snart onsdag...

imorgon kommer olivia! det känns väldigt, väldigt, väldigt fint.

har haft en bra dag idag med FORM och intressant undervisning om vem man är i kyrkan och sånt. och sen om tro och vad det innebär. och bara massa fina människor att prata med och gå djupare med. jag krossade ett glas, åt jättegod soppa till lunch och efteråt så kom Jamie och Andy över för middag och pizza(som Andy faktiskt köpte åt oss) och det var helkul! dom är sköna killar, smått galna men sköna att hänga med.

efter det så följde jag med Rach ut på ett möte i firthpark med kyrkan där vi har ungdomsklubben. mötte en lite blandad styrelse, varav två var ganska så hemska och grillade rach om allt som pågår (ibland så sparkar killarna in dörrarna och dom är lite vilda) och det var ganska hätsk stämming. men resten av de som var där var riktigt fina och hjärtliga och uppmuntrade oss. och försvarade oss mot de som grillade oss.

men. nu ska jag snart sova. jobba imorgon ett par timmar, sen lunch med Sara och sen. tågstation! OLIVIA! vad fint det ska bli. och enda fram till söndag att umgås och ha det bra ihop. det blir nog mycket kaffe om jag känner oss rätt.

min fina lediga lördag.

eftersom vi hade missionshelg förra veckan så fick jag ingen ledig helg. så jag passar på att njuta! somande nog runt tio igår och vakande vid åtta idag - pigg och utvilad och lagom morgonseg. frukost med bibeläsning och sen till gymmet för en stunds gymmande. hem och duscha och sen på med vita sneakers för att gå till ett fik för fräsch sallad till lunch och lite mer bibeläsning (jag är efter i planen att läsa den på ett år.) och min bok och sen en kopp kaffe och tekaka på det. wow. det satt fint.



sen promenerade jag förbi några affärer, köpte fin ram och fin burk att  förvara te i. kan hända att jag visar dessa fina fynd en annan dag. nu ska jag snart iväg till rachels inflyttningsfika. men först en kopp kaffe och en pepparkaka tror jag.


fredag!!!

ledig fredagkväll. LEDIG!!!
pannkakor med jordgubbar och banan med mjölk till och ett avsnitt av glee.
och tidigt i säng efter en lång vecka känns fint. ligga och läsa med en bok! och inte ställa klockan imorgon. wow.

paket!

så, när jag var borta förra helgen så fick jag ett paket. som var för stort för brevlådan så jag fick en lapp med info vart jag skulle hämta ut den. och denna vecka har varit... märklig och underlig och fantastisk (kan berätta mer om det en annan dag) så har inte haft tid att gå tid. plus att dom bara har öppet jättejättetidigt, och jag kan inte gå jättejättetidigt för jag jobbar jättejättetidigt. så iallfall. idag gick jag dit. kvart över sju ringde alarmet, jag tog på mig joggingbyxor och gick.

och det var så värt det. massa kärlek i ett grönt kuvert. gjorde min dag. speciellt det 29 sidiga brevet. slå det ni!

 


ser framemot en lugn helg. ska jobba tidigt imorgon och sen hänga med Sara och läsa biblen på starbucks och prata igenom massa saker. och sen kanske bara hem och fixa och dona och sova sova sova. sen blir det fest på lördag, kanske bröllopsklänningsletande och på söndag dramarepetition. och frukost med några vänner. vi ska ha havregrynsgröt med lingonsylt (min ide) och bacon och egg (deras) och sen massa frukt (allas) blir en blandning av svenskt, engelskt och exotiskt.

godnatt vänner.

saltkråkan

just hemkommen efter en helg i warrington. och jag är helt slut. har varit en intensiv helg med liggunderlagsäng vilket inte gjort det bästa för trötthet eller förkylning. men en bra helg har det varit trots det och massa regn och dåligt väder. nu skiner solen, jag äter havregrynsgröt med lingonsylt (som jag köpte på ikea på vägen hem. var fint att se alla svenska varor, men hade bara fem minuter på mig så det blev mest sylt, choklad och knäckebröd) och tittar på saltkråkan! fina grejer. fina grejer.

det får mig att längta efter svenska sommaren. eller, bara mer sommar!

torsdag Igen!

jag är jättejättetrött. sitter på min sängkant, har just snyggat till rummet för imorgon kommer en person från kyrkan för att kolla på vårt mögel och vad vi kan göra åt det. ska snart iväg till firthpark och ungdomsklubben där och är lagom pepp. planen var att åka till min vän Roo efteråt och hänga, men vi får se om jag fixar det. kanske blir hem och sova istället. tidig morgon och jobb väntar och sen missionweekend i warrington. så inte mycket sömn där, och på golv dessutom.

har en ring i näsan nu och känner mig som aktivisten i Rättvis. har även finfina örhängen jag gjort med tjejgruppen och ikväll ska vi pyssla armband. blir nog fint. måste röra mig nu och ge mig av.

dagen har annars varit bra! vi hade prat om exodus och om män och kvinnor (OCH SOFIA! om du läser detta så har jag massa intressant fakta om kvinnor i biblen och om alla ställen det står dryga saker!!!) och det var himlarns bra. sne lunch och lite pysselshopping med Rachel och Marie. fina grejer. nu har jag pasta med mozarella och tomat i magen.

