höstvackert

jag sitter på tåget, påväg genom att mörkt sverigeland. haft en fin tid i ett höstvackert göteborg med konferens och inpspiration från huvudtalaren, och sen härligt häng med två favoritbrudar. mycket kaffe och samtal och mat och vin och prat prat prat om livet. det är konstigt när man inte setts på flera månader, att ha ansikten framför sig och inte på facebook eller på skype. men så himlarns fint. har njutit. även träffat bror och hans fästmö och en vän jag inte sett på mer än ett år. tiden springer på så fort och det är lite svårt det där, med att få tid för alla och allt. speciellt när man bor i olika städer.

men tack och lov är det närmre mellan göteborg och stockholm, än mellan sheffield och göteborg, så jag gör nog något återbesök.

jag lyssnar på gammal favoritmusik och njuter av att vara påväg hem. ser framemot säng och vackra stockholm och spännande saker som väntar där. livet just nu känns bra. jag trivs med det! skönt att vara frisk efter dryg sjukdom, och redo och laddad att börja njuta av höstväder med promenader och te och goda vänner. ska inhandla ett par kängor och sen vara redo att möta den vackra hösten med att vara höstvacker själv.

åter i axelsberg

jag skulle så gärna vilja sova.
fortfarande sjuk och inte bra efter flera dagar i soffa med glass och film. men nej. fortfarande sjuk. och fastnat i att jag inte kan sova. sitter vaken i mitt rum. har läst lite men orkar inte. har försökt sova men det går inte. har kollat gamla foton. kollat lite på valvaka. gått omkring i rummet. lagt mig ner. slagit på datorn. men jag är inte sovtrött även om jag är supertrött hela jag. jag förstår inte alls.

åter i axelsberg efter några dagar på ekerö där jag blev bortskämd. fick ben&jerry och lagad mat. fint

sjuk, igen

inspirationen till att skriva blogg är, som ni kanske märkt, tillbaka. den har återvänt. den är här och därför knattrar jag på tangentbordet. något som inte finns dock är inspirationen till mitt jobb och allt jag gör just nu. men det beror nog också till stor stor del på den rackarns förkylning som bosatt mig i sin kropp. eller, som varit där ganska länge och sinkat mig men som nu slagit till rejält. så jag gick hem från jobbet. kröp upp i soffan och åt ugnspannkaka och såg film. dricker nu kaffe och äter chokladboll.

och samtidigt som jag är sjuk och mår dåligt så är jag rastlös.
det går inte ihop. jag borde krypa ner i min säng.
men jag kan inte.
men jag borde. och ska. för ögonlocken är tung.

idag.

eskilstuna och skolgrupp.
ungnspannkaka och mjölk.
chokladbollar och hemgrupp.
säng och bok.
sömn.


skittles



skittles.
candles.
facebookchat with favorite bekkah.
soon bed, that´s my night.


förmiddag.

kaffekopp i handen.
just hemkommen från skärholmen där jag har irrat runt i affärer någon timme på morgonkvisten. tanken var att införskaffa belysning till balkong och lite annat till hemmet. hittade det lilla andra, men ej någon belysning. så det får vänta lite. men när det kommer, kom kom kom och drick te på vår balkong. den är fin. spenderade någon timme där med H i lördags och njöt av cider i vinglas och mozarellapasta och samtal om livet.

gårdagen var kyrka och sjuårskalas. kyrkan var proppad och jag kände att den fortfarande är min, och sjuårskalaset var mysigt och jag och gudson lekte med bilar och busade.

nu kokar jag potatis och rotfrukter som blir min lunch innan jag beger mig för att jobba två-nio. vi har skolgruppsledarträff idag och det känns fantastiskt att GÖRA något praktiskt. något konkret. jag är praktiskt lagd och får lätt spring i benen när det blir för stilla.

lördag är fina grejer.

jag gillar lördagar. man har ganska mycket ledig tid kvar OCH man får ta det jättejättelugnt och bara vara.
fina grejer mina vänner, fina grejer.

