alltsammans hör till det bästa jag vet...

att leka med barn ger livet nya perspektiv
ett litet träd kan vara jättestort, om man är en liten kille på tre år.
"gunga högre linda, gunga högre"
vilken dag. vilken dag.
sol.
glass.
sköna barn.
glad linda.
hålla handen.
skratta högt.
vardagslyx.

jag tror jag ska gå och sova.

dagen har passerat och jag summerar.
många timmars jobb efter få timmars sömn, men med roligt arbete och trevligt folk och mycket kaffe så går det mesta. sedan till kungsträdgården med nya vännen C för att joina slutet av jesusmanifestationen och böja knä tillsammans med tusen människor. promenera runt och hälsa på vänner och träffa mycket roligt och trevligt folk. trött i huvudet av alla intryck sittandes på kajen nedanför operahuset och peta upp solglasögonen som envisades att åka ner.
sedan hem.
baka baka baka baka.
friends med E som skrattade som jag vet inte vad.
oreos och mjölk.
nu musik och snart en säng som jag ska vila i. säkert är på, och jag gillar´t. konsert med henne igårkväll tillsammans med lillasyster martinson och bra var det.
godnatt mina vänner! ♥

onsdag. sen torsdag.

jag lyssnar på vacker musik och njuter så smått av att det är torsdag. det är skönt på något vis. betyder att helgen är nära med allt vad den ska innehålla av konsert och jobb och musikcafe. sista för terminen, kanske sista någonsin. konstig känsla.
igår spenderade jag hela dagen i uppsala och hade det festligt tillsammans med vänner i olika åldrar. Liv, 8 månader, och jag gurglade glatt och busade med varandra ett tag för att sen sitta och grimasera mot varandra vid matbordet där jag blev bjuden på lunch av hennes fina föräldrar. Liv var inte så förtjust i maten, den hamnade överallt utom i munnen. alltid spännande att äta med en bebis. men jag och mamman Jennie fick ett bra samtal iallfall och det var härligt att ses och bara vara lite. sedan promenerade jag in till staden för fika med vän som ska ut på äventyr i höst och vi peppade inför det och pratade om livet i allmänhet. sedan glass på solig trappa med en av mina favoritkillar och sen hem hem hem. på tåget. med bok och musik. för att gå på konsert på gamla skolan där lillassyster numera går. väldigt duktig är hon och jag var lite stolt.
sen sydde jag sex dukar till ett bröllop efter att ha fått yougurthglass av mina fina föräldrar, och såg på läkarserie från djungeln.
det var min onsdag. och torsdagen har börjat bra. förutom den förkylning som inte riktigt vill släppa taget om mig, så mår jag faktiskt bra. och det, det är skönt kan jag berätta!

vackert.

Hitta fler www.tessintoulouse.com-låtar på Myspace Music


okej, jag ljög...

jag är faktiskt inte alls sugen på vackra franska kakor nu. jag är hungrig på mat. kanske ska ta mig en tur till kylen snart, när mitt kaffe är urdrucket. verkar som om sjukhet får mina fingrar att glöda och bloggen blir mer uppdaterad än någonsin.
sen jag skrev senast. har jag inte gjort så mycket vettigt allt. lyssnat på musik, börjat drömma om att skapa en ny blogg som skulle se snyggare ut och vara lite mer av allt, sovit och läst en sida i boken jag tänkte läsa flera sidor i. men jag orkade inte. nu har jag iallfall kläder på mig istället för pyjamas, det är ett framsteg.
ps. vill du bjuda mig på en fransk kaka med lakritssmak senare i veckan, har läst om den på nätet och lakritsbehovet har vaknat i mig av habegär, så gör det. jag tar mer än gärna emot. nu drömmer jag om ben&jerry glass. det kan du få ge mig nu, tack tack.

sugen på ...

