knytnävsslag i magen

jag älskar filmer som är som knytnävsslag i magen. som får kroppen att helt domna bort och bli matt, då allt fokus bara ligger på en känsla. på en plats. kvällen spenderades framför en sådan film med min älskade M. kakor och soppa och te, fast i omvänd ordning. och så filmen. jag visste inte vart jag skulle ta vägen, så mycket älskade jag den. allt i den. det gjorde så ont i hjärtat och i själen och jag bytte ställning i soffan minst tio gånger. försökte hålla tillbaka, men tårar kom och det gjorde ont.
men jag kände något.
verkligt och överväldigande.
men jag kn inte sätta ord på känslan.
den tog över.
det tog över.
never let me go

min helg

uppsatsinlämning. vin och samtal. secondhandshopping. garderobstädning. fredagsmys med mamma och pappa hos mormor och morfar. häng i soffa med kusin. springa i höstig sol. städa och städa och fixa. loppisfynda. handla. cykla. baka. bowla. kalasa. leka. dricka te. dricka kaffe. dricka mer te. äta kaka. vänner. skratt. en stjärna på himmelen.
morgontv. maestro. frukost med kombo. kyrka. barn och söndagskola. kyrfika med fyraåring. lunch med vänner. fika med vän. mat hos en annan fin tjej. baka kaka med choklad och jordnötssmör. te och prata. hemma. kväll. film med kombon. roobios.
ledig imorgon. härliga tider. hoppas det är sol!

höstmorgon

kvällsläsning.

 

morgonläsning.

himla skönt det här med att nästan vara klar med en uppsats och bara ha finslipningen kvar. vi valde att ta sovmorgon idag för att kunna andas ut lite och som jag njutit. snoosade i evigheter, läste lite och åt sen helfin frukost och läste lite mer om herr ankas äventyr. en perfekt höstmorgon. nu på med kläder och skor och ut för höstig promenad och sen skola.

sen är det helg.

och jag är ledig.

oh happy days!


så jag ber dig om hjälp att se det du ser

ibland är man trött. himla trött i både kropp och själ och tanke och hjärta.
det är såna dagar man får gå en långpromenad och njuta av ett vackert Stockholm efter en dag framför dataskärm och böcker. det är såna dagar man får dricka te och äta fruktsallad och njuta av värmen och filmen på tvn och kombon i soffan. det är såna dagar man får lyssna på vacker musik och tänka på allt man har och inte bara se det man inte har. det är såna dagar man får vara glad för det lilla, det vackra. det är såna dagar man får boka biljetter till ett efterlängtat besök i göteborg och fina vännerna där.
ungefär en sån dag har jag haft idag. nu säng och sovmorgon. imorgon alltså, då har jag sovmorgon.
jag tittar fortfarande på hej du är fin kortet och ler.
det gör mig glad i magen.

finaste grejen

det här kortet fick jag av en kille på tunnelbanan.
för att börja i rätt ordning.
jag hade lite klädkris och allmän opepp på utseende imorse och begav mig småtrött till jobbet. tunnelbanan gick vid halvtio, och jag hade min röda kappa och blå sjal. gick på och satte mig ner. titta mig omkring, gäspade. såg en kille som tittade på mig men trodde jag inbillade mig. killen i fråga var rätt stilig, och han tittade. log. tittade bort. ut genom fönstret. tittade och log igen. och så höll det på. han pratade kort i telefon och då avslöjades världens finaste leende. jag visste inte om jag inbillade mig, men det var fint. vi log lite mot varandra.
sen kom vi till odenplan.
och han skulle tydligen gå av.
men istället för att gå till dörren direkt kom han fram, sa "ursäkta mig" och räckte fram ett kort.
det kortet ni ser på bilden.
och jag dog. det var så himla fint. visste inte vart jag skulle ta vägen. vi tittade på varandra ännu en gång, log. sen gick han av. och jag vet inte alls vem han var. det är lite tråkigt.
men. vilken grej. det händer ju bara inte. men idag hände det. och det gjorde min dag.
precis vad jag behövde och lite till.
helhäftigt!!

en fredag på stan

idag ska vi ut och fältarbeta. fråga människor på stan kring hemlöshet och samla fakta inför den uppsats vi ska skriva. ska bli spännande att se vad vi kommer fram till, vad Stockholm ser och vad Stockholm inte ser. och hur det stämmer överens med det socialstyrelsen har lagt som grund för att benämna vem som är hemlös på riktigt.
jag tänkte att man kunde se ut såhär idag. solen skiner ute, men det lär bli kallare ju mer dagen lider. ikväll konsert med matilda och kanske lite grönalundgrejer innan. the ark spelar för sista gången någonsin.
förövrigt så fick jag ett fint brev på posten igår. prisa Gud, här kom skatteåterbäringen!!

det är kallt ute nu...

... och hon drömmer sig bort. det lockar att resa iväg, att bara packa en väska och besöka vänner långt borta. dricka te i en annan stad och gå promenader bland löv och solsken.

höst!

nu är det höst och jag firade med att gå på 8års kalas igår och leka med gudsonen, som förövrigt är världens goaste 3,5 åring. dricka kaffe och prata med släkten och sen sova på ekerö. frukosta med syster och mamma, till skolan för att skriva klart uppsats. inlämnad och klar kaffe i stan med kurskompis och sen teater med hanna följt av te hemma med både hanna OCH amanda.
och nu luktar hela lägenheten paj och jag ska sova.
hej hösten! det blir nog fint det här ska du se!

planer börjar ta form

göteborg i oktober?
bollnäs i november?
sheffield i november?
ekerö i december ...
godnatt! idag har jag pluggat och fikat och varit i kyrkan. fast inte i den ordningen.

den här dagen...

