lördag.

igår vaknade jag löljigt tidigt för att vara ledig lördag. men uttnyttjade dagen ganska väl med muslifrukost och shoppingtur till stor mataffär. sen bakade jag! och kaosade till köket, men det blev så himlarns gott. bröd och muffins. 

sen gick jag hem till denna fina tjej för att läsa, prata och äta god mat för att sen gå på ännu en förlovningsfest! helt galet vad folk förlovar sig här. en liten kul detalj är att Sara, hon på bilden, frågade om jag ville ge mig på att försöka göra hennes bröllopsfrisyr. hon gifter sig i oktober! nervöst och spännande, men mest väldigt kul.



och hon bor förövrigt i ett supermysigt hus!


things that makes me happy inside and out

små saker som muntrar upp i kylan.



fina tulpaner på matbordet.



mina nya fina glasburkar för torrvaror och massa godsaker i hyllorna.



mina konstprojekt och vita nya sneakers som berättar att våren är på gång! den kommer komma även iår. när vet jag inte, men den kommer.


chock!



snö !
jag blev väldigt förvånad. igår hade jag tänkt skriva ett inlägg om vårkänslor och mina nya vita
sneakers (dom är så himla fräscha) men det får vänta. för vintern är tydligen tillbaka och det ganska
så rejält. det får bli varmdusch och te och mango i eftermiddag. inhomhus!


fredag igen.

idag har varit en väldigt bra dag! men den kunde starta bättre. vaknade av en hemsk mardröm vid tretiden och hade sen svårt att finna ro igen. tjugo över sex ringde klockan och det var svårt att gå upp. sängen var varm och skön, och det är hur som helst ALLDELES för tidigt för att gå upp. hemsk tid. usch. men man får mycket ut av dagen. det är bara jobbigt precis när man går upp och sitter på sängkanten och tänker på hur hemskt gärna man vill fortsätta sova.

men, iallfall.

det var bara att stiga upp, få i sig grötfrukost och sen vandra till jobbet. där jag hade en väldigt bra dag! en väldigt bra dag. jag gillar mitt jobb, har jag skrivit det? dock slutade jag tjugo minuter senare än vad jag skulle pga. mycket folk. men det gjorde mig inte mycket. planen var att möta min mentor Joanna, men hon var sjuk så jag tog en sväng på stan. köpte ett par bra skor med tanke på min rygg och mina fötter som värker av primark-skorna jag jobbar i. så jag köpte ett par svarta nike skor som jag tror jag behåller. fanns ett par andra snyggare och billigare, men dessa var tydligen bäst för ryggen. ska ta en funderare. 49 pund är ganska mycket, men det är ju en investering också.

sen bar det av hem. köpte lite delikatesser på tesco, massa frukt egentligen, och gick hemåt. soppa till lunch, sen promenad och gym. och sen hem. inte-göra-alls-mycket. baka lite bröd. är det bara jag som känner mig extra huslig när jag gör något själv? som att baka. jag gillar känslan.

och nu, efter en bakad potatis med tonfisk och sallad är jag här. jag började visst skriva igen. jag har saknat det och det är spännande för jag vet aldrig hur det slutar när jag väl börjar. imorogn ska jag träffa teatersällskapet, men utöver det blir det en lugn dag (eftersom jag inte vet när jag träffar dom kan jagi nte planera något annat) och sen till kyrkan där dom spelar på kvällen. blir nog spännande, det är en stor afrikansk kyrka.

men ledig helg - det är fint! vilket betyder att jag kommer ligga i min säng imorgon tills jag väljer att stiga upp, ha en långfrukost och promenad. och sen spännande spännande. träffa teatersällskapet!! kära tid. vem vet vad som händer. det kanske är det jag gör om några månader.

nej. tillbaka till skrivandet och planerandet av teatergruppen jag ska starta. mycket bollar i luften. och på måndag om en vecka kommer familjen hit. blir fint.

over and out.

de senaste dagarna

så. nu är det tisdag igen. denna vecka har vi ledigt och det är väldigt skönt, även om det bara innebär två extra lediga dagar, som fylls snabbt. men sovmornar är alltid välkomna! och mindre måsten. idag har jag hängt med rebekah från jobbet. vi gick till nosh och hade pannkakor, eftersom det i england idag är pannkaksdagen!!! vilken bra dag att ha. så idag har jag haft både semlor och pannkakor, man måste minnas sin härkomst. så jag gav mig på att baka semlor nu på kvällen innan min smågrupp kom, och vi hade sen pannkakor och semlor. har varit en riktig fet tisdag! men imorgon börjar ju fastan och det ska jag omfamna med att fasta från både ett och annat  (fasta från tillexempel tv-serier och konsumerandet av saker jag egentligen inte behöver, kan vara bra att sluta upp med det) och ta på mig lite saker med. som att skriva mer! läsa bibeln mer! starta min teatergrupp i kyrkan och försöka skära ner på facebook användandet.

vi får se hur det går. jag är vid gott mod. ser framemot fyrtio sparsamma dagar faktiskt, och så blir påsken extra festlig! och då ska jag unna mig en ny vårjacka och ett par vita eller blåa converse. så jag har något att se framemot.