och nu ska jag gå.
hej hej då

the notebook



jag har just sett the notebook.
och jag är alldeles jätterödgråten.
för det är en fin film. löjligt romantisk, men vacker.

minns när jag såg den första gången (detta var andra) på sundsgården. och grät ännu mer. kanske blir det mindre tårar för varje gång?


bye bye facebook

så jag har gett upp facebook för några veckor nu. är skrämmande hur viktigt det blir, och hur mycket tid som ägnas åt den sidan. inte så att jag sitter timmar i sträck, men det är så lätt att fastna. och gå in och kolla igen och igen och igen.

jag finns kvar. fast i bloggvärlden. i mobilen och via mail.

puss

idag.

efter att ha vaknat varannan timme hela natten i rädsla att försova sig, gick jag upp klockan sex och vare ganska så inte-jätte-trött. hade en bra dag på jobbet och min favoritkund kom in och beställde "det vanliga". sånt gillar jag. slutade klockan ett och tog en omväg hem i det sköna vårvädret. och när jag närmade mig huset så kände jag doften av nyklippt gräs - vår vår våren är här!

nu har jag klätt om, bytt från baconluktande kläder till fräsch klänning och jeans och snart ska jag iväg till tjejgrupp för att pärlpyssla och prata med livet. har banantoast och persikayougurth i magen och livet känns väldigt fint!

du måste finnas.


Vem skulle hjälpa mig uthärda livet härute?
Vem skulle ge mig den kraften som jag måste få?
Vem skulle trösta mig, jag är så liten på jorden?
Om du inte fanns till, ja vad gjorde jag då?

                                     från Du måste finnas.


jag kom precis hem från kyrkan. och en fantastisk gudtjänst. ibland griper det tag. jag är så glad att jag gick. bestämde mig för att gå fem minuter innan det började. och jag är tacksam över att jag inte bara stannade hemma. att jag gjorde något. och att jag kan somna i trygghet och visshet. för jag tror, att om Du inte fanns till, vad skulle jag göra då?

som ett brev på posten.

jag älskar att få brev. känslan av att se något i brevlådan eller på dörrmattan, adresserat med penna till mig. det är speciellt! någon har tagit sig tid, samlat lite tankar och känslor och lagt ner dem i ett kuvert. jag gillar´t!


fina hus



det här tyckte jag var fint. här skulle jag vilja bo.


mitt namn är rachel Corrie

idag mindes jag en pjäs jag såg för några år sedan. jag vet inte varifrån det kom, men känslan av att sitta på stockholmstadsteater och bli berörd av en enda människa på en liten scen sköljde över mig.

jag och jeanette såg "mitt namn är Rachel Corrie". om en ung tjej som ville förändra världen, och dog för sin sak genom att bli överkörd av en tank när hon försökte hjälpa människor. efter att vi sett pjäsen så visste jag att det var med den jag ville söka teaterhögskolan. och sundsgården. så jag letade, men kunde inte hitta den någonstans. så jag ringde stadsteatern i stockholm, dom kopplade mig vidare till tusen andra anställda och tillslut fick jag ett danskt nummer, till företaget som översatt pjäsen. och jag, darrig och nervös, ringde och försökte förstå danskan. men jag kunde förstå lite och förklarade varför jag ville ha pjäsen och hur den verkligen påverkat mig, och så gav jag min maialdress och hoppades att dom skulle höra av sig. bara dagen efter fick jag detta i ett mail:

Hermd RACHEL CORRIE.
Hels og lykke.

och hela pjäsen. och jag läste den, valde ut min monolog. och sökte. kom inte in på teaterhögskolan, men på sundsården. vilket jag är fantastiskt glad för.

men den här pjäsen. om jag någongång får chansen vill jag spela den. ha en regissör som hjälper mig och guidar mig, men jag vill göra den. spela Rachel Corrie och försöka få in henne under mitt skinn. och lära sig en 60 sidor lång monolog blir en utmaning!


hejdå

folk kommer och folk går. sånt är livet. men det är alltid lite jobbigt när det händer.
imorgon åker Isabellie från min kurs tillbaka till Brasilien. hon fick bara ett sexmånadersvisum. så nu sitter jag i klänning, redo att gå på avskedsfest och fira den tid vi haft. hon är världens solstråle och har lärt sig engelska väldigt väldigt bra! blir tomt utan henne.

men, vänner i andra länder är ju alltid bra att ha. solsemester till vintern?? ja tack!

inköp



klänning från favoritaffären blev present från föräldrarna



jag kommer se ut som jag gjorde när jag var liten. fast stor.



och denna fina somriga klänning köpte jag från mig själv.

nu ska jag ta på mig skorna, byta bort pyjamasen och gå ut och gå i solskenet. kanske köpa en kaffe påvägen och njuta av att vara ledig och göra det jag själv vill. och njuta av solen och möjligheten att ha solglasögon och känna sig som en kändis.


en fin vecka i Sheffield, med svenska besökare

har haft en väldigt fin vecka i sheffield med familjen (minus storebror) på besök. nu har jag ledig lördag och har städat och putsat till huset, Olle Adolphson på spotify och grått och regnigt väder ute som gör att jag är inomhus utan dåligt samvete.

  
på puben och i peace garden.                                                                                    




solsken!



och om man åker utanför staden. hamnar man i Peak District. och det är vackert vackert vackert!

 

fototillfällen




massa god mat



promenader i solsken. fikan. shopping.
det var en fin vecka.