oh what I would give, not to stumble but to really fall in love

idag är det tisdag.
och det är himlarns grått ute.
nyss hemkommen från lång dag i skolan och huvudet känns tungt som en sten fylld med betong.
så jag lyssnar på muisk.
och njuter av mitt rum.
och ska läsa lite om hemlöshet.
oerhört tacksam över att jag har ett hem.

frid i hjärtat

idag var min första riktiga skoldag. och med riktiga menar jag att den innehöll föreläsningar. jag känner mig väldigt dum ibland, som om jag inte förstår, men det kommer väl släppa. jag förstår inte allt, men det kan jag ju inteh eller göra eftersom jag precis, precis började min resa inom högskolans värld. dagen gjorde mig himlarns trött, men jag är peppad på skolan och på det jag ska läsa. det är bara så mycket nytt folk och ny kunskap och nya lokaler, så mycet nytt nytt nytt att jag blir snurrig.
efter skolan (konstigt att skriva så) åkte jag en sväng till hanna som städade ur sin garderob inför flytt och jag fick en sprängfylld kasse fylld med sjysta kläder. känns som om jag varit på världens bästa secondhand ungefär. himla fint! sen mötte jag upp lillasyster och hon följde med hem på mat. sen borde jag pluggat, men mitt rum var så kaos att jag inte hittade någon frid. så jag bestämde att jag gör det imorgon, och så började jag rensa. vika kläder. slänga slänga slänga. och sen dumpade föräldrarna, efter lite tjat, en byrå här så nu har jag fått iordning och har frid i hjärtat inför sängdags som ska ske tidigare än vanligt. nämligen snart. med en bok. som inte handlar om hemlösa eller om sociologi.
så nu kan jag somna. med frid i hjärat inför en ny skoldag imorgon.

kära tid.

jag gör mig redo för skolan
och försöker fota för att se om jag ser okej ut. jag är så himlarns trött och tung i huvudet, tror det beror mycket på vädret. kaffe är drucket och jag borde inte ha det. men kaffe kanske inte rår på tungt väder.
och så lyssnar jag på blindside. det gör mig lugn(are)

det är så mycket jag vill berätta för dig

... och jag vet inte vart jag ska börja. internet har legat nere några dagar (eller egentligen bara sen igår men det känns som om vi varit utan det för evigt) och jag som inte bloggar ofta eller intressant har kommit på massa grejer jag ville skriva om men som jag inte kunnat. det är kanske därför det har kommit upp så mycket. för att jag inte HAR kunnat göra något åt tankarna och stilla behovet av att berätta det för dig och dig, och lite för dig med.
imorgon börjar något nytt. imorgon börjar högskolan med allt vad det innebär. jag är nervös. jag trodde inte att jag skulle vara det, men det är jag. har laddat med fina anteckningsböcker och pepp från vänner, te och kladdkaka bakad av fina grannmannen och kaffet är nymalet för morgondagen.
men jag är nervös. vad ska jag ha på mig? vad kommer de andra tycka om mig? hur kommer utbildningen bli? (egentligen bryr jag mig inte jättesupermycket om vad andra tycker om mig. eller, jag gör det. men jag är inte beroende av det även om jag intalat mig själv att jag är det bara för att jag är nervös och intalar mig själv dumma grejer)
och jag och Matilda kom fram till, efter massa prat om personer vi beundrar och som vi pratat med och som fått oss att känna oss unga och nervösa, efter iste och scones att jag faktikst är trevlig. att jag inte har problem att få kompisar. och varför tusan skulle jag få det den här gången?? nej. det kommer bli kalas. nu har jag varit viktig för kvällen och betalat räkningar och sånt där och kollat lönen och blivit rädd för min egen reaktion över att jag inte fick så mycketm en det beror ju på sjukdom och sån skit och det är segt, men så är det. jag har pengar och allt jag behöver och jag lever och kan göra massa kul.
snart ny dator.
nu lite besök hos hon som bor i rummet bredvid mitt. (alltså Julia)
sen ska jag sova.
imorgon är det fredag. med allt vad det innebär.

kalasfin

det är tisdag och ledigt och jag ska sluta panika över kurslitteraturen och åka ut för att fika med familjen och framförallt bror som fyller tjugofyra. så det gör jag nu. litteraturlistan blir hemma. det löser sig. det måste det göra.
hjälp. ska jag verkligen börja studera.

you´re like a dream I thougt I´d left behind

ännu en gång har jag sett dom live, bandet som har påverkat och fortfarande påverkar mig i hög grad. med sin musik och sina klockrena texter, med hopp i det mörka och det där skriket av uppgivenhet som ofta trycker på i strupen. att andas, lyssna, gunga och blunda. bara svepa in sig i musiken som en filt och le åt raderna som fastnar och gör avtryck.
Blindside - ni gjorde mig inte besviken. lika fantastiska som alltid fyller ni mig med hopp.

en bra söndag

vaknade.
klädde på mig och kände mig väldigt kontors-aktig-men-väldigt-snygg.
åkte till kyrkan.
bra gudtjänst, härligt folk.
lunch med halva församligen och bus med söta barn.
inköpande av fönsterbräda.
fika med fina Hanna på favorit espressohouse.
bil bil bil ut till ekerön för middag med familjen. åkte därifrån med en fin blå tröja och en vit kofta att lägga till garderoben.
idag blir det promenad till pappas skola för utskrift, lite myrorna och lite granit och sen fika fika fika med min amanda. och ikväll - konsert med lillebror!
(jag gillar att vara ledig)
(och börjar bli nervös inför skolstart)
(litteraturlista - HJÄLP!)

höstpepp på dramaten

Romeo & Julia

!!!!!!!!
en handelsresandes död

att vara sjuk

det finns få saker som jag avskyr så mycket som att vara sjuk. jag har legat hemme nu och snorat och varit allmänt äcklig många timmar. missat att jobba och känt mig allmänt miserabel. men, idag är det lite bättre och jag har återfått lite energi och näsan har bara snutits kanske tio gånger och inte hundra.
charmen med att vara hemma sjuk är ju att man får äta glass och titta på film. det får man inte göra varje dag, nu när man är vuxen.
så nu återgår jag till filmen.
oj vad det inte finns en röd tråd i det jag skrivit.

några sommarglimtar från gotland