här är lite bilder från de senaste dagarna i sheffield.



sheffield är himla fint! och när solen skiner låtsats jag att det är vår.



skymning



den här fina ballongen såg jag på alla ♥ dag.



och denna sköna over-size tröja hittade jag på HM för bara 2.99 pund.
och, det var inte ett reaplagg. den är mysig och stor och jag kommer
nog gå runt i den väldans mycket. (jag tänker på min vän marie när
jag har den på mig, det är något med den)



och idag bakade jag semlor! och dom var uppskattade av mina engelska
vänner faktiskt. och dom är rätt så fina. och jag är väldigt nöjd att jag gjorde dem.

nu ska jag krypa ner i säng. imorgon väntar jobb och askonsdagsmässa på kvällen. slut på denna uppdatering.


jag gillar frukost.



jag gillar frukost. och speciellt när man har lite tid på sig att göra den.
och äta den. och när man avslutar den med chokladhjärta från sverige.
en bra start på en ledig dag. och nu luktar hela huset av nybakat bröd,
havregrynsgröt frallor som smälter i munnen och en kopp earl gray te.

en fin söndag med andra ord!


fredag.

jag kom hem och möttes av ett helt nyinrett hus. min vän kate har födelsedagsfest i vårt hus och det är omdekorerat som bara den. guy´s and dolls är temat och jag har en jättefin klänning, klackar och svarta handskar. ska bli väldigt kul, även om jag är ganska trött nu. lite mat i magen kanske och en tupplur? ibland behöver man vila. har varit en lång dag efter en kort natt. vi spelade monopol igår hemma hos en på kursen och det var kul! men sov ganska dåligt och vaknade alldeles för tidigt för jobb några timmar. vilket var fint! mitt jobb är bra. var ofokuserad hela dagen bara, men tror jag skötte mig. sen lunchade jag med Clare och jagade rätt på present till Kate.

nej. lite soppa ska jag nog ha tror jag. eller en fruktsallad. huset är fullt med spännande snacks så att vara nyttig ikväll blir nog svårt.

lindas liv just nu.

ibland så kastas livet upp och ner. och ibland kastar man upp. så mina sista dagar har tillbringats hemma, i sängen, soffan med massa filmer och annat. onsdagskvällen ägnades åt att må väldigt dåligt. så istället för att åka till manchester för stödkonsert för haiti låg jag hemma. istället för att gå med min vän sara och titta på när hon provade brudklänningar, låg jag hemma. istället för att sitta och dricka kaffe på starbucks med en vän, var jag hemma. men nu mår jag bättre. energin börjar komma tillbaka. jag har ätit normalt idag och det känns fint.

börjar förstå varför pappa gillar earl gray teet så mycket. jag har börjat älska det (börjar jag bli väldigt engelsk-inspirerad?) idag lämnade jag huset för att öva ett drama och det känns fint att göra lite teatersaker igen. ska ha morgonbön i kyrkan på torsdag och jag har skrivit ett manus som jagn og ska använda. det blir spännande. vi ser hur det blir.

men. våren ser bra ut. besök av familj och vänner, musikal i London (för det ska gå!!), läger med ungdomarna, missionweekend med klassen och annat fint som kommer. ta vara på dagarna jag har här, vilket är lite svårt när man är sjuk. eller när det regnar. men nu är det februari. ljusare tider kommer. och det finns saker man kan muntra upp sig med när det regnar och är allmänt grått.

fruktsallad.
te och kaffe i stora koppar i sällskap med fina vänner.
pyssel.



somedays aren't yours at all

denna dagen alltså. kära tid. jag är så himlarns trött. både i kropp och själv. jag har sovit ganska dåligt några nätter nu och det är svårt att komma ikapp, och att gå upp tjugo över sex för att jobba är ingen hitt. men jag gjorde det, sov gott natten till idag men jobbet gick snett. nästan allt gick snett. jag kände mig bara ur balans, och gjorde misstag och inte bara jag. och sen var det dålig stämning mellan alla oss som jobbade och jag var så trött så trött. men det var ju första dagen det kändes drygt på jobbet så jag ska vara glad. över det. men inte idag.

sen gick jag iallfall för kaffe med lovisa och kristin en sväng och det var trevligt, och sen såg jag, sara och james avatar. och den var bra! väldigt, väldigt bra. fantastiskt vacker film faktiskt. hade gärna inte gillat den, bara för att inte vara som alla andra. men det var en speciell film! väldigt väldigt bra.

och sen kom jag hem. vid åtta. hade inte ätit något vettigt på hela dagen och åt mat som inte var alltför god och sen tänkte jag mig pannkaka till efterätt men de smakade inte gott alls och blev alldeles fel. men jag tittar på "how to loose a guy in ten days" och försöker känna att dagen nog kan avslutas bättre. vi får se.
 
jag är trött. och hoppas på en bättre morgondag. har FORM och sen ska jag till manchester på eftermiddagen med mina tjejer från tjejgruppen för att gå på en konsert för haiti.

tack för visat intresse vänner. godnatt godnatt.