kvällsdop med glada kakan


de senaste dagarnas vyer


jag andas och trivs i skåneland


i väntan på en bil

imorse hade vi finfrukost med pannkakor på amerikanskt vis, svagt kaffe som dock var malet i nya kvarnen och massa massa god engelsk sirap.
nu ligger jag i soffan och väntar på min far och en bil som ska ta mig ner till skåne senare idag.
det är ungefär så här kul
men oj vad skönt det ska bli att få komma ner
det öser ner utanför så jag fokuserar på min affisch och noterna
och tvn.
men nu ljuger jag, för just nu sitter jag faktiskt vid datorn och väntar på att JK Rowling ska göra något spännande. bara 10 minuter och 10 sekunder kvar. nu nio, nu åtta....
SPÄNNANDE!

evert taubes terass

fin tjej
fin stad

en bok i varje rum

ovanpå min garderob

 

 

på soffbordet

 

på köksbordet
snart snart snart snart snart snart snart är de lästa.
snart snart snart snart snart snart kommer sista filmen ut.
snart!

det är vackert så

redo för bröllop
carl fick sin eva, och eva fick sin carl
och det var fest och klänningar och vackert och magiskt.

min dag

jag åt precis upp det sista av min chokladapelsin. jag unnade mig och njöt.
ser framemot två lediga dagar. eller, nästan lediga. ska jobba lite imorgon. men bara i bromma. och, cash is king som alla vet!
jag ser på någon B-film på tv och har precis sytt klart klänningen. imorgonkväll blir det en tripp till ekerö för lite familjehäng. brodern och systern från andra städer har återvänt och martinsonklanen är återförenad för någon dag.

en torsdag

dagarna flyter ihop, men jag har kollat med min kalender och den säger att det är torsdag idag. jag börjar jobba klockan tolv och fick därför skön och lugn morgon. dricker lite honungs&ingefärsvatten för att lindra halsontet och försöker tänka bort huvudvärken och snoret som fyller huvudet. det är inte kul, speciellt inte när det är sommar och det inte borde vara här och jag borde få vara frisk. och imorgon är jag ledig och då vill jag inte ligga i sängen och må dåligt, men som det ser ut nu så är det vad jag har att se framemot.
men, det kan ju också bli mycket mycket bättre!

ljusa kvällar

ikväll gick jag på kalas
ölandsklänning inhandlad för några år sedan var på och jag köpte blommor dagen till ära
festföremålet som Noa 3 år fångade fint på bild var morfar
jag hängde med Noa mest och vi gjorde grimaser
och åkte skateboard
nu inväntar sömn och säng. eller sömn i säng snarare. har varit en väldigt fin dag, känns som om det varit några på rad nu och det glädjer mig i hjärtat. imorgon är det åter till cafet för att sedan se vad kvällen kan innehålla.
men för nu, hej då hej då.

prova prova prova, sy sy sy

idag har jag jobbat. och slitigt och sprungit och haft det kaosartat kul. och ätit vattenmelon, lycktas handla hem det som Julia inte handlade hem och sytt en klänning till stundande vigsel. och provat mina andra klänningar - det är klänningssäsong nu!
typ såhär ser bröllopsklänningen ut.
klänning köpt på öland som jag använt en gång. den kanske får vädras imorgon på 87års kalas.
och den här har legat i amandas garderob jättelänge och sen i min jättelänge. och nu provades den och den är allt bra fin.
och korta korta snöflingeklänningen får nog användas med guldskor i sommar.
nu ska vi se film. tjihoo

jag brukade citera evert taube, jag brukade gå bredvid dig.

idag har jag jobbat och gjort kaffe och serverat kaka och baka kaka och pratat engelska och svenska och blivit frågad om jag även pratade tyska (det gör jag inte). sen har jag dragit på mig blå, blå klänning och släppt ut håret och mött min fina A, som lämnar mig för en månad på onsdag, och druckigt bubblande vin och ätit jordgubbar på evert taubes terass. fina grejer.
vi åt bullar och naturgodis också.
och fröken A var väldigt söt
sen promenerade vi lite och åkte hem till mig för balkongmys och te och massa osammanhängande men härligt prat

det finns ingen tid kvar

solen skiner och jag tar bild i motljus. fönstret är vidöppet och snart ska jag ta mig en promenad innan tunnelbanan ska föra mig till gamla stan och cafét där jag ska spendera många timmar i sommar.
kom dit och fika vettja!

här är den sköna sommaren...

mat och vänner
och festligheter
och sommarkvälls promenader.
en fantastisk årstid mina vänner, en fantastisk sommarfredag.

det här vet du inte om...

min rygg är röd och magen visar liknande tendenser. solen har värmt skönt flera dagar nu och huvudet är helt soltrött av all värme. men skönt är det. idag picknickade vi till avslut med teamet och knöt ihop säcken på kontoret, stekte i solen några timmar och lyssnade på sommaprat. alltså, det gjorde jag mest själv, men med J och A. sedan cyklade jag hem, bakade ett gäng kanelbullar inför morgondagens segling och impuls-smsade J och frågade om han ville se matchen. vilket han ville, så vi hängde i soffan och såg sverige göra fem snygga mål!
nu har jag precis kommit hem från mormor och morfar där jag hämtade flytvästar. nu sängen och sömn.

nu åker jag, igen.

jag flyger och far i en rasande fläng. igår hem från helsjön som ligger utanför göteborg, idag upp till transtrand som ligger nära sälen. byte av breddgrad går fort och jag har packat om. bytt ut svettiga kläder mot rena och fräscha, lagt ner böcker för resan som kommer bli ganska så lång.
solen börjar komma fram mer och mer utomhus och jag sitter och funderar på om jag verkligen ska ha leggings eller om jag ska byta till shortsen jag hade planerat att ha. det blir nog att jag inte byter, då måste jag packa upp shortsen igen. och smälter jag på tåget, kan man ju alltid lösa det där.
jag har en engelsk taxi på min tröja.
jag hängde med harry P hela hemresan.
jag har fantastiska vänner runtom i landet.
nu är det dags för rengöring av tänderna, innan det bär av. hej transtrand, hej!