as we go on, we remember


året är snart slut. och det har varit ett fantastiskt sådant.

2009nyårsafton firades med matilda, jeanette och rosanna.

january


mycket kaffe! och kaka och fikan på ebbas.celebrations and just chilled-out-nightspromenader och leriga skor

februarivår riktigt långa turne till göteborg-jönköping-göteborg och premiären av vitkeps.

i jönköping. emma fotograferar. spela teater för fullsatta lokaler.

marsloppis med oliviamalmö tripp med tre glasögontöntarfinklätt med carro inför teatergästpel på sundsgårdenmin rygg mådde inte bra och jag fick vila den en hel del

aprilvåren kom till helsingborg. och vi spelade teater.

majvi upptäckte en skum fontän påväg till mys i parken.

junivi åkte på klassresa och vinkade sen hejdå till sundsgården.marc och therese gifte sig och det var fest.

julijag bodde i skåne och köpte loppisprylar (och jobbade)hängde med fina flickor på helsingborgsfestivalen

augustijag började på glimåkra...och träffade många härliga människor.

septemberjag flyttade till england och sheffield

oktoberåkte till vacker engelsk landsbyggd för retreat

novemberbonfire nightcharly döptes.

decemberfirthpark. rachel dressed as a presentkyrkan.christmasparty and then home.

och nu är julen förbi. maten är äten. och på onsdag blir det nyår i göteborg! känns väldigt, väldigt fint och jag är nyfiken på vad 2010 har att bjuda på.

gott nytt år kära ni!


en vinterpromenad med lillebror. (som är väldigt lång)skogen bakom huset. snö och solsken. fantastiskt kombination.


lillebror i snön.

klänning och kängor och kyla. en fin stund.


julen nalkas.

hemma. hemma på ön med familjen. efter alldeles för få timmars sömn och en lång resa med flygplan landade jag på arlanda. och, min väska landade samtidigt som jag. vilket gjorde mig väldigt glad! möttes av delar av familjen - mamma, pappa, kalle och anna, och påvägen hem stannade vi hos mormor och morfar för ett hej och glögg och lussebulle (första gången för mig denna december)

sen träffade jag en bror till och hade en fin kväll, om än trött. god mat, ben&jerrys och en julfilm. och sen var det sömn innan söndagen började och jag åkte in till stan för att träffa fina Marie en liten stund innan hon fortstatte ner till skåne. sen betlehemskyrkan med malin och fika med kaffe och lussebulle. de sista pusselbitarna inom julklapparna föll på plats, och jag fick krama om matilda inne på rigoletto också. mötte jossan på stationen och for hem för att julbaka och se elf.

och nu är det måndagkväll. rummet är julstädat och det är fullt med snö ute. det är väldigt, väldigt vackert. och nu är det tre dagar kvar till julafton. lite pyssel som ska pysslas och paket som ska slås in - men framförallt några väldigt lugna dagar utan att ränna in till staden. jag hänger på landet! och njuter av att vara i Sverige.


minnensitter och kollar igenom gamla bilder. och denna kom upp. jag saknar dig. och min röda tröja.


andra advent.

så. idag är det andra advent. jag sitter i min pyjamas i sängen och tittar på julkalendern och ska snart krypa ner under massa filtar och täcken. imorgon ska jag och min vän Sara åka till stora köpcentret utanför sheffield och shoppa julklappar, typ hela dagen. ska bli kul faktiskt. hoppas hitta fina saker och inte göra av med alla mina besparingar. men det ska bli fint!

idag har jag varit iväg hela dagen och hjälpt till på en julmarknad. jag var tillsammans med lovisa ansvarig för pyssel, vi gjorde ljuslyktor som vi sen gick med längs storgatan med barnen. det var fint faktiskt. fick julstämning. OCH, det bästa var. kristin hittade några norrmän som sålde glöggkryddor! så nu ska vi göra glögg till nästa lördag. och dagen avslutades med gudtjänst och te och sen skype med mor och far.

en bra dag. men en trött Linda. nu hackar svtplay så jag får nog se slutet av dagens avsnitt imorgon istället. föresten har jag fått frågan om att vara fadderledare på transtrand nästa sommar. vad tycker ni??

godnatt, sovgott.


fredag

jag förundras över hur dåliga skådespelarna är i mysteriet på greveholm. men det känns ändå ganska mysigt.

den tredje december är här igen..

jag ligger i min säng, invirad i filtar och täcke och, jag vet att det låter konstigt, sovsäck. tänkte att det är bättre att vara riktigt varm än att frysa. inte för att jag fryser, men england är kallt och jag vill göra allt jag kan för att inte bli mer sjuk. jag är förkyld. därför sängläget. men har fortsatt som vanligt med jobb och skola vilket nog inte har varit det bästa, därför gick jag hem efter lunch och har vilat och sett på film sedan tvåtiden. fick härlig julstämning med "the preachers wife" och julkalendern.

igår när jag kom hem efter en lång arbetsdag som blev extra lång och jobbig eftersom jag var sjuk och nös och det kändes som om jag hade snor i hjärnan, så fanns det ett stort paket som väntade på mig. och paketet innehöll ett paket för varje dag tills jag kommer till sverige, skickat av mamma. vilket var väldigt uppskattat, så nu hänger paketen på min vägg och julknäckebrödet som skickades med avnjuts med stora koppar te.

men det här med julkalendern, kära vänner. jag gillar den faktiskt! jag gillar superhjältar och julen och de larviga sångerna och superkrafterna. det är mysigt att kolla på, och julstämningen ökar. det är mysigt!