...för två år sedan hade jag fina elin på besök berättade facebook för mig. antar att det var precis innan jag skulle åka till england för att bo där och hon skulle snart till usa för att bo där. och då behövde vi ses och hänga. prata. cykla. grilla sojakorv. bara vara.
minnen är fina ibland. nu ska jag åka till kyrkan.

nöjd.

idag är jag glad för att jag :
- fick godkänt på första arbetet på utbildningen
- fick mycket gjort i biblioteket (och intressant var det!)
- träffade trevligt folk och blev den del av en skolgrupp (det är mest konstigt egentligen, men kul)
- försökte köpa en dator. och fick tips om hur jag kan få den till bättre pris, kanske. ...
- drack kaffe och läste
- såg star wars och drack cocacola och åt godis
och imorgon är det fredag och föreläsning och konsert och annat sånt där roligt. fika med systern.
en plan har börjat ta form i huvudet. jag måste besöka mitt älskade england, snart.

behöver inte säga mer.


hur linda martinson studerar

tar upp boken som gäller.
läser. läser. läser.
gör kaffe.
läser. läser. läser.
dricker lite mer kaffe.
läser. läser. läser.
kollar datorn.
läser. läser. läser.
gäspar och kryper ihop i soffan.
läser. läser. läser.
äter en banan.
läser. läser. läser.
skriver blogginlägg.
ungefär såhär har min förmiddag sett ut. men hundra av fyrahundra sidor är nu lästa.
nu ska jag läsa. läsa. läsa lite till.

tribute to harry. and Elin

och nej. jag har inte förvandlats till harry potter. glasögon jag provade mest för skoj. undrar hur folk hade reagerat.
den är till dig elin, min fina

nya glajjor??

vad tror vi?

jag är en sån...

som ibland får helt kaos-stopp i hjärnan och därför inte får fram ett ljud. ni vet, man har massa saker att säga, men bara för att man måste så kommer ingenting ut. det tar liksom slut innan det når munnen. detta hände på utbildningens första seminare.
som råkar ha sönder saker hit och dit, senast min rullgardin. till mitt försvar så var den redan heltrasig, men nu är den inte bättre. för några veckor sedan var det ju garderoben.
som var alldeles för många timmar i skolan. elva timmar, många inte jätte konstruktiva dock, men de flesta var de. försöker fundera på om jag är överambitiös, eller bara lite lätt dum. eller så har vi mycket att göra.
som läser bibeln och förundras över hur saker poppar upp och betyder något, här och nu.
som snart ska gå och lägga sig efter en dag av halsont och illamående.
som trots klagomål är nöjd med livet som det är nu, som har så mycket att vara tacksam över. men det är lätt att fastna i det som är jobbigt.

kvällens bestyr

jag är ganska dålig på det här med diciplin. det visar sig när jag får läsa de sista sidorna som ska vara lästa inför imorgon, nu. kvällen innan. imorgon har vi första seminariet och jag är nervös. mest för att inte ha något att säga, få stopp i hjärnan och tokihopsnörd mun. men det kommer gå bra. jag är inte så dum som jag ser ut. jag får kolla igenom anteckningarna påvägen till skolan.
snart är det sänggående tror jag. är så himla trött. efter härlig söndag med gudtjänst och fika och barnlek och lite parkhäng och handlande så for jag hem och all energi rann av på tunnelbanan. men orkade tvätta och laga massa mat. och läsa de sidorna jag behövde. imorgon börjar en ny vecka.
tiden rusar på!

vilken helg, hittills. allt kan vända imorgon

jag har haft en helfin helg hitills och är så himla nöjd. (tänkte se hur många H:n jag kan använda)
igår satt jag många timmar och läste och skrev tills ögonen gick i kors, för att åka förbi lilejholmen påvägen hem, glida in på stadmissionen och hitta kursbok för en femtiolapp. fortsätta hem med boken i högsta hugg, känna mig riktit studentig. cykla hem i solen från alvik efter att ha krånglat fram cykeln, för att se att jag missat ett samtal från Simon som ville åka motorcykel. sagt och gjort, jag var inte svår att övertala, så åkte vi en sväng till ekerö och spontanfikade med mor och syster. pratade om att salta sniglar och annat kul!
sen fick vi i det videfrostska hemmet finbesök av två tempusherrar och vi fikade och spelade spel och pratade tills klockan blev sent.
och idag har jag mest. vaknat. ätit. lagat mat. burit tunga lådor och välkommnat nya grannar. solat och badat och ätit glass med fint folk. druckit kaffe med favorit matildan och sen hängt i kyrkan. det händer mycket på en dag!
kvällen avslutades med ett glas vin och två goda vänner på uteservering på odengatan, sommarens sista kanske. pratade om allt från bebisar till hastighetsbegränsningar.
nu är det sömn som gäller, och om inte något katastofalt händer imorgon kommer det på det hela taget ha varit en mycket, mycket fin helg!

fredag fredag. fredag är det ja

jag försöker borsta tänderna, men blir distraherad.
försöker läsa min bok, men allt annat är så himla mycket roligare.
försöker kliva upp ur sängen, men att snooza är fruktansvärt skönt.
jag försöker komma in i studentlivet ... och det kommer jag fortsätta med. ska strax ta min cykel till alvik och sen fara till skolan, lite vardagsmotion skulle sitta fint. sen köpa böcker och hänga i biblioteket och plugga. termos med soppa och en flaska med iskaffe kommer göra min dag.
igår åt jag prinsesstårta.
på en torsdag.
vad är det som händer med världen!?!

himla god var den iallfall.