men ganska så härligt nu när man är inne. Min vecka har väl sett ut ungefär så varje dag. Lovet har gått snabbt. Men att vara här, hur fantastiskt det är. Det är tyst, det är lugnt och jag känner alla vrår. Tord och Evabritt som är värdpar och som jag jobbade med i somras, är kvar och det känns stabilt. Jag känner det här stället, och det måste vara en av de vackraste platserna på jorden med sina tre hus och sin kyrka, sju kilometer upp på fjället. Och oavsett om det är sommar eller vinter så är det lika skönt att komma hit och ta en paus från allt annat, även om en del skolarbete förföljt mig och ganska galna barn att leka med om kvällarna, så gör det mig lugn och jag går genom snön som faller och granarna är frostiga och allt är så vackert, vackert vackert. Det här är ett ställe att komma tillbaka till och jag tror aldrig att jag kommer att kunna slita mig härifrån, transtrand är ett ställe att återvända till.

 

my life so far . .

blogg. det var längesen. tror jag.

idag är det torsdag och jag är fett stresad. imorgon är det föreställning och sen är det arbeten som ska skrivas, prov som ska göras, vänner att ha tid med, sömn att sova och liv att leva. jag är nervös inför imorgon. föreställning! nu känner jag att jag vill ha publik. för det är gnaska bra. det ä manuset som är bristfälligt, men det vet jag. och alla andra. så det går ju.

sen är det lov. så skönt! transtrand, snö och fina stugor. den speciella doften när man kommer in, matsalen med sina bord som jag torkade av tusen gånger i somras, kiosken där jag och johanna låste in nyckeln, golven som jag legat och lyssnat på saga på, sängarna som jag sovit i och krupit upp ur mitt i natten. kyrkan som är den vackraste som finns. lugnet och snön och naturen. jag älskar det stället. finns två platser på jorden som jag vuxit upp på liksom (om vi inte räknar ekerö) transtrand och mäsinge.

saker jag ser framemot: (tog tre. finns fler. så sorlig är jag inte)


supernaturalkväll med mat(ilda) 

fairfest och hanna!!

image239
Håkan hellström :
nytt album 26 mars
konsert 19 april


a cloud moves in, rain falls

Det regnar ute idag och mitt rum är hur kallt som helst trots att elementet är varmt varmt varmt, jag sitter här i min stora blindsidetröja och ska snart gå och duscha. morgonen kom tidigare än vanligt, och det var mitt eget fel eftersom jag bestämde mig för att itne sova bort hela dagen utan gå upp klockan tio... jag snosade till halv elva. sen steg jag upp, hämtade ett äpple och la mig i sängen igen till kvart i elva.

annars då?! ja, jag gick ut och gick i regnet och lyssnade, genom ett glappande headset, på musik(blindside coldplay håkan mychemicalromance cobrastarship damienrice missli reginaspektor david sandström) och nu är jag inne igen. kall och frusen och väntar på duschen som för tillfället är occuperad. dagen idag ska ägnas åt att plugga och försöka förstå vad vi gör i historian. och att skriva en analys av medea. och av att .. ja. jag vet inte riktigt. känns som om jag har mycket att göra, men jag vet inte riktigt vad det är.

ser med skräckblandad förtjusning framemot april, min (förmodligen) allra mest fullspäckade månad i vår. känns som det. varenda helg är delvis eller helt uppbokad och en del veckodagar utöver det. men det är mycket kul grejer, istort sett allt är faktiskt roligt så jag ska inte klaga. känns bara som om jag inte kommer sova överdrivet mycket den månaden. men hey, det är faktiskt lov igen om tre veckor och då kommer jag befinna mig på en av världens mysigaste ställen i en vecka och kunna vila upp mig. och sen efter kaosapril blir det nog en tripp ner till skåne och landet för att sova och gå längs strandkanten.

på tisdag är det är bara tre månader kvar tills jag tar studenten !!!!! gaalet