sluta dröm om det ljuva livet, du kommer aldrig vara med om det... eller?

att sitta i solen på djurgården, med en fin vän och äta sushi och dricka bubbel - det är livsglädje till tusen. och att sedan veta att man har några timmar av dans dans dans att se framemot, ja då blir det ju så mycket bättre.
vi var snygga, vi var peppade, vi blev mätta och nödja. mötte upp lillebroren och elin spanade peter jöback med stor blomsterbukett som passerade oss i gräset.
sen blev det verkligen dans dans dans till svetten lackade och leendet ville spränga mungiporna.
fantastisk afton på circus med en fantastisk ordkonstär.
jag är trött, men väldigt nöjd.

vackra och sköna dagar att minnas

charmigaste stället.
med grönt, grönt gräs där mycket fotboll har spelats.
vägen som leder rätt.
picknick med familjen där vi blev gästade av några hästar som tyckte att vi stulit deras plats.
så vi fick gott packa vårt pick och pack och flytta till ett annat ställe.
och det vackra havet som smakade salt.

hemma i vardagen sen en vecka. men jag tittade på bilderna från den som var innan och drömde mig bort till långa eftermiddagar i solen med bok, fikan och promenader. joggingturer vid havet. vitt linne och shorts. det kändes som sommarlov. och ibland känns livet hemma också som sommarlov, men inte lika mycket. idag hade jag en opepp dag trots fräscha kläder och fantastiska människor. så mina underbara kollegor tillät mig att lämna kontoret tidigare, utan knot, och jag gick en sväng i stan. drömde mig bort i "the english shop", vandrade runt och åt jelly beans och blåbär innan jag raggade upp en röd expressomaskin i hornstull.
och efter middag ute på gräset och film med tjejerna så känns allt ändå helt okej.
somedays, aren´t yours at all.

hemma.

solig dag med islatte i gamla stan och massa shopping.
nu väntar film och en god kopp te med vänner i fina åkeshov.
kopparna står på bordet och vattnet kokas, solen är fortfarande framme på himlen utanför fönstret och en vän sitter i soffan bredvid mig. livet känns fint.

jag drömde...

... att jag VAr Harry Potter. Fast bara utklädd. Skulle på någon satsig fest i London och irrade omkring på gatorna med en vän som var utklädd till Hagrid och hade ställt sig på styltor för att bli rätt höjd. Sen sprang vi in i en zombie och en snygg tjej som målade blixtärret i pannan på mig. sen vaknade jag.
jag är hemma i stockholm igen. lite brunare, lite utvilad, lite mer proppad med godis. redo för en ny dag. solen skiner utanför fönstret och jag funderar på om man ska ta sig ut. springa en vända kanske, eller bara gå en skön promenad i solen.

dagarna spenderas...

... med solen och familjen. vi äter gott, promenerar och hänger i kyrkan. har testat på det här med att jogga på riktigt och det är inte så illa som jag alltid trott, jag dör inte av uttråkning. det är ganska fint att springa längs havet med solen i ryggen. huden är lite brunare än när jag kom ner, lite röd på sina ställen med, och två harry potter böcker är utlästa. fick med mig den tredje också, och den har jag slukat tvåhundra sidor av redan. det är kul när man läst de två första på engelska, men inte märker nämvärt när man byter till svenska. båda språken ligger färskt i huvudet.

imorgon är det påskafton och då blir det fest på mäsinge. kusinerna kommer hit och vi ska äta gott och länge. imorgon skall även första kaffekoppen på flera veckor drickas, och påskägg i trädgården hittas. godis och kaffe - vilken dag det blir.

jag njuter. andas. och tar det lungt och vilar ut. skåne är väldigt, väldigt vackert.

hej skåneland!

solen skiner in genom fönstret och väskan är packad. jobbet som skulle göras idag blev inställt så det kanske blir en cykeltur i solen istället innan jag möter upp pappan och bilen vid hans jobb. som förövrigt ligger fem minuter från mig.
men just nu sitter jag på golvet i mitt rum, det är lite lagom stökigt och datorn bränner nästan sönder mina ben. bara ben dagen till ära, gick till och med en sväng till sopnedkastet helt somrig. men det får nog bli leggings till cykelturen.
symaskinen får stå framme eftersom den används flitigt. klänningar hit och dit och kjolar sys och läggs upp. häromdagen sydde jag och julia åtta dukar till ett stundande bröllop. fint att få använda sin älskade maskin mycket och ofta. lättare om den får stå på skrivbordet och ha en fast plats bland blommor och knappnålar.
elin och max sitter ute i soffan och tittar på något som låter dramatiskt.
nu är det nog färdigskrivet.
hej skåneland - nu blir det semester.

