året närmar sig sitt slut

tvåtusenåtta närmar sig sitt slut, ett väldigt händelserikt år närmar sig sitt slut. studenten i juni och flytten till skåne är ganska stora grejer som hänt. och sen har mer och mindre bra saker hänt. jobbigt år. roligt år. fantastiskt år. konstigt år.

igår tog jag en tripp in till staden med den hemmavarande familjen för lunch i gamla stan och sen inköp av ett par snygga skor. sen for jag till uppsala för att stöta på två sköna brudar och sätta mig på en buss och komma till lötenkyrkan, platsen där jag hängt de senaste fem årens sista dagar i december. träffade galet fint folk där, människor jag verkligen gillar men som jag aldrig ser. sen smet jag och en skön brud, många kramar senare, till bussen och tåget mot stockholm.

och nu.. ja. jag ska snart hoppa in i duschen för att fräscha till mig. blir middag och fest ikväll och man ska väl se lite fräsch ut antar jag! vid tretiden bär det av in till staden... nytt år. nya förhoppnngar. nya misslyckanden. nya, vägar. nya möjligheter. man kan ju hoppas att tvåtusennio bjuder på mycket fint. 

2 0 0 9 , here i come.


snart är det jul

jag tänkte skriva ett inlägg.. men jag orkade inte.
julen är snart här. galet vad fort denna termin gått. eller, den har varit så intensiv att den bara gått på. tiden går fort när man har roligt. men även när det är jobbigt och tufft. nu är jag iallfall hemma i Stockholm och förbereder julen och är irriterad över att jag bor så långt borta och att det kostar så mycket att resa med sj. det är verkligen inte alls kul någoinstans och gör mig arg arg arg.

nu ska vi äta! snart. jag är trött. seg i kroppen liksom. hoppas det inte är influensan som ligger och lurar och dyker upp lagom till julafton. man kan hålla tummarna.


jag kommer hem igen till jul

den trettonde december är här.. om en vecka sitter jag hemma på mitt rum och det är fyra dagar kvar till julafton. hur sjukt kan det bli egentligen. december har gått så fort. med projekt 09 och spökrunda och luciatåg och teatersport och föreställningar och lektioner och mys och kyla och tårar och skratt. det ska bli skönt att komma hem även om det innebär att en termin gått och det bara är en kvar. för jag gillar att gå här. och att lära mig viktiga saker. jag gillar det helt enkelt.

men ett lov ska bli fint. med familjen. släkten. vänner. stockholm. lugn och frid. sömn. framförallt sömn och vila. det ska bli helt f a n t a s t i s k t .

dagen kommer innebära ett luciatåg inne i en kyrka i staden och sen utgång och dans! dans! dans! ikväll. tror det kommer bli fint.

till jeanette

jag har en vän. och hon är väldigt fin. jag har fler vänner, men detta inlägg ska riktas till en speciell person. en speciell vän. hon, för det är en tjej. som bor i stockholm. i en egen lägenhet. med säng och bord och stolar och balkong och dator. hon är bra helt enkelt.vi har känt varandra sen hösten tvåtusenfem och jag trodde väl aldrig att vi skulle bli så bra vänner. men hon är en av dem som jag har mest kontakt med nuförtiden. larviga sms, töntiga msn konversationer och fåniga samtal förgyller vardagen.

hon är också grymt duktig på teater och borde utnyttja den talangen med. HEJA HEJA dig! du kan. du vill. du ska forstätta med den.

hon är f a n t a s t i s k !                                            ps. snygg är hon också!

hej, idag har jag städat!

idag har jag städat. och elisabeth har städat. så nu är vårt rum och vår toalett fina och det börjar kännas lite mer som jul och jag gillar det. det är den sjunde december. imorgon ska vi på miniturne till blekingen och spela en föreställning. sen ska vi öva luciasånger hela veckan för att på fredag gå luciatåg med teckenspråkslinjen. (fråga mig inte varför inte musiklinjen på sundsgården får frågan, det vet jag verkligen inte. konstigt är det.) det blir fint. och bra. och snart kommer jag till stockholm. tiden bara rusar iväg. jag menar, snart har en termin gått. den har varit väldigt fullspäckad, intensiv, jobbig men fantastisk rolig!idag när vi städade tänkte jag att jag skulle gå igenom min garderob, på riktigt. och det gjorde jag. och insåg att jag har väldigt, väldigt, VÄLDIGT mycket kläder. en väldigt massa klänningar och kjolar och tröjor och koftor. så linda maria martinson måste skärpa sig med klädinköpen. att sy själv är ju ganska fräck och secondhand gillar vi. jag vill inte ens skriva hur många klänningar jag hittade. väldigt, väldigt, VÄLDIGT många.

         

här bor jag!! och min favoritkombo elisabeth. den första sängen är min, den andra hennes och visst är våra matchande tavlor heta?! sen har vi skrivbordet där jag sitter nu och spegeln där jag tittar på mig själv minst fem gånger per dag och garderoben som rymmer alla kläder. eller, många av dem. och nu är den städad och fräsch. wow. hela vårt rum är fantastiskt fint och städat och jag var tvungen att ta kort för att själv inse hur bra det ser ut och hur trevligt det är när det är städat.ovanför min säng har jag kort på människor och saker som gör mig glad. det här är en del av väggen. den är ganska stor och är under ständig påbyggnad.

som ett brev på posten..

jag sitter i den bruna skinnsoffan vi har i vårt vardagsrum. utanför fönstret är det mörkt och adventsljustaken lyser inbjudande. dagen har gått fort, men den är inte slut än. har varit en konstig början på denna vecka. igår svimmade jag. väldigt läskig upplevelse, kändes obehagligt och läskigt när jag vakande upp. att svimma är något man inte kan kontrollera, och jag gillar när saker går att kontrollera någotsånär.

nu sitter jag här. har inte mycket att skriva. eller, egentligen har jag det men jag hittar inga ord. idag började vi iallfall prata om den nya pjäsen vi ska spela till våren, en vit keps och ett rep, och så fick jag ett viktigt brev på posten.

hejdå hejdå