jag har sovit ut för första gången på länge och kan ta det lugnt. jättelugnt. ska snart cykla iväg till affären och inhandla äpplen och havregryn. mina konfirmander kommer över på lite fika idag och jag tänkte att äppelpaj och te kan bli en mysig grej. det luktar höst ute och jag gillar´t. har spenderat morgonen i soffan framför miami ink och nu fixar jag till mig lite så jag ser anständig ut innan jag cyklar omkring lite i mitt nya område. har varit borta så mycket att jag knappt sett mig omkring. så därför, cykeltur som slutar i affär och sen hem och pyssla och baka lite.

ikväll blir det nog te eller vin med H på min balkong som det ser ut och det känns fantastiskt. hon är fin och jag är glad att hon bor i min stad. vår stad. en stad där jag trivs. igår hade vi en bra dag på jobbet, kanske inte gjorde så mycket men jag kände att det var bra. vi fick fokus rätt, eller jag fick. och nu väntar spänannde grejer med skolgruppsbesök nästa vecka och en ledaträff och veckan därpå börjar tjejgruppen och vi ska till uppsala och någonannanstans på landet och träffa ungdomar. pjäsen ligger och vilar lite i väntan på inspiration.


så nu blir det påklädning till frank turner som förövrigt är fantastisk och som jag ska se i sheffield om några månader. den 4 december!! vilken grej. han är bra! värd att lyssna på.


fact

and God moved in to the neighbourhood.. .

köksbordstankar

jag sitter vid mitt köksbord och äter frukost. fil och musli och en stor kaffekopp.
solen strålar untanför fönstret och det är vackert vackert med blå himmel över vattnet.
idag har jag en kontorsfri förmiddag då jag ska ägna mig åt att läsa. sen kanske jag tar cykeln till jobbet
fina tider i en storstad. igår for jag och amanda och handlade och sen hem hit och lagade mat (amanda lagade mest, jag var dj och diskerska) och sen såg vi twilight-new moon. jag måste säga att den var bättre än första filmen, mest skådespelarmässigt. men jag är inte övertygad som andra (typ amanda) om att den är fantastisk och att edward är snyggast i världen.

men det behöver man ju inte vara.

börjar bo in mig

jag blev precis vansinnigt godissugen och funderar på vart jag lagt min påse med skittles som Roo skickade mig för några veckor sedan. den skulle vara till stor hjälp just nu för att stilla mitt sug. får väl leta lite.

mitt rum är fortfarande lite kaos och jag känner mig nyinflyttad men samtidigt väldit, väldigt hemma. rummet är fint och jag trivs. tjugo minuter till jobbet är inte fy skam även fast jag kommer sent de flesta mornar. får skärpa mig och vakna tidigare helt enkelt. inte okej. på onsdag får jag bjuda på fika till följd av dessa förseningar. och nu är rummet kaos, jag måste fixa det. planerar en lugn eftermiddag hemma imorgon för att då fixa och dona lite. hade behövt en bokhylla bara.

var på fotografiska museét idag med matilda och såg mycket vackra bilder.
och en fantastisk utsikt över stockholm från ett fönster i deras fik.
jag bor i en vacker stad där jag trivs.
börjar bo in mig liksom.

IDAG

amanda sa åt mig att skriva blogg. så det gör jag.
livet i storstaden rusar på och jag hänger med. har flyttat in i axelsberg och bor i stor ochfin lägenhet där jag försöker få ordning på mitt rum och mitt liv. jobbet har börjat bli rutin, vi är på kontoret, fixar kontoret, försöker ringa grupper och skriver pjäs. ser framemot att resa och träffa ungdomar. och det kommer börja snart. härliga tider, det är därför jag är inspiratör. och, vi ska spela spela spela teater! vilket är ännu mer fantastisk. vi, jag amanda och jonatan, skriver en pjäs om Gud som vi ska erbjuda skolor och kyrkor land och rike runtom. kommer bli bra. det är kul!

igår fick vi fribiljetter till en föreställning på oscarsteatern till en musikal där min favorit jonas malmsjö spelade huvudrollen. fantastiskt kul och underhållande och underbart att se teater igen. jag återgick till att vara en teaternörd och dansade hem i guldskor medans jag inbillade mig själv att jag var skådespelare. man kan ju drömma. teater är iallfall fint.

i helgen väntar glimåkra och återträffande. har sett ett rykte på facebook att min kursledare Ben kommer över ochdet hade ju varit fränt. annars blri det gamla och nya elever och en vacker skola. och ett vackert skåneland.

hej hej