vackra franska kakor

sjuk sjuk sjuk

jag är dålig på att vara sjuk.
eller, egentligen är jag väldigt, väldigt bra på det. för jag blir det ofta och mycket. men jag är dålig på att vila när jag är sjuk. för jag blir så rastlös även om jag inte har någon energi till att göra saker alls. därför kanske jag aldrig blir riktigt frisk. igår när sjukan startade på riktigt lagade jag mat och bakade bröd, idag har jag förbjudit mig själv att göra något alls. så jag har mest läst, det är okej, och legat i soffa, sängen eller i badkaret. lyssnat på saltkråkan och umgåts med harry potter. det känns lite som om jag har en sten i huvudet som tynger ner det och gör ögonen små som russin och jag har svårt att prata sammanhängande. för jag orkar inte.
så jag försöker vila och bli bättre på det. för det är ruskigt tråkigt att vara sjuk. jag tröstade mig med två polkagrisar och choklad, men det hjälpte inte. så det fick bli lite skittles också. men ögonen känns lika tunga för det och jag är lika rastlös och trött på att vara sjuk, men jag har inte kraft nog att rycka upp mig och övertala min kropp att vara frisk. så jag får väl stanna i sängen resten av dagen och försöka varva ner. klädhögen i fotöljen skriker efter att bli sorterad, men det får bli en annan dag.
nu ska jag umgås lite med harry. han är en bra och spännande vän när man är sjuk. man kan hänga lite, sen pausa men endå komma tillbaka till samma ställe när man orkar ta upp umgänget igen. fantastiskt.
...eller så tittar jag på Glee

livet.

"om man vill berätta någonting, måste det få ta tid"
hade småtjejer över på lite myskväll med film och popcorn och cupcakes och sånt som hör till. pizza åt vi tills magarna ville sprängas och promenad var nödvändig. så vi vandrade till videoaffären i solen och lånade en film. luften var sval.
nu är jag ensam hemma och tjejerna for hem. att ha småkusiner är fint mina vänner.
så nu hänger jag med jonas karlsson i sommarpratarversionen. imorgon ska jag se honom live på dramatens stora scen. och det gör mig glad i hjärtat. jag ska åter till dramaten och uppleva magin av att kliva in genom dess dörrar, jag ska äntligen se teater med elin. det känns som om söndagen, morgondagen, kommer bli en bra dag.

ledig dag ledig dag.

ledig dag och då biter jag på naglarna.
funderar på saker och ting.
och tokar mig framför min webkamera. så nu ska jag ut i luften för att inte bli knäppare. det är skönt att vara ledig och inte ha massa planer. jag gillar´t

om att fortsätta andas.

hon ser sig omkring, på alla glasskärvor hennes ord har orsakat. på de överblivna kakorna som ligger slängda på fat här och där. på flickan som sover mitt i allt, som ligger stilla på glasbitarna och drar in luft för att sen släppa ut den i en lång, fridfull utandning. hon ler, rör lite på sig i sömnen och glaset krasar under hennes ben. men inget blod kommer. glasbitarna river inte upp huden och färgar den blåa klänningen röd. hon fortsätter andas. men hon, hon som orsakade kaoset, suckar och funderar på när hon ska ta itu med detta. ta itu med sitt liv. städa upp allt glassplitter och göra allt helt igen. om hon ens kan det.

solen lyser in genom fönstret och hon bländas av ljusstrålarna. blicken vänjer sig, och vänds återigen mot flickan på golvet. flickan som sover mitt i allting. som sover mitt i allt kaos. en tanke flyger iväg, men stoppas fort. den försöker slå sig loss, men kampen är lönlös. en annan tanke flammar upp och knackar på axeln, och i den sekund som greppet om den första tanken lossas lite av nyfikenhet och irritation över den flammande, slår sig tanken fri och skriker allt vad den bär på i rummet.

"kaoset gör ingenting. man kan fortsätta andas"

hon ser sig omrking. på alla glasskärvor som hennes ord orsakat. på de fantastiska kakorna som ingen åt, på illusionen som sprack. och blicken fastnar på flickan som sover. hon kryper fram, glasskärvorna krasar under hennes händer men hon känner dem inte. hon lägger sig tätt intill flickan och blundar. härmar andetagens fridfulla rytmn och snart sover även hon. hon fortsätter andas.

fel skor för en dag som denna.