första dagen på våren.

påsklov och ledigt. studierna är sökta, helgen har passerat men ledigheten finns kvar. för nu är det lov lov lov. dagen spenderades lite överallt. vaknade efter fin kväll med lång söderpromenad och film och musikal, hemma hos matilda. blev lite träning. lite kyrka. lite lek med sköna små busbarn. lite promenad. lite inhandlande på stan. lite pyssel. lite tv. lite sol. lite mat.
sen drog jag på mig jeansjackan, tog min bok och satte mig på tunnelbanan. började läsa och märkte hur tiden bara rusade iväg. två byten och sen framme i skärholmen där härliga människor och pizza väntade. blev mycket mat och mycket skratt, och jag vart så trött att jag fick vila mig lite på golvet. sedan hade jag turen att åka med fyra roliga killar hem, och det var en tunnelbaneresa att minnas. spännande ämnen som ledde till skrattexplosioner.
och nu sitter jag på golvet.
resväskan är typ packad, för imorgon blir det skåne och lovhäng med familjen.
förövrigt så doftar det vår ute och det är så härligt att vandra hem med vänner en kväll i april, utan att frysa.

stupid beautiful ring that´s missing forever and ever..

jag är iklädd tunika som jag fick av en lärare på teaterskolan i skåne.
jag har en hopraffsad frisyr som endå blev rätt så bra.
jag har ett skavsår på hälen som jag råkade pilla upp (med råkade menar jag - pillade upp för att jag är nyfiken på hur ont det gör om man gör något sånt, och blri överraskad över att det faktiskt gör ont)
jag ska snart åka till stan och träffa vackra hanna.
men innan det ska jag slänga ut lite cvn till caféer runtom i staden.
önska mig lycka till.
det gör mig lite ont i att denna ring försvann i england för ungefär ett år sedan.
dagens tips - ta aldrig av dig ringen inne på toaletten på starbucks, tvätta händerna med den på! annars finns det en risk att den försvinner för alltid.

skriva längre inlägg?? okej

jag har tappat lusten att skriva. och det gör lite ont i mig, för förut kunde jag skriva hur långt som helst och människor tyckte att det var alldeles för långt. jag kunde skriva pjäser och dikter och texter och noveller och det fanns liksom ingen botten på kreativiteten. men nu verkar den ha försvunnit lite. eller är det jag som glömt bort den? kanske finns den i mig fortfarande, men jag tränger undan den och tar inte tid för den. jag önskar att den kom tillbaka och började leva igen, för jag saknar det. att trolla fram världar och människor från min egen fantasi.

idag är det fredag och jag sitter på kontoret. hade en väldigt bra dag igår med team-tid och fantastisk mat, cykeltur till affären i en blåst som nästan välte omkull mig, läsning av harry potter och byggandet av en skohylla (jag byggde ihop en från ikea) sedan bar det av till staden i vårjacka för fika med min fina matilda på expressohouse. chailatte, några rader i en inspirerande bok och sedan samtal och skratt och minnen och allvar.

ikväll är jag med och ordnar ett cafe.
imorgon ska jag på ett musikcafe.
och på söndag ordnar jag ett annat cafe - ett musik.

vilken helg vänner, vilken helg!

harry potter läsning

idag bestämde jag mig.
för att läsa harry potter igen.
och det känns fint. så fint.

hej

det finns dagar när man kommer hem från jobbet och tar på sig sin afrikanska långkjol. hämtar cykeln från förrådet. lagar konstig men god mat. lyssnar på undervisning från älskade kyrkan.
idag var en sådan dag.
dessa dagar kan även sammanfalla med fruktsallad-och keso. det gör ju allt lite extra fint.
och står det tulpaner på bordet - ja, då är det en bra tisdag.

godnatt från mig och min blomma

efter en dag av bakande och häng med systern är det dags för sängen. imorgon är det söndag och kyrka och sen kalasfika med mormor och morfar och familjen. därav allt bakande. massa kakor (FANTASTISKA oreos) och goda grejer blir det.
en sak jag verkligen gillar är min nya blomma.
den piggar upp och är fin och fräsch på skrivbordet.fräschare än jag, därför gömmer jag mig. imorgon ser det bättre ut, jag lovar. träning med H innan kyrkan och då blir man pigg. och träningsverkad.