heja!

är det inte typiskt? när man har sovmorgon, så vaknar man tidigt. men inget ont som inte har något gott med sig, för nu är jag redo för frukost och har fixat allt jag behöver ha med inför dagen i mora med faddrarna. blir shopping, skönt häng och uppmuntran till varandra.

annars. ja, förkylt i halsen är det tyvärr och det stör mig lite. är drygt att vara förkyld igen och igen. jag borde ta tag i mig själv, sova mer, skrika mindre och dricka massa te. får kanske göra det idag helt enkelt. tyvärr blir det nog sandaler idag, det regnar ute och jag har typ inga bra skor. gummistövlar känns inte så fräscht, men kanske. lägret är bra. igår hade konfirmanderna en afton där de drev med oss ledare och med allt möjligt. skrattade så mina glasögon immade igen. nu iväg till frukost och pepping av faddrar!

heja heja

uppdate från transtrandsfjällen.

sitter återigen vid datorn efter en lång och innehållsrik dag. började med en trött linda som lämnade sin varma säng för att hänga med ledarna och gud i kyrkan. följt av frukost där jag flippade ur lite med massa olika versioner av "när trollmor lagt sina 11 små troll". sen har det gått på. samtal och bön och lektioner om relationer och disskutioner och häng och massa kaffe och kidnappning av konfirmand av ledare (han fyllde år) och glass och maränger och banan och chokladsås och läxläsning och gruppsamling i solen och promenad till bäcken och samtal med olivia som bröts av dålig täckning. trött stund och energiurladdning. och middag och såskadetlåta i storstugan och andakt med köket som var fantastisk och sen fika och sen saga som jag inte läste idag utan lämnade åt jossan. sång och nu ledarstugan.

det är ovanligt tyst, de andra har inte kommit tillbaka igen. men det är ganska skönt. precis när jag skrev den raden så klev alla in genom dörren. kära tid. men det är fint. fint folk och ett fint läger men det är en urladdning. en verklig urladdning. ungefär som ett åskoväder. det är häftigt härligt och spännande men lite läskigt och farligt på samma gång.

frank turner spelas på spotify och jag pratar med fina elin som jag saknar och som imorgon får träffa sin max. härliga tider för dem. har varit dålig på att uppdatera men har inte riktigt haft tid eller ork. men nu rinner det visst bara på och bildar nog inget vettigt egentligen. jag borde gå och sova. men det är på kvällarna man vill vara uppe liksom. kanske gå en sväng. andas in frisk fjällluft. jag vet inte.

hejdå

rapport.

rapport: jag är trött och har precis vilat mig en stund. en halvtimme i sängen med musik och snart ska jag lämna mitt rum och peppa för ledar&fadderspex. blir gamla godingar och lite nytt material. kul kul. lägret är fest och jag trivs. det är om än mycket att göra. men man får hålla i sig och andas.

planerna för hösten är fortfarande en röra och jag vet ingenting alls.

nu ska jag lämna detta och leka med roliga konfirmander. dom är fina! ett gott gäng.

transtrand

nu sitter jag i mellanfjällsstugan och imorgon börjar lägret på riktigt (konfirmanderna anländer). just nu spöregnar det och vi ledare, faddrar och kök ska lära känna varandra lite mer. känns väldigt fint att vara här. overkligt. konstigt. men fint, väldigt fint!

sommarlov.

tillbaka i sverige. för närvarande i skåne, nära havet och med familj under blå blå blå himmel och sol. på måndag bär det av upp till stockholm för ompackning och sen rullar bil upp till transtrand för konfirmationsläger. känns spännande. läskigt. kul! konstigt. stort. galet. fint.hopp och solnedgång i torekov.godis från mysig affär och fin skål från systervackert. så himla vackert.

så jag har sommarlov. och njuter förfullt. nu ner till stranden för mat och mys.


så har man flyttat.

jag sitter på en säng som inte är min, i ett hus som inte längre är mitt. jag blev tvungen att flytta ut ur mitt rum väldigt hastigt och lustigt för att den nya hyresgästen skulle kunna flytta in. vilket är irriterande. så nu sover jag i Kristins säng, hon sover i Lovisas dubbelsäng. och han bor i mitt rum. jättekonstigt. det är sånt här som ska hända när man flyttat ut - då kan den nya hyresgästen flytta in. inte innan. huset är inte vårt längre, och därför längtar jag faktiskt tills jag lämnar det på riktigt på måndagmorgon. är iallfall inte ett fan av det som hänt. alla mina saker är i vardagsrummet och jag vet inte vart jag har saker jag behöver. ägnade precis en kvart åt att leta efter min kamerasladd utan någon framgång. så nu kan jag inte visa alla mina bilder för världen och jag kan inte ladda över dem på datorn.

jag är irriterad. och trött. jobbade en väldigt lång dag igår och sen hade vi grillning med några vänner i en park. och sen film med housemates plus nya housematen. ikväll blir det firthpark för sista gången och sen antingen middag med en vän eller harrypotter med en annan. är inte jättepepp på att vara i huset jättemycket. det är liksom lite konstigt.

 men, i det sura finns det sött:
 - nya hyresgästen har en bra tv och dvdspelare. (han är trevlig med)
 - tanne och pappa kommer imorgonkväll och vi ska spendera helgen med att göra massa roliga saker i englandet.
 - om jag kommer in på dramatikursen så har jag boende med Olivia. (!!!!) nu är det bara att vänta och se om jag kommer in.
 
bara inte det bästa sättet att avsluta mitt år här på..