det är kallt! ruskigt kallt idag. hade jag haft vettiga kläder på mig, hade det inte gjort något. men nu trodde jag att det skulle vara varmt och soligt och skönt så jag har långkjol, tacksam över att jag tog långkjolen och inte en kort klänning som jag hade tänkt, och sandaler!!! och ingen riktig jacka har jag med mig för det blir jobbigt att släpa på... tänkte jag i mitt förnuftiga och sega huvud imorse.
jag sitter och lyssnar på christian lindskogs röst som får huden att knottra sig. augusti blir fantastiskt. jag ser framemot det.
magen är mätt av mat och liten snabbdejt med systern. nu drömmer jag om en kaffe med hasselnötssmak men kommer nog inte ta mig ut i kylan för att införskaffa en sådan. det får vara. jag får fortsätta drömma.

torsdag

jag sitter på kontoret och lyssnar på melodier och toner från annika norlin. solen skiner ute och vi kom precis in från lunch och solning som gjorde mig helt sömnig. det var jag i och för sig redan innan, men jag blev sömnigare. sov ruskigt dåligt inatt och det är inte så peppande. men det var skönt att halvsova lite i en stol. nu pysslar jag med prylar och skriver i papper och stampar takten till musiken. nostalgin petar mig lite på axeln och jag minns en sommar för fyra år sedan.
snart iväg och träffa skolgruppsledare och sen skolgrupp och sen bio med min kära fader. det blir nog en bra dag trots dålig natt.

en måndag.

en måndag kan man vakna av en konstig dröm med tårar i ögonen av det som man vet aldrig kommer bli. man kan raka benen för att solen skiner in genom fönstret. man kan ta på sig långkjol och randig tröja och gå och äta lunch på skolan tvärsöver vägen med pappa rektorn och få se dennes skola och träffa massa fina lärare. man kan lägga sig på en brygga med en vän och läsa och njuta och smälta bort. man kan byta om igen och cykla in till staden i tanzansk klänning med solglasögon på näsan. man kan äta fantastisk glass med smak av lakrits och passionsfrukt vid st.eriksplan och man kan njuta av att vara med någon man tycker fantastiskt mycket om.
sen kan man cykla hem och handla lite påvägen. städa det väldigt röriga rummet och se lite på tv med kombon. sen kan man borsta tänderna och göra sig redo för sängen, och konstatera att det kanske blir en tidig kväll. är jag i säng innan elva blir jag nöjd.
så. godnatt. nu ska jag spotta ut tandkrämslöddret och se lite mer tv innan sängen kallar.

rabarberpaj

idag fikade jag med en gammal kompis och åt fantastiskt god rabarberpaj. då kändes livet fint. sen fick jag en konstig för-mycket-kaffe-och-socker reaktion som gick över efter god mat och ett knäckebröd i skärholmen.

dålig och dryg dag.

idag har jag inte varit på humör. jag vaknade först klockan fem och suckade djupt, tassade till toaletten och tillbaka till sköna sängen igen för några timmars mer sömn. men kunde inte komma till ro. så när klockan ringde var jag inte peppad på att lämna värmen bland täcken och kuddar och speciellt inte när jag tittade ut genom fönstret och fick se det som ingen vill se tredje maj - nämligen snö!
så jag vred mig lite. snoosade lite. (snusade gjorde jag iallfall inte) och gick sedan upp.
och efter det har dagen varit lite dryg och seg och jag har bara inte varit pepp. den har varit fin på många sätt och vis, med bibel och bön och ananaspaj på kontorsfikat, men jag har inte varit på topp. höjdpunkt nummer ett infann sig när jag busade en stund med min gudson på tre sköna år, som ville springa rundor och leka kurragömma. (Linda, jag gömma mig) det fick mig att le. och att känna mig mer peppad på livet med allt vad det innebär. sedan träffade jag en god vän för te och prat. mycket snack om framtiden och vad man ska göra åt den.
och vi insåg - att det bara är att låta den komma och lägga den i Guds händer. it will work out for the best.

efter att ha handlat lite dunsade jag in genom dörren till en tom lägenheten. och då bestämde jag mig för att städa min garderob. jag gör det här ofta, jag måste eftersom jag är så stökig av mig och slänger in allting i just garderoben när jag gör försök till att städa, men för mig fungerar det lite som terapi. jag fixar till någonting och viker och pysslar och sorterar bort, ser vad som är bra och vad som kanske ska dumpas. så nu har jag inte bara fått ordning i garderoben, jag har även fått lite mer ordning på känslorna.
nu - sömn. imorgon är en ny dag!